|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen futistytöille lohdutuspiste ? MM-turnauksen pettymys valmentajien piikkiin (21.11.2018 00:24)
Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin (20.11.2018 23:07)
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ryppyjä sileiksi täyteaineilla ja laitteilla
25.01.2013Kauneushoidot lähestyvät yhä enemmän lääketiedettä. Perinteisten kasvohoitojen ja hierontojen oheen on tullut tehokkaampia hoitomuotoja. Esimerkiksi ryppyjen poistamiseen käytetään radioaaltoja sekä täyteaineita.

- Käytäntö on osoittanut, että tehokkaimmat tulokset saadaan erilaisilla hoitolaitteilla, pistoksilla ihon alle tai kirurgin veitsellä, sanoo loviisalainen kosmetologi ja sairaanhoitaja Taina Larsson.
Hänen Loviisan keskustassa sijaitsevassa liikkeessään on kahden vuoden ajan annettu radiofrekvenssihoitoja kasvoille tai koko vartalolle. Hoito perustuu lämpöenergiaan ja radioaaltoihin.
- Sen avulla voi poistaa ryppyjä, hoitaa aknea ja velttoa ihoa tai tasoittaa arpikudoksia esimerkiksi leikkauksen jälkeen, kertoo Larsson.
Noin puolitoistatuntia kestävän hoidon aikana ihoa käydään läpi hoitopäällä, joka tuntuu miellyttävän lämpimältä. Hoidossa käytetään erilaisia seerumeita ihotyypistä ja ongelmasta riippuen. Larssonin mukaan hoito vaikuttaa tehokkaimmin, jos sen ottaa viiden kerran sarjana. Hoidon avulla on hoidettu muun muassa akne- ja couperosa ihoa  hyvin tuloksin. Hoito sopii myös psoriaatikoille ja ruusufinnistä kärsiville.
Rasvaiselle iholle Larsson suosittelee kuitenkin kemiallista kuorintaa ja ihon puhdistusta.
Larsson työskentelee liikkeessään yhdessä kosmetologi Eveliina Niemisen kanssa. Molemmat ovat hankkineet kosmetologin koulutuksen lisäksi kansainvälisen cidesco-tutkinnon, jonka avulla voi työskennellä myös ulkomailla.

Täyteianehoitoihin tarvitaan lääkäri

Kosmetologi Jaana Kolu-Vuojärven liikkeessä Loviisassa ihon täyteainehoitoja on annettu puolentoista vuoden ajan. Niitä varten paikalle on saapunut helsinkiläinen täyteainehoitoihin erikoistunut lääkäri kerran kuukaudessa.
- Olin yllättynyt, että Loviisasta löytyy niinkin paljon halukkaita ihonalaiseen ryppyjen hoitoon. Tällä hetkellä hoidon suosio on pienempi, mikä johtunee yleisen taloudellisen tilanteen heikentymisestä.
Kolu-Vuojärven mukaan kosmetologiyhdistyksen säännöissä sanotaan, että ihonalaisten hoitojen tekemiseen tarvitaan lääkäri. Ryppyjen silentämiseen tarkoitettua täyteaineita on monenlaisia. Luonnonmukaisin niistä on Restylane, joka on ihon omaa täyteainetta. Yleisesti täyteaineena käytetty Botox puolestaan on hermomyrkky. Täyteaineet poistuvat iholta luonnostaan esimerkiksi hien mukana. Siksi hoidot täytyy uusia tietyin väliajoin.

Säännöllisellä hieronnalla hyviä tuloksia

Yksi keino saada tehokkaampia hoitotuloksia on kosmetologinen kasvohoito mikroneulauksella. Neulat pistävät ihoon pieniä reikiä, joista hoitoaineet imeytyvät paremmin.
- Reiät ovat hyvin pieniä, eikä hoitoon liity tulehdusvaaraa, koska iho puhdistetaan ennen sitä huolellisesti, Kolu-Vuojärvi sanoo. Suosituimpia hoitoja ovat edelleen perinteiset kasvohoidot, naamiot ja hieronnat.
- Kasvohieronta on hyvin tehokas hoitomuoto, jos sitä tehdään säännöllisesti, kerran kuukaudessa.
Kosmetologin vastaanotolle käy myös asiakkaita, joille on tehty kauneusleikkauksia.
- Ainakin Loviisassa kauneusleikkaukset tehdään enimmäkseen lääketieteellisin perustein, yleisimpiä ovat luomien korjaamiset. Jaana Kolu-Vuojärvi muistuttaa, että kaikkialla maailmassa naiset haluavat huolehtia ulkonäöstään. Jopa köyhimmissä Afrikan maissa naiset pukeutuvat kauniisti ja tekevät toisilleen hienoja kampauksia.
- Amerikassa Helen Rubensteinin ensimmäinen puuteri otettiin käyttöön sota-aikana, ja sen suosio oli valtava.
Kosmetologien kielessä puhutaan huulipunaindeksistä.
- Se tarkoittaa sitä, että kun taloudessa menee huonosti, kasvaa huulipunan myynti. Naiset ajattelevat, että ainakin huulipunaan pitää löytyä rahaa.

”Olisin valmis kauneusleikkaukseen”

Loviisan lähialueelta kotoisin oleva” Salla, 42, hoidattaa kasvojaan kosmetologilla säännöllisesti, noin kuukauden välein. Sen lisäksi hän kokeilee erilaisia kotimaasta ja ulkomailta hankkimiaan kuorintavoiteita ja kasvonaamioita kotonaan.
Salla on kokeillut myös hoitoja, joissa neulojen avulla viedään ihokudoksen sisään vitamiineja ja hoitoaineita, jotka kirkastavat ja kuorivat ihoa. Hän on käynyt myös kemiallisessa kuorinnassa.
- Minulla on hyvä iho, mutta otan näitä hoitoja omaksi ilokseni, niistä tulee hyvä olo.
Salla on poistattanut kosmetologilla ryppyjä Botox-täyteainehoitojen avulla. Ne teki lääkäri. -Siinä neulalla pistettiin täyteainetta otsajuonteisiin. Kahden viikon kuluttua hoidosta otsarypyt hävisivät, ja pysyvät pois ainakin puoli vuotta. Olen todella tyytyväinen ja voisin mennä uudelleenkin, hoito ei sattunut lainkaan.
Salla maksoi Botox-hoidostaan Helsingissä noin 300 euroa. Hän on kokeillut myös Restylane- täyteainehoitoa, ja on tyytyväinen siihenkin.
- Sen avulla minulle laitettiin täyteainetta suupielen juonteisiin. Salla on valmis menemään kauneusleikkaukseen, jos tarvetta tulee.
- Esimerkiksi kasvojen kohotusleikkausta pidän aivan mahdollisena.
Salla matkustaa paljon kaukomailla, Thaimaassa, Brasiliassa ja Perussa. Kaikilla matkoillaan hän pyrkii käymään myös hoidoissa.
- Hauskin kokemus oli Balilla, jossa sain jalkahoitoa kaloilta. Istuin kala-altaan reunalla ja kalat näykkivät jalkapohjani sileiksi.
Salla ei halua esiintyä jutussa omalla nimellään.

Iho taltioi elämäntavat

Loviisalaiselle Merja Mäelle kauneudenhoito on kokonaisvaltainen asia, johon liittyvät terveelliset elämäntavat ja luonnonmukainen ajattelu.
- Iho reagoi kaikkeen. Siksi haluan elää terveellisesti. En tupakoi, enkä käytä alkoholia, liikun säännöllisesti ja syön terveellisesti.
Esimerkiksi vettä juon noin kaksi litraa päivässä.
Hän käy noin kuusi kertaa vuodessa kosmetologilla radiofrekvenssihoidoissa.
- Aloitin hoidot tehokuurilla, joka oli 40-vuotislahja itselleni. Mielestäni tuon ikävuoden jälkeen pitää alkaa kiinnittää enemmän huomiota siihen, miltä näyttää. Hoito on auttanut, ihoni on kirkastunut ja pinnalliset rypyt ovat silentyneet.
Mäki käyttää enimmäkseen luonnonmukaista kosmetiikkaa ja on löytänyt kaikki ihonhoitotuotteensa Loviisasta. Hän on kokeillut myös luonnon omia konsteja ihon pudistamiseksi.
- Olen sivellyt kasvoille pihkaa sekä tervaa, ja kylpenyt turpeessa, kaikki luonnonmukainen on tervetullutta. Olen kokeillut myös hiusteni pesemistä pelkällä vedellä, ja minun hiustyypilleni se toimii. Nykyisin tosin käytän hiusten pesuun luomushampoota ja luomuhoitoainetta.

Ulla Ora

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI