|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen työtaistelun seuraus: saksalainen satama jo aivan täynnä autoja (18.10.2018 08:37)
Taloustieteen professori ihmettelee: ?Valtiovalta tukee ay-liikettä runsaasti ? on jo aika purkaa? (18.10.2018 08:15)
Juha Sipilä nostaa esiin kolmikantariitelyn ? ?Lakoilla vastustetaan politiikkaa, joka on tuonut Suomeen uusia työpaikkoja? (18.10.2018 07:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ääniharavat tunnetaan seuroissa ja yhdistyksissä
30.10.2012Loviisassa kunnallisvaalien ääniharavaksi nousi vasemmistoliiton Armi Lindell 238 äänellä. Toiseksi eniten henkilökohtaisia ääniä sai ruotsalaisen kansanpuolueen Tom Liljestrand, eli 231 ääntä. Kunnallisvaalien ääniharavat eivät ole kampanjoineet näyttävästi. Osa ei ole edes facebookissa. Äänimäärään vaikuttaa paikallinen aktiivisuus muulloinkin kuin vaalien alla. Seurojen ja järjestöjen aktiivit ovat saaneet taakseen vankan tuttavapiirin, josta äänestäjät löytyvät. Pitkään politiikassa mukana olleille on muodostunut vakituinen äänestäjäkunta, joten kampanjointiin ei välttämättä ole tarvetta.

Armi Lindell oli iloisen yllättynyt äänipotistaan. Hänen mielestään se johtuu siitä, että hän oli viime valtuustokaudella hyvin esillä sekä valtuuston kokouksissa että niiden ulkopuolella.
- Olin vaikuttamassa useisiin konkreettisiin asioihin, jotka menivät eteenpäin. Saimme esimerkiksi lastensuojeluun lisää työntekijöitä, Lindell sanoo.
Viiden lapsen äiti on vaikuttanut myös kotihoidon tuen kuntalisän säilymiseen sekä päivähoidon kehittämiseen. Hän teki muun muassa aloitteen vuoropäiväkodin saamiseksi Tesjoelle, jossa se nyt toimii.
- Talouden tiukentuessa palvelut tulisi säilyttää muuallakin kuin Loviisan keskustassa.
Lindell ehdottaa kyliä kiertäviä busseja, joissa voisi muun muassa mittauttaa verenpaineen ja saada muita terveydenhuollon palveluja.
Lindell asuu Hardomissa, ja ajaa myös kylien säilymistä elävinä. Siihen vaikuttavat koulujen ja päiväkotien toimintojen ylläpitäminen.

Ilman Facebookia pärjää

Perussuomalaisten Antti Väkevä lähti toiselle valtuustokaudelleen puolueen ääniharavana.
- Hillitty asialinja edellisellä vaalikaudella puri äänestäjiin, Väkevä kommentoi.
Hän ei tehnyt vaalien alla minkäänlaista kampanjaa, ja vaalibudjetti oli nolla euroa. Väkevä ei käytä laisinkaan sosiaalista mediaa, eikä ole edes Facebookissa.
- Ystävät ovat tehneet töitä puolestani. Torilla olin kerran mukana kampanjoimassa.
Väkevä on neljän lapsen isä, ja on ollut mukana urheiluseuroissa, kuten jääkiekossa. Ammatikseen hän toimii kouluttajana Fortumilla.
- Tulevalla vaalikaudella haluaisin korostaa äänestäjien puhaltamista yhteen hiileen yli puoluerajojen.
Väkevän mielestä pienten puolueiden nousu asettaa haasteita myös virkamiehille, joiden tulisi alkaa kuunnella muitakin kuin suuria puolueita.

Yhdistysten jäsenyys vaikutti

Keskustalaisten Kimmo Eloranta on puolueen äänisaalistaja ja ainoa valtuutettu ensi vaalikaudella. Hänellä alkaa neljäs valtuustokausi. Hän kampanjoi vaalien alla vähän, koska on äänestäjille entuudestaan tuttu.
- Teltan kanssa kiersimme toreilla, mutta sosiaalisessa mediassa en kampanjoinut.
Ruotsinpyhtään Ruotsinkylässä maanviljelijänä työskentelevä Eloranta on ollut muun muassa maamiesseuran puheenjohtajana, MTK:n Ruotsinpyhtään puheenjohtajana, sekä metsänhoitoyhdistyksen luottamustehtävissä 30 vuotta.
- Kylien ja kaupungin reuna-alueiden palveluiden turvaaminen on minulle tärkeää.
Elorannan mielestä kaupungin talouden tiukkeneminen asettaa valtuustolle haasteita. Työpaikkoja kaupunkiin tarvittaisiin hänen mukaansa lisää.

Moni tuntee työn vuoksi

Kristillisdemokraattien Jarmo Sihvonen pääsi istumaan ensimmäistä valtuustokauttaan. Hän ehti vaalien alla kampanjoimaan hyvin vähän.
- Kerran taisin olla torilla.
Sihvonen on tullut äänestäjille tutuksi lähinnä työnsä kautta. Hän työskentelee opettajana sekä Myllyharjun koulussa että Lovisanejdens Högstadiumissa. Lisäksi hän opettaa aikuisia suomenkielisessä kansalaisopistossa.
- Työni kautta lapsiin ja nuoriin liittyvät asiat ovat minulle tärkeitä. Erityisesti haluaisin kehittää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.
Hän haluaa tukea koulutyötä muun muassa niin, että kouluavustajien määrää ei vähennettäisi.
- Kouluavustajien työ on tärkeää nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Syrjäytyneet nuoret tulevat yhteiskunnalle kalliiksi, siksi ennaltaehkäisevään tukeen pitäisi satsata.
Sihvonen on mukana vetämässä kristillisen kahvilan toimintaa ja pitää kristillisiä arvoja tärkeinä. Puolueen ainoana valtuutettuna hän on valmis tekemään valtuustossa yhteistyötä kaikkien muiden puolueiden kanssa.

Senioreilta ääniä

Demareiden ääniharava Loviisassa oli jo 12 vuotta Ruotsinpyhtään ja Loviisan valtuustoissa istunut Merja Grönberg. Tesjoella asuva Grönberg työskentelee Loviisan senioripalvelukeskuksessa kotiutuskoordinaattorina. Hän uskoo äänestäjäkuntansa löytyvän enimmäkseen senioreista.
- Vanhustenhuollon palveluiden kehittäminen on lähellä sydäntäni, erityisesti kotipalveluiden kehittäminen. Mietimme senioripalvelukeskuksessa paljon tulevaisuuden vanhustenhuollon haasteita. Koko ala vaatii asennemuutosta sekä palvelutoimintojen muutosta, Grönberg sanoo.
Vaalien alla hän kampanjoi torilla, ja jakoi noin 40 esitettä. Netissä hän ei kampanjoinut lainkaan.
Grönberg on toiminut Tehyn ammattiosaston pääluottamusmiehenä sekä ammattiosaston hallituksessa.

Sosiaalinen media vaikutti

Sonja Ilvetsalo-Koskinen keräsi vihreistä eniten ääniä. Hän lähti kampanjoimaan nollabudjetilla ja tapasi äänestäjiä lähinnä sosiaalisessa mediassa.
- Kampanjani pienuuden vuoksi olen todella iloisesti yllättynyt äänimäärästäni.
Ilvetsalo-Koskinen ehti vaikuttaa vuoden ajan vanhan Loviisan valtuustossa, ja nyt lähtee toinen kausi uuden Loviisan valtuustossa.
- Loviisan valtuustolla on edessään taloudellisesti raskaat neljä vuotta. Odotettavissa on miljoonien alijäämiä.
Ilvetsalo-Koskinen pitää tärkeänä, että Loviisan ei tarvitsisi lähteä uuteen kuntafuusioon heti, kun ensimmäisestä on selvitty.

Paikallinen aktiivisuus vaikutti

Rkp:n Tom Liljestrandilla lähtee jo viides valtuustokausi. Puolueen ääniharava on ollut muun muassa kunnanvaltuuston puheenjohtajana Liljendalissa kaksi vuotta. Uuden Loviisan valtuustossa hän ehti vaikuttaa viime kauden. Hän vaikutti viime kauden kaupungin elinkeino- ja kehittämisjaoston puheenjohtajana.
- Liljendalissa asuvana minulle on tärkeää, että palvelut toimivat myös kaupungin reuna-alueilla.
Liljestrandin mukaan kaupungin talouden käyttömenot nousevat keskeiseksi asiaksi valtuustossa ensi kaudella.
Hän uskoo suuren äänisaaliinsa takana olevan aktiivisuus erilaisissa seuroissa ja järjestöissä. Hän on mukana muun muassa Liljendalin veteraaniyhdistyksessä sekä toimii vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa.
Liljestrand muistuttaa, että tarkistuslaskennan jälkeen hänen paikkansa puolueen eniten ääniä saaneena voi vaihtua, koska kakkoseksi tullut Mia Heijnsbroek-Wirén sai vain kaksi ääntä vähemmän.

Yrittäjien puheenjohtaja tunnetaan

Kokoomuksen Janne Lepola lähtee ensimmäiselle valtuustokaudelle puolueessa eniten ääniä saaneena. Hän uskoo yrittäjien puheenjohtajuuden vaikuttaneen äänestäjiin. Lääkärinä ja yrittäjänä työskentelevä Lepola päätti lähteä politiikkaan, koska haluaa vaikuttaa kaupungin yrityselämän vilkastumiseen ja palveluiden kehittämiseen.
- Loviisaan tarvitaan nuoria työntekijöitä ja yrittäjiä, jotta talousasiat saataisiin kuntoon.
Hänen mukaansa se onnistuu, jos palvelut, kuten kouluasiat, ovat kunnossa.
- Uusi koulukeskus pitäisi saada pystyyn mahdollisimman nopeasti, ja kouluverkkoselvityksen tekeminen on tärkeää.
Lepolan mukaan myös matkailijoita pitäisi saada kaupunkiin enemmän. Sitä varten muun muassa vierasvenesatamaan pitäisi satsata.

Ulla Ora

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI