|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Hallitus perääntyy: Poliisin ja verottajan haukkuma lakiuudistus haudataan (16.11.2018 16:20)
Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi (16.11.2018 15:45)
Sdp:n Harakka: Sipilän hallitus ?antaa tietoisesti Carunan verovälttelyn jatkua? (16.11.2018 14:57)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Yrityksen eteen tehty valtavasti työtä, siksi palkinto tuntuu hienolta”

16.12.2003–Onhan se hieno asia, että yrityksen eteen tekemämme valtava työ on huomattu. Ilman innostuneen henkilökuntani apua en olisi tähän pystynyt, toteaa apteekkari Helena Auvinen, jonka pyörittämä Lapinjärven Apteekki on valittu Lapinjärven vuoden yritykseksi.


Lapinjärven Apteekki on perustettu vuonna 1930 ja Auvinen on sen kuudes apteekkari. Hän on työskennellyt Lapinjärvellä runsaat kolme vuotta.

–Olemme pyrkineet kaiken aikaa parantamaan palveluamme, jottei lapinjärveläisten tarvitsisi lähteä muualle hakemaan lääkkeitä. Palveluja ei Lapinjärvellä enää paljon ole, mutta meidän jäljelläolevien on kiinnitettävä huomiota palvelun laatuun. Se on pienten yritysten ainoa kilpailukeino, toteaa Auvinen.

Auvinen on työnsä ohessa kouluttanut itseään jatkuvasti. Hän sai vastikään päätökseen apteekkifarmasian pd-tutkinnon, joka käsittää ammatillista täydennyskoulutusta.
–Yrityspalkinto oli hieno päätös opinnoille.
40 opintoviikon tutkinnossa keskityttiin erityisesti yritysopintoihin. Yrittämistä ei apteekialan varsinaisessa koulutuksessa juuri käsitellä. Opintoihin sisältyi myös mm. johtamista, apteekkarina toimimista, laadun kehittämistä, käyttäytymistieteitä ja viestintää.

– Lisäksi olen syventänyt lääkkeisiin liittyviä tietojani. Lääkealalla mennään koko ajan eteenpäin kovalla vauhdilla, sanoo Auvinen.
Hän jatkaa, että opiskeleminen työn ohessa oli välillä raskasta, mutta kaiken kaikkiaan opinnot antoivat paljon.

–Erityisen mielekästä opiskelussa oli se, että kaikkea opittua oli sovellettava käytäntöön. Se oli yksi koulutuksen kantavista ajatuksista. Soveltaessa syntyi monia ahaa-elämyksiä.
Hän uskoo, että opiskelu on tuottanut hedelmää, jonka muutkin ovat huomanneet kehittyneen apteekin myötä.

Myös henkilökunta osallistuu koulutukseen

Auvinen on järjestänyt myös henkilökunnalleen laatutyökoulutusta. Apteekkiin on laadittu toimintaohjeet ja jaettu vastuualueet työntekijöiden kesken.

–Meillä on erittäin hyvä henkilökunta. He ovat palvelualttiita, innostuneita ja valmiita kehittämään itseään ja työtään, kehuu Auvinen väkeään.

Apteekissa työskentelee tällä hetkellä kuusi henkilöä. Lapinjärven Apteekkia, kuten koko alaa, vaivaa farmaseuttipula. Ainakin yksi farmaseutti palkattaisiin heti, jos halukkaita löytyisi.

Vanhusten lääketurvallisuusprojekti onnistunut yhteistyö

Auvinen on organisoinut myös vanhusten lääkehuollon kehittämisprojektin yhteistyössä Lapinjärven kunnan vanhustyön kanssa.
-Projekti toteutettiin moniammatillisena yhteistyönä. Yhteistyö sujui erinomaisesti ja muutenkin projekti onnistui. Projektin yhteydessä havaitsi miten asiakaslähtöistä vanhustyö on Lapinjärvellä, kiittelee Auvinen yhteistyökumppaneitaan.

Projektissa keskityttiin vanhusten lääketurvallisuuteen ja lääkehoidot pyrittiin tuottamaan vanhusten kannalta mahdollisimman taloudellisesti.
Osana projektia pystyttiin myös yhteistä lääkehoidon työkenttää organisoimaan uudelleen siten, että vähäiset resurssit saatiin järkevästi käyttöön.

Projektista laadittiin julkaisu. Se on levinnyt eri puolille maata ja projektin myötä syntynyt toimintamalli on otettu käyttöön muuallakin.
–Vanhusten asioihin pitäisi paneutua laajemminkin, sillä vanhusten määrä lisääntyy jatkuvasti.

Lääkekortti saanut hyvää palautetta

Lapinjärven Apteekissa on otettu käyttöön lääkekortti. Kortti annetaan kaikille halukkaille ja siihen merkitään säännöllinen lääkehoito.
–Kortin tarkoituksena on lisätä lääketurvallisuutta estämällä päällekkäiset ja toisaalta yhteensopimattomat lääkitykset. Lääkärit voivat käyttää korttia apunaan ja olemme saaneet heiltä positiivista palautetta. Lääkekorttikäytäntö tässä muodossa on Suomessa vielä aika harvinaista, mainitsee Auvinen.

Lääkkeistä puhuttaessa Auvinen toteaa, että vaikka ihmiset eivät ole sen sairaampia kuin ennenkään, on lääkkeiden käyttö lisääntynyt.

–Vähemmälläkin tultaisiin varmaan toimeen kiinnittämällä huomiota elintapoihin. Elintavoilla on merkittävä vaikutus esimerkiksi sellaisiin sairauksiin kuin aikuisiän diabetes, verenpainetauti ja osteoporoosi.

Kovaa työtä aamusta iltaan

Yrittäjänä olemisesta Auvinen sanoo, ettei se ole ihan helppoa.
–Yrittäminen on kovaa työtä aamusta iltaan, jos haluaa tehdä työnsä hyvin.
Hän tarttuu myös henkilöstökuluihin, ei kuitenkaan palkkoihin vaan nimenomaan sivukuluihin, jotka ovat Suomessa liian suuret.

–Jos yrittäminen olisi taloudellisesti keveämpää, moni yritys pystyisi palkkaamaan lisää työntekijöitä, uskoo Auvinen. Yrittämisen hyväksi puoleksi Auvinen mainitsee sen, että mitä enemmän tekee työtä, sitä enemmän saa taloudellista tulosta.

–Meillä kyllä muistetaan työntekijöitäkin silloin, kun on kiire tai jos myynti on ollut hyvä. He saavat kiirelisää tai osansa hyvästä tuloksesta joko rahana tai jollain muulla tapaa.
Yrittäjänä Auvinen kokee pystyvänsä työskentelemään paremmin eettisen näkemyksensä mukaan kuin vieraan palveluksessa.

–Tällä tarkoitan sitä, että voin käyttää aikaani asiakkaisiin niin paljon kuin haluan. Näin voin kertoa asiakkaalle lääkkeen oikean käytön ja takaamaan lääketurvallisuuden. Voin auttaa ihmisiä ja olla osaltani mukana heidän hoidossaan, miettii Auvinen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI