|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)
?Vakavin kriisi, jossa olen ollut mukana? ? Blokkirajat murtuvat Ruotsissa (14.11.2018 19:17)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Hiilipöly kiusannut asukkaita Valkossa
09.04.2013Valkon sataman lähialueen asukkaita on kiusannut hiilipöly erityisen paljon. Eestintiellä asuva henkilö kertoo tilanteen käyneen jo kestämättömäksi. Hän sanoo, ettei ole hiilikuljetuksia tähän mennessä vastustanut, mutta seinän tulleen nyt vastaan.

- Tässä soosissa ei voi ihminen elää, hän toteaa myös kirjeessään jonka hän on lähettänyt Loviisan ympäristösuojelusihteeri Maud Östmanille.
Asukas pyytää kirjeessään välittämään kutsun matonpesutalkoisiin myös satamajohtajalle.
Hiilipölyä on tullut kuluneen talven aikana aivan eri tavalla kuin aiemmin, sekä tuulen tuomana että auton renkaiden mukana omalle pihalle, asukas kertoo. Kenkien mukana hiilipöly kulkeutuu sisälle sotkien lattiaa. Pyykkejä ei voi ripustaa ulos, ja jos sellainen hetki tulisi, on ensin pestävä mustuneet narut. Maud Östman kertoo ilmoituksia häiritsevästä hiilipölystä tulleen asukkailta tänä talvena muutamia ja asian laitetun ely-keskukselle jonka kanssa yhdessä kaupungin ympäristötoimi seuraa tilannetta.
Ylitarkastaja Marja Vuola Uudenmaan ely-keskuksesta kertoo, että Lahti Energialle on laitettu lähiaikoina laitettu kolme selvityspyyntöä, viimeisin maanantai-aamuna. Yhtiöltä odotetaan vastausta perjantaiksi.
Loviisan Sanomien saaman tiedon mukaan asiasta olisi tehty myös tutkintapyyntö poliisille.Vuola ei kommentoi mahdollista tutkintapyyntöä.
- Se asia on meidän lakimiehen mietittävänä.
Lakimies ei eilen ollut tavoitettavissa.
Lahti Energialle myönnettiin uusi ympäristölupa viime vuoden lokakuussa.
- Olen siinä käsityksessä, että heillä on suunnitelmat toiminnan tehostamiseksi, mutta he eivät ole voineet niitä tehdä, ennen kuin on nähty, millainen ympäristölupa myönnetään. Ympäristölupa myönnettiin lokakuussa ja se tuli lainvoimaiseksi marraskuussa ja nyt talvellahan ei ole voinut mitään rakennustöitä tehdä, Vuola toteaa.

Salaojitus ja asvaltointi tulossa

Ostopäällikkö Alpo Salonen Lahti Energiasta sanoo tilanteen olevan nyt hallinnassa. Kylmä ja kuiva keli oli tehnyt hiilestä hankalasti hallittavaa, kuin “pakastekuivattua”. Ratkaisuksi on löytynyt aine, jolla hiiltä voidaan sitoa. Aine on samaa, mitä tielaitos käyttää teiden suolaukseen pohjavesialueilla ja moottoriteiden reunoilla. Pelkkää suolaa ei hiilen sitomiseen voida käyttää, koska hiiltä käytetään suolavapaissa kattiloissa, Salonen selvittää.
- Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja lisäämme sidosaineen käyttöä tarvittaessa.
Salonen kertoo yhtiön suhtautuvan alueen asukkaiden viesteihin vakavasti. Hän kertoo, että kun hän torstaina sai asiasta tiedon, hän oli yhteydessä satamaan ja kävi myös paikan päällä tekemässä katselmoinnin sekä hiilen varastointikentällä että Eestintiellä ja Svenäsintiellä.
Ajoteiden harjaamista ei oltu voitu tehdä, koska Valkon sataman harjauskone oli rikki. Sitä ei voida myöskään käyttää, jos ilmat vaihtuvat pakkasesta välillä suojaan.
- Lähetimme siksi auton Lahdesta, huomauttaa Salonen. Samankaltainen “pakastekuivausilmiö” on myös, kun hiiltä tuodaan arktisista olosuhteista. Salonen kertoo, ettei Valkon satamaan ole talven aikana otettu yhtään lastia, jotta pölyn leviäminen lastauksen aikana ympäristöön on saatu eliminoitua.
- Edellinen lasti on tullut joulukuun puolivälissä, hän toteaa. Hiiltä ajetaan nyt ns. kolmiokasasta, pohjoisosa on jo tyhjennetty.
Lahti Energian uuden ympäristöluvan mukaisten kunnostustöiden suunnittelu on aloitettu. Kunnostustöissä muun muassa rakennetaan hiilikasan ympärille salaojitus ja ajotiet asvaltoidaan.
- Suunnittelutyö on käynnistynyt vuoden alussa. Itselläni ihan sormia syyhyää saada vedet pois alueelta, Salonen sanoo. Suunnittelutyötä tekee Ramboll. (AuH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI