|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uudet nastarenkaat tarpeen rakennustarkastajalle
09.11.2012Lapinjärven rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun viranomaistehtävät siirtyvät tammikuun alusta Loviisan hoidettaviksi. Rakennuslupahakemuksen voi vielä marraskuussa jättää Lapinjärvelle, mutta käsittely tapahtuu Loviisassa. Joulukuun alusta hakemuksetkin toimitetaan Loviisaan.

Asioiden siirtoa on valmisteltu jo pitempään.
- Ei todellakaan ensimmäiset treffit, Lapinjärven rakennustarkastaja Ulla-Maija Turja toteaa painokkaasti tiistaiaamuna, kun hänen loviisalaiskollegansa Rolf Weckman ja Pekka Poittinen etsiskelevät istumasijoja palaveria varten.
- Me tulimme Pekan kanssa tutustumaan ihan fyysisesti, koska alamme hoitaa Lapinjärven tarkastuksia, Weckman sanoo. Hän tarkentaa, että he tekevät rakennusluvan vaatimia katselmuksia mutta eivät myönnä lupia.
- Erikseen on kaksi lupatarkastajaa, Rolf Skogberg ja Marjaterttu Mäntynen, jotka käsittelevät pelkästään rakennuslupia.
- Kun lupa on myönnetty, asia siirtyy Lapinjärvellä Pekalle, joka kiertää tarkastamassa rakennuskohteet.

Myöntäjä ja tarkastaja erikseen

Lapinjärvellä tähän saakka yksi henkilö, rakennustarkastaja, on hoitanut koko lupaprosessin katselmuksineen. Weckmanin mukaan Porvoossa toimitaan edelleen niin, että rakennustarkastajalla on oma alue ja tällä maantieteellisellä alueella he sekä myöntävät että tarkastavat. Loviisan käytäntöä, joka tulee nyt myös Lapinjärvellä käyttöön, kaikki pitävät asiallisena ja hyvänä.
- Tästä tulee tasapuolinen systeemi asiakkaalle, koska useampi toimija käsittelee asiaa, Turja toteaa.
- Lupa-aineisto on siirretty Loviisaan sähköisesti ja sitä siirretään vieläkin, Turja mainitsee ja lisää, että arkistoa ei siirretä vaan se jää Lapinjärvelle.
Lapinjärvellä ei enää käsitellä ollenkaan rakennuslupia, vaikka hakemuksia voi vielä marraskuun ajan jättää kuntaan. Turjan mukaan rakentajat ovat olleet aika hyvin selvillä tästä.
Kysymykseen muutoksen haasteellisuudesta Loviisalle Weckman vastaa, että heidän kannaltaan tilanne oli erilainen silloin kun Liljendal, Pernaja ja Ruotsinpyhtää liittyivät Loviisaan.
- Silloin me virkamiehet yhdistyimme samalla kun kunnan asioiden hoito, ja olimme paikan päällä selvittämässä asioita. Nyt Lapinjärven osalta on eri asia, kun Ulla-Maija jää eläkkeelle eikä ole ketään keneltä kysyisi.
Turja tarkentaa työskentelevänsä enää joulukuun puoliväliin, mikä saa perehtyjät miettimään siirtoaikataulun tiukkuutta. Toinen heidät yllättävä asia on rakennus- ja toimenpidelupien määrä Lapinjärvellä.

Neljänneslisäys Loviisan lupiin

Turja tarkistaa, että rakennus- ja toimenpidelupia on tänä vuonna myönnetty 70 ja avoinna olevia lupia on vielä muutama.
- Tänä vuonna lupia oli jostakin syystä paljon, hän huomauttaa ja vilkaisee saman tien, että viime vuonnakin oli 84 lupaa, tosin vuonna 2010 lupia oli vain 52.
- Alle sata vuodessa kumminkin.
- Se lisää aika hiton paljon meidän työmäärää, Weckman kommentoi. Hän mainitsee, että Loviisassa käsitellään vuosittain noin 300 lupaa.
- Maantieteellisesti tämä alue tulee olemaan tosi iso.
- Uudet nastarenkaat autoon, näkee Poittinen.
He laskeskelevat, että matkaa voi tulla tarkastusreissulle 50 kilometriä yhteen suuntaan, siis 70:stä 100:aan kilometriä kohdetta kohti.
Pääsääntöisesti Poittinen vastaa Lapinjärven alueen katselmuksista.
- Ympäristöasioiden hoito siirretään samalla ja maa-ainesasiat sisältyvät tähän kokonaisuuteen, Turja sanoo. Ensi vuonna aloittavaan Loviisan uuteen rakennus- ja ympäristölautakuntaan Lapinjärvi valitsee kaksi jäsentä varajäsenineen ja Loviisa valitsee yhdeksän.
Loviisan teknisen keskuksen johtaja Ulf Blomberg kommentoi lisääntyvää työmäärää.
- Tarkoitus on lisätä kansliahenkilökuntaa eli kapasiteettia niin, että saadaan vapautetuksi rakennustarkastajat ja ympäristötarkastajat heidän ydintehtäviinsä.
- Rakennustarkastajat ovat itse arvioineet, että he pystyvät tehtävät hoitamaan.
Yksi toimistosihteerin tehtävä on budjetoitu lisäykseksi rakennus- ja ympäristöasioiden käsittelyssä.
- Tämä ei tule olemaan ihan ongelmatonta. Rakennusvalvonta varsinkin on niin kausiluontoista, sillä rakentaminen ja luvat painottuvat kevääseen, joka on ruuhkainen.

Isot eläinsuojat

Ympäristönsuojelusihteeri Maud Östmanin mukaan heillä viimeiset kolme vuotta ovat työntekijäresurssien suhteen olleet vaikeita, mutta tänä vuonna he ovat vihdoin saaneet jo aikaisemmin mitoitetun kolmannen resurssin ympäristötarkastukseen.
- Nyt mitoitus alkaa olla meidän kannalta oikea. Toimistotehtävien osalta meillä on ollut myös sairauslomista johtuen sijaisia ja erikoisjärjestelyjä, ja olemme hoitaneet toimistotehtäviä muiden tehtäviemme ohella. Tähän tilanteeseen uusi toimistosihteeri on tarpeellinen.
- Meillä tule olemaan tiukkaa, mutta saamme priorisoida asioita kuten muutenkin joudumme tekemään, ja selviämme kyllä Lapinjärven tehtävien tuomasta lisätyöstä.
Hän kertoo menevänsä 19.11. Lapinjärvelle ja he käyvät Ulla-Maija Turjan kanssa ympäristöasiat läpi yhdessä tarkemmin. Kysymykseen, tuleeko Lapinjärveltä ympäristöpuolelle uudenlaisia asioita käsiteltäväksi, Östman vastaa että isot eläinsuojat ovat tällaisia.
- Lapinjärvellä on paljon isoja eläinsuojia, ja se on ehkä yksi semmoinen muutos meidän työkenttään. Näiden ensisijainen valvoja on ely-keskus, mutta jos on ongelmia ja tulee valituksia, niin me teemme tarkastuksia yhteistyössä ely-keskuksen kanssa.
Esimerkkinä erityyppisistä työtehtävistä hän kertoo Pernajan tuoneen fuusiossa paljon maa-aineslupien käsittelyä työhön, ja näitä taas Lapinjärvellä ei juuri ole.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI