|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Päivisläiset vetivät kriitikot kölin ali
12.03.2013Loukattuja tunteita, kiivasta sananvaihtoa yhdistyslaista. Kahden jäsenen erottaminen ja kolmen eroaminen Österstjernan-yhdistyksestä. Raastupa häämöttää horisontissa.

Pakettijahti Österstjernan jäi sivurooliin, kun yhdistyksen enemmistöläiset ja vähemmistöläiset kiistelivät vallasta ja vallankäytöstä yhdistyksen vuosikokouksessa lauantaina. Voimasuhteet paljastuivat, kun Bo-Gunnar Blomqvist esitti Joachim Palménin kannattamana, että yhdistyksen hallitukselle ei myönnetä vastuuvapautta viime vuoden tilinpäätöksestä. Blomqvistilla ei ollut huomautettavaa itse tilinpitoon, vaan katsoi vastuuvapauden epäämisen olevan paikallaan, koska katsoi yhdistyksen hallituksen syyllistyneen viime vuonna laittomuuksiin, kunnianloukkauksiin sekä yhdistyksen omien sääntöjen rikkomiseen.
Blomqvist oli eilen tuohtunut muun muassa siitä, että poikkeavia mielipiteitä ei vuosikokouksessa pystytty tuomaan esiin, koska esityslistalta oli jätetty pois kohta ”kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen”, vaikka asiakohta mainitaan yhdistyksen säännöissä. Blomqvistin mukaan hallitus varmisti näin kaikkien soraäänteen hiljentämisen.
Vuosikokousväki myönsi kuitenkin suljetussa lippuäänestyksessä hallitukselle vastuuvapauden äänin 26-4 (yksi tyhjä).
Vuosikokouksessa puheenjohtajana toiminut Esko Päivinen puolestaan kiteytti kokoukseen jälkeen tunnelmat:
–Puhdistimme tällä kertaa pöydän. Pystymme nyt jatkamaan toimintaa, eikä tarvitse enää riidellä.

Kolme jäsentä ilmoitti eroavansa

Kokouksen lopulla luettiin kaksi hallituksen ilmoitusta. Toisessa ilmoituksessa hallitus ilmoitti erottaneensa Gunilla Törnblomin yhdistyksestä 12.6.2012. Perusteluna oli, että Törnblomin toiminnan vuoksi 25.2.2012 pidetyn vuosikokouksen henkilövaalit oli toimitettu yhdistyksen sääntöjen vastaisesti. Yhdistyksen hallitus kutsui koolle yhdistyksen ylimääräisen kokouksen pidettäväksi 24.3.2012. Ylimääräisessä kokouksessa Törnblomia ei valittu uuteen hallitukseen.
11.6.2012 pidetyn hallituksen kokouksen pöytäkirjan liitteessä todetaan, että Törnblom oli ryhtynyt hallitukselta salassa hankkeeseen, jonka tavoitteena oli saada uudeksi puheenjohtajaksi Kenneth Granell, joka ”kahdeksan vuotta sitten oli jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta ja eronnut yhdistyksestä”. Perusteiden mukaan Törnblom oli lisäksi värvännyt vuosikokoukseen henkilöitä, jotka eivät olleet yhdistyksen jäseniä. Törnblom oli liitteen mukaan myös peruuttanut yhdistyksen talousvastaavan tilinkäyttöoikeuden pankissa ja vaatinut tältä verkkopankkitunnukset.
Lauantain kokouksessa Törnblom luki kirjeensä, jossa hän kiisti erotusperusteet. Samalla hän ilmoitti eroavansa yhdistyksestä välittömästi.
Törnblom liitti kirjeeseensä aiemmin viime kesänä yhdistykselle lähettämänsä perustelut ja jossa hän vetosi, että kokous hylkää kaikki hallituksen päätökset 11.6.2012 lähtien koskien hänen erottamistaan.
Hän vetosi tunteikkaassa puheessaan myös yhdistyksen hyväksi tekemäänsä talkootyöhön ja katsoi, että pakettijahti kuuluu kaikille loviisalaisille.
–Ei ollut tarkoitus, että asioita hoitaa pieni piiri.
Törnblomin eroilmoituksen jälkeen yhdistyksestä ilmoittivat eroavansa myös Bo-Gunnar Blomqvist ja Barbro Tuominen.

Lyhytaikainen puheenjohtaja uhkaa oikeudella

Hallituksen toinen ilmoitus koski hallituksen päätöstä erottaa yhdistyksestä Kenneth Granell, joka viime vuonna ehti toimia lyhyen aikaa yhdistyksen puheenjohtajana ennen koolle kutsuttua ylimääräistä kokousta. Hallitus oli erottanut Granellin puheenjohtajan tehtävistä 11.5.2012. Perusteluna olivat sääntörikkomukset.
Lisäksi erottamisilmoituksessa todettiin, että erottamisen jälkeen yhdistyksen hallitus sai Itä-Uudenmaan ulosottovirastolta maksuvaatimuksen, joka koski Granellin henkilökohtaista tiedoksiantoa yhdistyksen ylimääräiselle kokoukselle. Tiedoksiannossa Granell peruutti eroilmoituksensa.
Tiedoksiannon toimitti yhdistyksen ylimääräiselle kokoukselle Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden haastemies. Hallituksen ilmoituksen mukaan Granell ja Joachim Palmén olivat jättäneet tiedoksiannon maksamatta, jonka seurauksena yhdistys joutui perusteettoman ulosoton kohteeksi. Yhdistys ja ulosottovirasto sopivat, että yhdistys maksaa laskun, mutta perii saatavansa oikeusteitse Granellilta. Lisäksi ilmoituksessa väitetään, että Palmén oli ilmoittanut haastemiehelle, että yhdistys maksaa tiedonannon.
Palmén kiisti eilen yhdistyksen hallituksen ilmoituksen koskien omaa toimintaansa. Hänen mukaansa ei pidä paikkaansa, että hän olisi ilmoittanut tiedoksiannon maksajaksi yhdistyksen. Hän kertoi, ettei edes ollut osallisena Granellin tiedoksiannon lähettämisessä.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vireillä olevassa haastehakemuksessa korvausvaade on Palménin mukaan tiedoksiantolaskun 49 euron kulut sekä 160 euron oikeudenkäyntikulut.
Palménin mukaan yhdistyksellä ei ole näyttöä Granellin toimeksiantoa koskevan laskun maksamatta jättämisestä tai sen osoittamisesta yhdistyksen maksettavaksi.
–Olen a: maksanut laskun, ja b: lasku on lähetetty oikeaan osoitteeseen, eli minulle.
Yhdistyksen hallituksen ilmoituksessa puolestaan todetaan, että hallitus päättää Palménin kohdistuvista toimenpiteistä, kun käräjäoikeus on tehnyt päätöksensä.
Lauantain vuosikokoukseen oman selvityksensä oli lähettänyt myös Granell. Kirjeessään hän syyttää Päivistä kannattajineen siitä, että nämä kerta toisensa jälkeen ”rikkovat yhdistyslakia ja vähät välittää yhdistyksen jäsenistä, etiikasta ja moraalista”.
­–Ja te, hyvät yhdistyksen jäsenet, te annatte heidän tehdä tämän. Hän myös kiistää epäselvyydet laskun suhteen, jonka kiistää edes nähneensä.
Granell katsoo olevansa yhä teknisesti yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja pitää viime vuosikokouksen jälkeen tehtyjä päätöksiä laittomina. Hän vaatii lisäksi julkista anteeksipyyntöä. Jos anteeksipyyntöä ei tule, Granell uhkaa turvautua oikeudellisiin toimiin yhdistystä ja ”niitä henkilöitä kohtaan, jotka ovat tämän farssin takana”. Granell on mielestään joutunut yhdistyksessä noitavainon kohteeksi.
Vuosikokous sähköistyi jo hieman ennen kokouksen alkua, kun yksi entinen hallituksen jäsen poistui paikalta. Lisäksi yhden kokoukseen pyrkineen nimeä ei löytynyt jäsenmaksunsa maksaneiden luettelosta. Kokouksen alkua viivytti sekin, että yhdistyksen puheenjohtajan Lennart Gräsbeckin auto oli juuttunut kotipihalla lumikinokseen. (MI)

Österstjernan ry:n uusi hallitus:

Lennart Gräsbeck, puheenjohtaja
Oscar Henriksson
Keijo Itkonen (uudelleen valinta)
Risto Teittinen
Irmeli Thomasson (uudelleen valinta)
Juha-Pekka Tuovinen (uusi)
Seppo Hietanen, varajäsen
Johannes Päivinen, varajäsen
Riitta Vuorenmaa, varajäsen (uusi)

  Tilintarkastajat:
Lars Vepsäläinen, HTM
Jan Jakobsson (uusi)

Lisätietoa LS:n uutisarkistosta hakusanalla Österstjernan :

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI