|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Muusikkoparilla on yhteinen pitkän tähtäimen suunnitelma
03.05.2013Sanotaan, että hämäläiset ovat hitaammanpuoleisia. Vähintäänkin tarkkaa harkintaa on käyttänyt Keijo Liski, joka liki 20 vuoden kihlauksen jälkeen kulkee alttarille avovaimonsa Reeta Rossin kanssa Loviisan ruusuhääparina 6.7.

Ensimmäisen kerran tuleva ruusuhääpari kohtasi Lieksan Vaskiviikoilla, kun lappeenrantalaislähtöinen Reeta oli 16-vuotias ja Jokioisilta kotoisin oleva Keijo 25. Varsinainen seurustelu alkoi Sibelius Akatemiassa, jonne Reeta tuli nuorisokoulutukseen ja Keijo oli jo valmistumassa. Molempien instrumentti on käyrätorvi ja heillä oli Sibelius Akatemiassa sama opettaja, Erja Joukama.
Reeta työskentelee nykyisin Kymi Sinfoniettassa käyrätorven soittajana, Keijo opettaa Porvoonseudun musiikkiopistossa Vantaan musiikkiopistossa. Musiikki yhdistää, ja Reeta painottaakin, että on tärkeää että heillä on lasten lisäksi muutakin yhteistä. Eipä tule lasten aikuistuttua tyhjän pesän syndroomaa.
Reeta pohtii Keijon puhetaitojen ja huumorintajun olleen vakuuttavaa jo suhteen alkaessa. Keijo puhui Reetan muun muassa useasti samaan junaan, kun tämä lähti viikonlopuksi kotiin Lappeenrantaan ja Keijo keikalle samaan kaupunkiin. Reeta kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1993 ja seuraavana vuonna he olivat jo kihloissa. Keijo kertoo kiinnittäneensä huomiota 16-vuotiaassa Reetassa tietysti ulkonäköön, mutta varsinaisen vaikutuksen teki tämän perusiloisuus ja määrätietoisuus.
- Reeta otti oman elämänsä haltuun, oli päättäväinen ja itsellinen, miettii Keijo.
Hän arvelee, että oma “helppous” olisi voinut jollekin toiselle olla ongelmakin.
Pari on ollut yhdessäoloaikansa aikana kaksi kertaa etäsuhteessa, Keijon armeija-ajan 1994-1995 sekä sen vuoden, kun Reeta opiskeli Lyonissa. Kummallakin kerralla he kirjoittivat toisilleen kirjeitä, jotka ovat tallessa.

Rima noussut ja laskenut

Kihlaus merkitsi heille alusta asti sitä, että naimisiin mennään. Ennen tätä on kuitenkin aina tullut jotain mikä on mennyt edelle tai aika ei ole riittänyt edes ajattelemaan juhlien järjestämistä.
- Kun kihlauksesta on kulunut jo 19 vuotta, on rima noussut ja laskenut matkan varrella häiden suhteen. Rahareikiä on ollut paljon muuallakin kuin häät. Hämeessä kasvaneena Keijolla ottaa oman aikansa löytää oikea aika ja paikka, hymyilee Reeta.
He olivat miettineet ruusuhäihin hakemista jo viime vuonna, mutta ajatus kypsyi tekoihin täksi vuodeksi. Vanhin tytär pääsee ripille ensi kesänä ja yksi ajatus oli häät siihen samaan.
- Uhosimme samalla vihkiytyä, mutta Silja ansaitsee oman juhlansa, he huomauttavat.
Suku ja ystävät ovat olleet innoissaan kuultuaan parin hääsuunnitelmista. Hääjuhlaan on tulossa ystävien musiikkiesityksiä, leikkejä ei kuitenkaan kaivata. Kaasoksi on lupautunut Reetan Kaisa-sisko. Oma Onni-poika on sormuspoikana. Bestman on vielä Keijolla mietinnässä.
- Julkiset häät on se jokin juttu jota on ehkä tietämättämme odotettu. Tarvitsemme jotain muuta kuin maistraatissa piipahtamisen, he miettivät.

Koivuvalssin tahdissa

Yksi on varmuudella selvä, häävalssi on Koivuvalssi vaskiseitsikon soittamana. Puhallinseitsikosta tulee myös linkki Loviisan kylpyläajan historiaan. Kun soittokunta aikanaan aloitti, se aloitti nimenomaan puhallinseitsikkona.
Hääpuvun kangas on ollut odottamassa jo yli 10 vuotta.
- Sisareni toi kankaan Thaimaasta, kun hän kävi soutukisoissa, kertoo Reeta.
Hääpuvun väriä hän ei vielä paljasta, mutta valkoinen se ei ole.

Neljä lasta viidessä vuodessa

Perheeseen syntyi neljä lasta viiden vuoden sisällä: Silja vuonna 1999, Siiri vuonna 2000, Onni vuonna 2002 ja Elli vuonna 2004. Silja soittaa viulua ja pianoa sekä käy tanssissa ja paraatitytöissä. Siiri laulaa ja tanssii, Onni soittaa huilua ja käy judossa. Ellin soitin on harppu, lisäksi hän tanssii. Siiri on down-lapsi mikä vaatii omaa huomiotaan. Reeta harrastaa pilatesta, ja on mukana yhdistystoiminnassa. Keijo harrastaa judoa ja kornetinsoittoa ja on mukana Loviisan soittokunnassa sekä Senior-Brassissa. Arjessa on monta palloa yhtä aikaa ilmassa, mutta etenkin lasten soittoharrastuksiin on haluttu panostaa niin aikaa kuin rahaakin.
Loviisaan he kotiutuivat sattumalta, kaupunki oli maantieteellisesti järkevä valinta, kun töitä oli Kotkassa, Kouvolassa, Helsingissä ja Vantaalla. Ensimmäinen yhteinen koti oli Espoossa. Ennen Loviisaa muuttolaatikot on kannettu Kouvolaan ja Kotkaan. Loviisassa myynnissä ollut talo oli “houkuttelevan halpa”, nauraa pari nyt vuosien jälkeen. Mieluisin häälahjakin taitaisi olla salaojat, vanhassa talossa kun olisi aina pientä laittoa. Arjen kuviot on pyöritetty tasapuolisesti. Reetan äiti on ollut käytettävissä mahdollisuuksien mukaan, mutta arjen sujuvuuden kannalta parhaaksi ratkaisuksi nähtiin ottaa kotiin hoitaja siinä vaiheessa, kun lapsia oli kolme, eikä viedä heitä päivähoitoon ja järjestellä iltahoitoja erikseen.
Kun vanhemmista toinen lähti aamuksi töihin, toinen illaksi ja päivällä kotona oli hoitaja Tiina, lapsilla säilyi rauhallinen kotielämä ja säännöllisyys ruokailujen ja muun elämän suhteen.

Vahva luottamus tulevaan ja toiseen

Liki 20 yhteistä vuotta ja nyt julkinen lupaus olla yhdessä loppuelämä, mikä pitää liiton toimivana? Pari huomauttaa, että tavallaan lupaus olla yhdessä loppuelämä annettiin jo suhteen alussa.
Reeta sanoo, että Keijon kanssa hänellä on vahva luottamus tulevaan ja toiseen. Yhdessäolo ei ole lyhytjännitteistä, vaan pitkän tähtäimen suunnitelma on yhteinen. (AuH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI