|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Merivoimien 1,2 Mrd.?:n jättihankkeessa viivästys ? ?Voi joskus kulua ennakoitua enemmän aikaa? (18.11.2018 10:26)
Sebastien Ogier jälleen rallin maailmanmestari (18.11.2018 10:08)
Trumpin erikoinen Suomi-neuvo Kalifornian tuhojen keskellä: ?He käyttävät paljon aikaa haravointiin? (18.11.2018 09:44)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Näin röyhkeästi varkaat iskevät
07.12.2012Todella röyhkeäksi menee!, tuhahtaa Loviisan K-kauppias Marko Kindstedt työhuoneessaan katsellessaan valvontakameroidensa videokuvaa myymälän puolelta. Kuvanauhalla näkyy kuinka kaksi tummiin pukeutunutta miestä saapuu kello 14 aikoihin pääovesta sisälle kauppaan, ja varastaa häikäilemättömästi keskellä kaupan käytävää loviisalaisen naisen lompakon.


Miesten röyhkeys puistattaa. Hyvin pukeutuneet miehet liikkuvat kaupan käytävillä hatut päässä. Toisen hatussa on korvien päälle ulottuvat läpät, jotka vaikeuttavat tunnistamista. Molemmat täyttävät koriaan ostoksilla, ja käyttäytyvät kuten muutkin asiakkaat. Mistään ei voi aavistaa miesten aikeita.

Videokuvasta näkyy kuinka loviisalaisnainen kumartuu tutkimaan hyllyjä ja lukemaan tuotepakkauksen tekstiä. Samaan aikaan varas lähestyy käytävää pitkin naisen ostoskärryä, ja pysähtyy naisen kohdalle. Toinen varkaista saapuu paikalle vastakkaisesta suunnasta, ja asettuu näkösuojaksi ostoskärryjen vierelle. Ensimmäisenä saapunut mies katselee hetken kärryjä, ja vie käden suoraan naisen kassille, ja nostaa sieltä paksun lompakon.

”En tajua miten se oli mahdollista”

Ostoskärry on aivan naisen vieressä. Varas ei edes yritä peitellä lompakon nostamista. Lompakon saatuaan mies poistuu käytävän suuntaan, ja siirtää lompakon povitaskuunsa. Kassan valvontakameran kuvasta näkyy kuinka molemmat miehet poistuvat kassajonon ohi ilman ostoksiaan. Täydet ostoskorit miehet jättävät käytävälle.

Hieman ennen kassalle siirtymistä loviisalaisnainen avaa laukkunsa, ja huomaa lompakkonsa olevan poissa.
-Ehkä minulle tuli jokin aavistus, ettei kaikki ole kohdallaan. En kuitenkaan huomannut, että kukaan olisi ollut niin lähellä, että olisi voinut lompakkoon tarttua. En tajua miten se oli mahdollista, kun kärry oli koko ajan aivan vieressä ja käsi kärryssä kiinni, kertoi loviisalaisnainen Loviisan Sanomille.
-Menin heti kassalle, ja jouduin jättämään ostokset siihen sekä kiirehtimään pankkiin sulkemaan lompakon mukana hävinneet luottokortit, nainen sanoi.
-Kauppias soitti seuraavana aamuna ja kertoi, että hän ryhtyy tutkimaan valvontakameroiden videokuvia. Sieltä se tilanne sitten kuulemma löytyikin, kertoi nainen.
-Helkutti. Pitäisi varmaan olla joku iso rotanloukku tai hälytin kassissa varkaiden varalta, nainen pohti.

Hän ei halua nimeään julkisuuteen, mutta haluaa varottaa muita.
-Tapauksen jälkeen tuli tosi inhottava oli. Tuli häpeän ja syyllisyyden tunne, että minä olen ollut huolimaton, ja siksi minulle on käynyt näin. Kerran aikaisemmin, joskus 20-30 vuotta sitten Stockalla taskuvaras vei minulta lompakon, ettei tällaista kovin usein tapahdu, nainen pohti.

”Älkää pitäkö lompakkoa esillä”

K-Kauppias Marko Kindstedt näyttää valvontavideolta muitakin vastaavanlaisia varkauksia. Yhdessä kuvassa nuorempi nainen on kukkaosastolla kumartuneena hyllyjä kohti, kun käytävältä lähestyy määrätietoisesti nuorehko mies, joka menee suoraan naisen jalkojen juuressa olevalle kassille, ja nostaa sieltä lompakon sekä poistuu saman tien paikalta.
-Olen varottanut asiakkaita, että älkää pitäkö lompakkoja näkyvillä koreissa eikä kärryissä. Lompakko on syytä pitää suljetussa takintaskussa tai muuten sellaisessa paikassa, ettei siihen pääse helposti käsiksi. Silti monella on itsepintainen tapa pitää lompakkoa esillä, Kindstedt sanoi.

Kindstedtin mukaan varkaat ovat iso riesa kauppiaille.
-Viikossa menee useita työtunteja videoiden tarkistamiseen sekä erilaisten varkausilmoitusten tekemiseen. Joukossa on ammattimaisia varkaita sekä harrastelijoita, Kindstedt totesi.

Kolme konnaa jäi kiinni, yksi vielä kateissa

Keski-Uudenman poliisi on ottanut kiinni ja Tuusulan käräjäoikeus vanginnut kolme ulkomaalaista miestä, joita epäillään Loviisan lompakkovarkauden lisäksi myös kymmenistä muista vastaavista varkauksista eri puolilla Suomea. Yksi epäillyistä, Zanoagaksi kutsuttu mies, on kuitenkin kateissa ja saattaa vielä oleskella Suomessa. Loviisan marketin lisäksi tiettävästi sama kopla on iskenyt ainakin Porvoossa, Forssassa, Järvenpäässä, Sotkamossa ja Taivalkoskella sekä varastaneet marketeissa asioivilta naisilta kymmeniä lompakoita. Yksi poliisin vangitsemista miehistä on ollut poliisikuulusteluissa yhteistyöhaluinen. Hän on selvitellyt koplan tekemisiä ja varkauksien motiiveja.

Poliisin mukaan epäillyt ovat ulkomaalaisia miehiä, kotoisin Romaniasta.
Käteisen lisäksi varkaat ovat saaneet haltuunsa pankkikortteja ja niiden tunnuslukuja. Tileiltä on nostettu useita tuhansia euroja. Lompakkoja on yleensä viety noin 40-80 –vuotiailta naisilta, jotka ovat asioineet kaupoissa yksin.
-Menetelmä on yleensä sellainen, että toinen herättää huomiota, ja toinen ottaa lompakon kassista tai käsilaukusta. Toiminta on hyvin suunniteltua, kertoi rikoskomisario Peter Fagerholm Itä-Uudenmaan poliisista.
Tiettävästi varkaat ovat yöpyneet syksyn aikana eri puolilla Suomea sijaitsevissa hotelleissa tai motelleissa.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tätä etsintäkuulutettua miestä koskevat havainnot ja olinpaikkatiedot suoraan hätäkeskukseen ja pyytämään lähintä partiota ottamaan mies kiinni. Lisäksi voi soittaa lompakkojuttuja tutkivalle Keski-Uudenmaan poliisille virka-aikana numeroon 071 8735406.

Arto Henriksson

Valvontakameran videokuvaa lompakkovarkaudesta 26.11.2012.

Lompakkovaras iski Loviisan K-supermarketissa from Loviisan Sanomat on Vimeo.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI