|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Herra ministeri, te olette 114?vuotias, kun suomalaiset veronmaksajat vapautuvat tästä vastuusta? (13.11.2018 18:02)
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Demareiden Jens Rinne loikkasi kokoomukseen
31.01.2013Demareiden pitkäaikainen luottamusmies, liljendalilainen Jens Rinne on eronnut demareista ja loikannut kokoomuspuolueen jäseneksi sekä luottamusmieheksi. Syyksi Rinne kertoi demarileirin keskinäiset riitaisuudet sekä tyytymättömyys lautakuntapaikkojen jakoon.

-Demareissa on neljä joukkuetta, jotka pelaavat toisiaan vastaan. Jokainen järjestö vetää kotiinpäin, eivätkä ajattele koko ryhmän etua. Jo 3 vuotta sitten sovittiin, että tehtäviin valitaan osaavimmat demarit, mutta sitten mentiin kuitenkin samaan vanhaan tyyliin, että eri demariyhdistykset tunkivat paikoille omia jäseniään, Rinne kertoi torstaina.
Häntä harmitti myös se, että luottamispaikkoja jaettiin myös niille, jotka eivät olleet vaaleissa ehdolla.

Rinnettä närästi myös demareiden valtuustoryhmän ja Rkp:n tiivis yhteistyö, joka teki demareista Rkp:n apupuolueen.
-Ryhmäkokoukset alkoivat usein niin, että Lappis (Kalevi Lappalainen) kertoi, että me ollaan Leenan (Rkp:n ryhmänjohtaja Leena Lindfors) kanssa sovittu, että…, Rinne sanoi.
-Sekin miten veteraanipoliitikko Åke Laitista pompoteltiin (valtuuston) puheenjohtaja-asiassa oli noloa koko porukalle, Rinne totesi.

Rinteen mukaan kokoomus oli hänelle selkeä vaihtoehto vaihtaa ryhmää.
-Kokoomus on nykyisin yhtä lailla duunaripuolue kuin on Sdp:kin. Kokoomus on lisäksi aktiivinen Loviisan valtuustossa, ja Kari (Hagfors) on hyvin esillä mediassa, Rinne mainitsi.

Jens Rinne ei koe pettäneensä äänestäjiään vaihtaessaan pian vaalien jälkeen puoluetta.
-Kyllä tämä tuli jo ennen vaaleja mieleen, mutta toivoin, että tyyli olisi demareissa muuttunut. Olisin silloin voinut hyvin jatkaa demareissa. Nyt ajan omien äänestäjieni asiaa kokoomuksen riveissä, Rinne sanoi.

Eläkkeellä oleva kirvesmies Jens Rinne valittiin Liljendalin valtuustoon ensimmäistä kertaa vuonna 1993, jonka jälkeen hän istui kaksi kautta Liljendalin valtuustossa ja hallituksessa. Vuonna 2008 hän pääsi Liljendalin valtuustoon 37 äänellä. Uuden Loviisan ensimmäisissä vaaleissa Rinne oli ehdokkaana Sdp:n riveissä, ja pääsi valtuustoon 48 äänellään. Vuosina 2009-2011 hän toimi lisäksi rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenenä. Vuoden 2012 vaaleissa Rinne sai 44 ääntä, ja putosi valtuustosta demareiden neljännen varavaltuutetun paikalle. Tammikuun valtuuston kokouksessa hänet valittiin demareiden mandaatilla perusturvalautakunnan jäseneksi.

Koska Rinne on demareiden 4. varavaltuutettu, kutsutaan hänet valtuuston kokoukseen, mikäli demareiden 3 aiempaa varavaltuutettua on estyneenä. Tuolloin hän istuu kuitenkin kokoomuksen valtuustoryhmässä.
-Seuraaviin vaaleihin ajattelin lähteä kokoomuksen ehdokkaana. Tuleva vaaliteemani on, ”Miksei suomalaiset äänestä”. Täällä Rkp saa enemmän paikkoja kuin suomenkieliset, koska heidän kannattajien äänestysprosentti on korkea ja suomenkielisten paljon alhaisempi, Rinne pohti.

Loviisassa loikittu ennenkin

Loviisan kuntapolitiikassa on loikittu usein ennenkin. Viime vuosien aikana Loviisan suurimmat puolueet Sdp ja Rkp ovat menettäneet eniten luottamushenkilöitään kilpailijoille. Saamapuolella on usein ollut Loviisan kokoomus.

Demarivaikuttajista kokoomukseen ovat siirtyneet Rinteen lisäksi aiemmin Toini Schroderus. Lisäksi demareista perussuomalaisiin siirtyivät Atte Fellman kesken valtuustokauden ja Mauri Poikeljärvi ennen viime vaaleja.
Demareista vasemmistoliiton ryhmään erkanivat puolestaan Sari Eriksson ja Bo Lindfors.
Rkp:stä kokoomukseen ovat siirtyneet ainakin aktiivipoliitikot
Camilla Antas, Janne Lepola, Juha Karvonen sekä Jan van den Wildenberg.

”Eripura heikentää demareita”

Demareiden kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jaakko Isotalo on yllättäen pitkälti samaa mieltä puolueesta loikanneen Jens Rinteen kanssa demarileirin hajanaisuuden haitoista. Hän piti kuitenkin yllättävänä, että Rinne loikkasi kokoomukseen.
-Ihanko totta. Jens ilmoitti minulle, että eroaa 29.1. alkaen, mutta että kokoomukseen, Isotalo mutusteli uutista.

Isotalo myöntää, että demariryhmien keskinäinen hajanaisuus heikentää puoluetta Loviisassa.
-Onhan se kieltämättä vähän nurkkakuntaista, kun on neljä eri yhdistystä, joka eivät aina puhalla yhteen hiileen. Eikä me siitä päästä ennen kuin saadaan koko porukka yhdistettyä yhteen yhdistykseen. Meidän pitäisi itse kunkin katsoa tässä peiliin, koska ei me tällaisella politiikalla pärjätä, Isotalo tilitti.
-Tämä luottamuspaikkajaon aika on aina ollut meille repivää aikaa. Meidän pääneuvottelija Pertsa (Pertti Lohenoja) on kuitenkin tehnyt tässä niin hyvää työtä kuin vain on ollut mahdollista. Aina silti jotkut jäävät vähemmälle ja ovat tyytymättömiä, kertoi Isotalo.

-Jens valittiin meidän paikalle perusturvalautakuntaan, ja kyllä se niin on, että jos hän itse haluaa siinä istua vaikka koko kauden, niin eihän me voida sille mitään, Isotalo totesi.
-Onhan kaikilla puolueilla näitä keskinäisiä riitoja, mutta meidän toiminta on sen verran avointa, etteivät nämä kähinät pysy omassa pesässä, Isotalo sanoi torstaina.

Arto Henriksson

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI