|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)
Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa ? ?Kustannukset nousseet rajusti 10?15 vuodessa? (20.11.2018 18:47)
Uusi ennuste: Sdp nyt selkeä ykkönen ? mutta tuliko demareille jo ?22 %:n katto? vastaan? (20.11.2018 17:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Sotilasparaati juhlisti Loviisan itsenäisyyspäivää

09.12.2003Itsenäisyyspäivää juhlittiin Loviisassa lauantaina tavallista näyttävämmin, kun Uudenmaan sotilasläänin paraati ja ohimarssi nähtiin torilla ja Mannerheiminkadulla.


Paraatissa olivat mukana sotaveteraanit, reserviläiset, maanpuolustusjärjestöt sekä varusmiesosasto Helsingin ilmatorjuntarykmentistä. Mukana oli 250 henkilön lisäksi 10 hevosen osasto.

Ratsumieskillan Uudenmaan Eskadroonasta tullut perinteinen osasto ratsasti varmajalkaisilla ja luotettavilla suomenhevosilla. Majuri evp Fred Sahalan johtaman osaston ratsastajat olivat pukeutuneet ratsuturkkiin m/22 ja ratsuväen punaisiin housuihin.

Perinnepuvuissa ratsastajat käyttivät omia sotilasarvojaan, mutta Uudenmaan Eskadroona ei ole sotilaallisesti järjestäytynyt. Hevoset ja varusteet ovat yksityisessä omistuksessa. Satula oli suomalaisen ratsuväen miehistösatula. Miekat olivat suomalaisen ratsuväen käyttämiä ranskalaisia miehistösapeleita vuosimallia 1822.

Ennen paraatia laskettiin Loviisan kaupungin, seurakunnan ja Uudenmaan sotilasläänin yhteinen seppele sankarivainajien muistomerkille.

Paraatin ottivat vastaan sotilasläänin komentaja, eversti Kari Kasurinen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Agneta Alm, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Mankonen ja kaupunginjohtaja Olavi Kaleva.

Paraatia komensi everstiluutnantti Erkki Utunen. Kenttähartauden piti sotilaspastori Janne Aalto. Tilaisuudessa soitti Haminan soittokunta kapteeni Juhani Leinosen johdolla.

Reservillä keskeinen merkitys

Paraatipuheessaan eversti Kasurinen totesi, että laajalla koulutetulla reservillä on keskeinen merkitys alueellisessa puolustuksessamme.

–Sen on hallittava itsenäisesti vaativat tehtävänsä, sen on oltava valmis kantamaan vastuunsa niiden täyttämisestä ja maanpuolustushengeltään sen on oltava vahva. Reservimme on harjoituksissa ja toiminnallaan muutoinkin osoittanut täyttävänsä nämä vaatimukset hyvin.

Kasurisen mukaan Uudenmaan sotilasläänin reservillä on kaksi erityispiirrettä.
– Se on halukas ja valmis kouluttautumaan vapaaehtoisesti ja se on kykenevä hyvään yhteistoimintaan. Nämä ominaisuudet ovat tulleet hyvin esille kotiseutuharjoituksissa, joissa sotilasalueiden reservi harjoittelee yhdessä kuntien ja muiden paikallisten viranomaisten sekä vapaaehtoisten järjestöjen kanssa edistääkseen paikkakunnan asukkaiden turvallisuutta.

Alueellinen puolustus nähdään Kasurisen mukaan puolustusratkaisunamme tulevaisuudessakin.
–Sitä ollaan kehittämässä, koska yhteiskunnan elintärkeät toiminnot ja kohteet pitää turvata ja suojata uusien uhkamallien aikana entistäkin paremmin ja aikaisemmassa vaiheessa. Yhä suurempi osa sodan ajan reservistämme tarvitaan näihin tehtäviin.

Puolustusvoimien koulutus osa yleistä koulutusjärjestelmää

Puoliltapäivin ruotsinkielisellä yläasteella pidetyssä juhlassa eversti Kasurinen käsitteli asevelvollisuusjärjestelmämme vaiheita ja toimivuutta itsenäisyyden aikana.

Elinikäisen oppimisen periaate kuuluu suomalaisen yhteiskunnan koulutuspolitiikkaan ja puolustusvoimien koulutusjärjestelmä on hänen mukaansa osa tätä koulutusjärjestelmää.

– Esimerkiksi varusmiesjohtajille annettava 20 opintoviikon johtajakoulutus on aivan ainutlaatuinen maassamme. Varusmieskoulutus voi käsittää myös monilla teknisillä aloilla valmiita tutkintoja ja siviilikoulutukseen sellaisenaan rinnastettavia opintoja, eversi Kasurinen totesi.

Hän huomautti, että asevelvollisen ja kansantaloutemmekin kannalta on tarkoituksenmukaista ottaa huomioon varusmiespalvelun aikana hankittu koulutus ja kokemus myös siviilielämässä.

– Puolustusvoimissa puolestaan kehitetään palvelukseen määräämisjärjestelmää siten, että asevelvollisten siviilissä hankkima koulutus voitaisin ottaa entistä paremmin huomioon.

Yleinen asevelvollisuus toimiva järjestelmä

Kasurinen arvioi, että yleistä asevelvollisuutta voidaan perustella monilla käytännön syillä.
– Kansamme on pieni, mutta alueemme suuri. Järjestelmä on kustannustehokas. Suomen puolustaminen on koko kansan asia. Erittäin tärkeä asia on sen avulla saavutettava koko kansakunnan henkinen sitoutuminen maanpuolustukseen. Asevelvollisuus turvaa veteraaneilta perityn arvopohjan siirtymisen aina uusille sukupolville. Tällä on myönteinen vaikutus myös maanpuolustustahtoon.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI