|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)
?Vakavin kriisi, jossa olen ollut mukana? ? Blokkirajat murtuvat Ruotsissa (14.11.2018 19:17)
Zyskowicz kuumotti vihreitä: ?Miksi te esitätte työttömyyden lisäämistä?? ? Viileä kuitti Haavistolta (14.11.2018 18:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kohti parempia elämäntapoja ilman syyllistämistä
26.04.2013Lopputalvesta Loviisan Sanomat julkaisi jutun Only You- kampaamon ja Marie Silmärin yhteisestä hankkeesta: elämäntaparemonttiryhmästä. Jutun myötä ryhmään tuli useita kymmeniä hakemuksia ja järjestäjien oli turvauduttava arpaan valitessaan kuutta rempattavaa. Korkean kysynnän vuoksi heti perään täytettiin vielä kaksi ryhmää.

Kahdentoista viikkoa kestävä elämäntapojen muutos ja vakautuskausi on nyt viikkoa vaille puolessa välissä, joten päätimme käydä katsastamassa kokelaiden tunnelmia.
Kaikki vaikuttavat tyytyväisiltä, eikä kukaan valita nälkää. Päinvastoin, ruokavalion ruokaisuus saa kehuja yhdeltä jos toiseltakin.
Marie Silmärin mukaan ryhmän noudattama ruokavalio ei olekaan mikään dietti, vaan tavallista, järkevää ruokaa, jollaista ihmisen kuuluisikin syödä. Mitään vippaskonsteja ei ole vaan kaikki perustuu proteiinien ja hiilihydraattien oikeanlaiseen suhteeseen, sekä riittävään nesteensaantiin.
Lisäksi avainasemassa on säännöllinen ruokarytmi, jottei verensokeriarvoihin tule heittelyä. Pieni ateria, yötä lukuun ottamatta, kolmen tunnin välein. Siksi ryhmätapaamisenkin yhteydessä tarjoillaan herkullista täysjyväpohjalle valmistettua tonnikala-herkkusieni pizzaa.
Voimakkaat mieliteon tunteet johtuvat useimmiten siitä, ettei keho saa ravinnosta jotain tasapainoiselle toiminnalleen välttämätöntä ainetta, tai siitä että verensokeri laskee liian matalaksi. Marien suunnittelema ruokavalio ottaa nämä seikat huomioon, Tiina Somersuo tarkentaa.
Anne, yksi ryhmäläisistä, kertoo hakeneensa ryhmään juuri pysyvien elämäntapamuutosten toivossa, ei niinkään päästäkseen rantakuntoon. Vaatimattomista laihdutustavoitteista paino on kuitenkin kääntynyt laskuun selvin lukemin.
Ohjaajien ja ryhmäläisten tuki ollut suureksi avuksi kehitysprosessissa. Reilun kuukauden aikana ryhmähenki on muotoutunut ja tapaamisissa pystyy olemaan aina avoin tuntemuksistaan. Olen havainnut oloni parantuneen samanaikaisesti sekä fyysisesti, että henkisesti. Itse laihtumisesta puolestaan on tehnyt helppoa se, että tätä ei ajattele laihduttamisena. Eikä tarvitse kituutella, jotta paino tippuisi. Oikeastaan kertaakaan ei ole ollut nälkä, nainen kuittaa.
Kun ryhmä starttaa kuudetta yhteistä viikkoaan, häämöttää jo sopivasti vappukin. Oiva tilaisuus harjoitella niin sanottuja herkkupäiviä.
Juhlat, syntymäpäivät, työpaikkojen tilaisuudet kuuluvat elämään, niitä ei voi sulkea pois ja niistä on ihan turha ottaa ylimääräistä stressiä. Onneksi ihmisen rasva-aineiden vaihdunta on rakentunut niin, ettei yhden päivän mässäily kaada kokonaisvaltaista trendiä.
Se, että juhlien jälkeen paino voi nousta helposti parikin kiloa, johtuu siitä, että yleensä himoonsa syödään hiilihydraatteja ja suolaa, jotka ovat omiaan kerryttämään nestettä. Muutaman päivän kuluessa kehon tila palaa jälleen normaaliksi.
- Ja kun olette ollut tarpeeksi kauan ruodussa, niin että keho toimii, keho vaatii itse rytmin palaamista, Silmäri valistaa.
Ongelma piileekin, Silmärin mukaan, tässä yleensä henkisellä puolella. Herkkupäivän jälkeen vaihde jää päälle ja usko kykyynsä pysyä päätöksessään horjuu.
Usein näkee ajateltavan, että ” Tässä tämä nyt meni, samapa se jos jatkan ahmimista”.
- Olemme aikuisia ihmisiä kaikkia, ja kokeilleet varmasti yhtä jos toista painonhallintakeinoa. Itsensä syyllistäminen tai syyllistetyksi tuleminen ei auta ainakaan yhtään mitään. Rohkaistuminen ja tuki ovat ainoita keinoja pysyvien tulosten saavuttamiseen, hän painottaa.

Polina Semenova

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI