|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Suntio otti yhden rosvon kiinni
05.03.2013Omakotitaloon sorkkaraudalla murtautuneen nelimiehisen ulkomaalaisen varasryhmän yksi jäsen jäi kiinni verekseltään Elimäentien varrella Ahvenkoskella sunnuntaina. Toinen jäi kiinni myöhemmin illalla Helsingin satamassa yrittäessään poistua maasta. Ilmeisesti liettualaisen murtovarkaan pyydystänyt Ruotsinpyhtään seurakunnan suntio Pertti Rajala kertoi yrittäneensä ensin pysäyttää kaikki neljä rosvoa, mutta kolme pääsi pakenemaan autolla paikalta. Asuntomurto tapahtui sunnuntaina keskellä kirkasta päivää kello 13.50 aikoihin.

-Viereisessä talossa asuva äitini soitti, ja kertoi, että kolme miestä on meidän pihalla ja menossa sisälle. Pian sen jälkeen talon murtohälyttimistä tuli kännykkään ilmoitus murrosta. Lähdin ajamaan autolla paikalle, ja soitin matkalla vielä Pertille, kertoi Ben Henriksson eilen.

”Mies laittoi käden povitaskuun”

-Olin juuri tullut kirkosta, kun Beni soitti ja kertoi, että pihalla on rosvoja. Läksin heti autolla paikalle, ja huomasin, että tumma auto, jossa oli tummennetut ikkunalasit oli tien varressa. Löin ensin nyrkillä auton kattoon, ja sisältä alkoi kuulua kovaäänistä molotusta. Kaveri soitti ilmeisesti muille, jotka lähtivät tulemaan juosten Benin pihalta kohti minua, kertoi Rajala.
-Isoin miehistä tuli siihen mun eteen, ja laittoi käden povitaskuun ja katsoi tiukasti silmiin. Siinä vaiheessa mietin, että mitä se sieltä povitaskusta ottaa, mutta pelkkä paljas käsi tuli povesta. Jos olisi asetta ollut, niin olisin kyllä perääntynyt, Rajala kuvaili.
Rajala kertoi yrittäneensä estää miehiä nousemasta autoon, mutta neljä vihaista miestä oli hänellekin liikaa. Hän ihmetteli, etteivät miehet käyneet joukolla hänen kimppuunsa, vaan molottivat, tönivät ja juoksentelivat paniikissa edestakaisin. Miehet olivat jo päästä autolla karkuun, mutta Rajala sai nykäistyä yhden miehistä ulos auton takaovesta.

”Sellaista pystypainia penkassa”

-Työnsin miehen lumipenkkaan, ja siinä oli sellaista pystypainia penkassa. Auto jatkoi matkaa takaovi aukinaisena seiskatien suuntaan. Penkkaan jäänyt mies huusi jotain kavereiden perään, mutta eivät ne pysähtyneet. Ihmeen helposti ne kaverinsa jättivät, Rajala kertoi.
-Kyydistä jäänyt mies sätki ja rimpuili, mutta pidin koko ajan kurkusta kiinni ja puristelin hieman, niin siinä se sitten lopulta rauhaantui, kun ei irti päässyt. Hieroin sitä lumipenkkaa vasten, ettei karkaisi. Pyysi se englanniksi, että päästäisin irti, mutta arvelin, että en enää sitä juosten kiinni saa, jos se irti pääsee, Rajala arvioi.
-Vasta jälkeenpäin rupesi puuskuttamaan, kun tilanne alkoi olla ohi ja poliisit tuli paikalle, Rajala sanoi.
Muun seurueen pakenemisen nähnyt ruotsinpyhtääläismies ajoi auton perässä jonkin matkaa ja sai otettua tumman Opel Vectra farmariauton rekisterinumeron talteen. Poliisi löysi auton myöhemmin illalla.
Talon omistaja Ben Henriksson ennätti pian paikalle, ja soitti hätäkeskukseen. Poliisit saapuivat hänen mukaansa nopeasti Loviisasta paikalle, ja siirsivät miehen poliisiauton takakoppiin.

Ovi murrettiin sorkkaraudalla

-Miehet olivat murtaneet ulko-oven noin 30 sentin pituisella pienellä sorkkaraudalla. Ovi oli hajonnut pahoin. Sisällä oli vedetty tavarat kaapeista lattialle, ja viety kaikki vähänkin arvokas. Pöytähopeat oli kaikki viety ja kultakorut sekä timanttisormukset, kertoi Ben Henriksson. Osa saaliista löytyi pihalle lumihankeen jääneestä kassista. Lisäksi kiinni jääneen miehen taskuissa oli sormuksia ja muita koruja.
Sunnuntaina murtopaikalle saapui tutkijaryhmä Vantaan poliisiasemalta. Yksi miehistä jäi kiinni illalla yrittäessään astua Tallinnaan lähtevään laivaan.
Ylikonstaapeli Jan Bergdahl Porvoon poliisiasemalta kertoi eilen, että poliisilla on kiinniotettuna kaksi miestä, ja murtoretkellä käytetty henkilöauto. Myös osa murtosaaliista on saatu takaisin.
-Ahvenkoskella siviilihenkilön kiinniottama mies ei ole suostunut kertomaan edes nimeään eikä kansallisuutta eikä ole muutenkaan ollut yhteistyöhaluinen. Ryhmässä on ollut useita henkilöitä, ja kahden kiinniotetun lisäksi ainakin kolmea epäityä vielä etsitään, kertoi Bergdahl. (AH)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI