|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)
Pentagon teki jättitilauksen Suomeen tarjotuista hävittäjistä ? 255 F35-konetta huimaan hintaan (15.11.2018 17:16)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Luonnos kuntarakennelaiksi pian valtuutettujen pohdittavana
15.02.2013Loviisan kaupunginvaltuusto joutuu aikaistamaan maaliskuun kokoustaan kuntarakennelakiluonnoksen vuoksi. Kokous pidetään 6. maaliskuuta, kun alun perin kokous oli määrä pitää vasta 13. päivänä.

Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva korosti valtuutetuille keskiviikkona, että kyseessä on vasta lakiluonnos.
–Ei siis lausunnon antaminen Loviisan suuntautumisesta. Lakiluonnosta käsitellään kaupunginhallituksessa jo tulevana maanantaina.
Selvitysvelvollisuus valtiovarainministeriön antamin kriteerein koskee käytännössä kaikkia maan kuntia. Loviisan osalta täyttyy kriteeri väestöpohjasta, joka on 20 000 asukasta. Loviisassa asukkaita oli vuoden vaihteessa Tilastokeskuksen mukaan 15 522.
Kaleva kiteytti kuntarakenneuudistuksen seuraavan vaiheen:
–Valtiovarainministeriö haluaa vastauksia tiettyihin kysymyksiin, eli valtuustossa ei ole tarkoitus käydä laaja-alaista keskustelua. Valtiovarainministeriö haluaa kunnilta vastaukset seuraaviin kysymyksiin:
Mitä mieltä kunnissa yleensä ollaan selvitysvelvollisuudesta, eli onko se tarkoituksenmukainen vai ei, kantaa esityksen määräaikoihin ja menettelytapoihin sekä valtiovallan toimivaltaan, yhdistymisavustusten käyttöön ja määrään sekä sosiaali- ja terveysuudistuksen (sote) yleislinjaukseen.
–Näihin peruskysymyksiin keskitytään kaupunginhallituksessa maanantaina.
Siihen mistä kunnat, Loviisa mukaan lukien, tulevaisuudessa mahdollisen kumppaninsa etsivät, on otettava kantaa viimeistään marraskuun loppuun mennessä. (MI)

Lapinjärvellä hallituksessa maanantaina ja valtuustossa 27.2.

Lapinjärven kunnanhallitus käsittelee kuntarakennelakilausuntoluonnosta maanantaina 18.2. Valtuuston käsittelyyn asia tulee 27.2.
Lapinjärven kunta pitää sosiaali- ja terveystoimen uudistusta lähtökohtaisesti varsin sekavana ja sen pitävän sisällään paljon epämääräisyyttä. Ristiriitaista ja epämääräistä tietoa on Lapinjärven mielestä esimerkiksi siitä, mitä merkitsevät tietyt sosiaali- ja terveyspalvelut sekä miten ja kuka niistä päättää. Lapinjärven kunta on vuoden 2010 alusta järjestänyt suuren osan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista yhteistoiminta-alueen muodossa yhdessä Loviisan kaupungin kanssa niin, että Loviisa toimii isäntäkuntana. Loviisan ja Lapinjärven muodostama sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alue käsittää noin 18 500 asukasta. Tällä on Lapinjärven mielestä kyetty hyvin ja tehokkaasti hoitamaan sosiaali- ja terveystoimen palvelut alueella. Kunta katsoo, että yhteistoiminta-alue voi myös jatkossa hoitaa sosiaali- ja terveystoimen palvelunsa tällä väestöpohjalla.

Lapinjärvi haluaa pitää itäisen Uudenmaan kokonaisuutena sosiaali- ja terveysuudistyksessa. Kunnanhallitukselle 18.2. kokoukseen menevässä ehdotuksessa todetaan, että tarkastamalla koko nykyistä sairaanhoitoaluetta kokonaisuutena, voidaan turvata koko alueen erikoissairaanhoito ja perusterveydenhuolto molemmilla kielillä. Lapinjärvi ei rajaisi yhdistymisavustuksia vai yhdistymisselvityksiin käytettäviksi vaan katsoo, että tukea tulisi saada myös niihin kustannuksiin, jotka koskevat tehostetun yhteistyön vaihtoehdon selvittämistä. Aikataulu ei Lapinjärven mielestä myöskään ole realistinen. Niille yhdistymisesityksille, jotka tehdään 1.4.2014 mennessä ja astuvat voimaan viimeistään vuoden 2017 alusta, taataan yhdistymisavustusta. Jos esitystä ei tehdä 1.4.2014 mennessä, ei saa yhdistymisavustusta.

Porvoon tavoitteena vahva peruskunta

Porvoon kaupunginhallitus käsittelee kuntarakennelakilausuntoluonnosta kokouksessaan 18.2. Kaupunginhallitus ottaa samalla kantaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistukseen sekä metropolialueen esiselvitykseen. Tämän jälkeen asia käsitellään kaupunginvaltuustossa. Lopullisen lausunnon kuntarakennelakiluonnoksesta antaa valtuuston käsittelyn perusteella kaupunginhallitus 4. maaliskuuta. 
- Kuntarakennelakia ei voi arvioida irrallaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen uudistamisesta ja metropolialuetta koskevista ratkaisuista. Uudistusten tulee tukea toisiaan. Porvoo painottaa edelleen kuntarakennelain keskeistä tavoitetta, eli vahvoja peruskuntia, jotka pystyvät vastaamaan tulevaisuuden suuriin haasteisiin, summaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula Porvoon kaupungin lähtökohtia kuntasektoria koskevien uudistusten valmistelussa.
    Porvoon on osallistuttava kuntarakennelain edellyttämien yhdistymisselvitysten tekemiseen, vaikka kaupunki täyttää lakiluonnoksen kriteerit. Kaupungin käsityksen mukaan itäisen Uudenmaan alueelle ei synny ilman Porvoota lakiluonnoksen edellytyksiä täyttävää toiminnallista kokonaisuutta.
– Porvoo ei voi ottaa kantaa kuntarakenteeseen yksiselitteisesti vielä tässä vaiheessa, koska sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennetta ohjaavasta lainvalmistelusta ei ole saatu vieläkään riittävästi tietoa. Kaupungin valmistelu lähtee kuitenkin edelleen siitä, että ensisijainen yhdistymisselvitysalue tulisi muodostaa Porvoon sairaanhoitoalueen kunnista eli Porvoon ja Loviisan kaupungeista sekä Sipoon, Pornaisten, Askolan ja Lapinjärven kunnista, Myrskylän ja Pukkilan kunnilla täydennettynä.
 Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksessa on edelleen varsin paljon epäselviä asioita. Porvoon kaupunki täyttää jo nykyisellään myös tämän uudistuksen keskeiset vaatimukset.
– Porvoon esittämästä selvitysalueesta muodostuva noin sadantuhannen asukkaan vahva peruskunta täyttäisi joka tapauksessa selkeimmin hallitusohjelman ja myös sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen tavoitteet, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula. 
Ujula pitää toissijaisena vaihtoehtona sote-aluetta, jossa Porvoo toimisi palveluiden järjestämisestä vastaavana kuntana. Myös tämä alue täyttäisi rakenneuudistukselle asetetut toiminnalliset, taloudelliset, maantieteelliset sekä kielelliset tavoitteet.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI