|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi sai nyt liikenteen ?runkoverkon? ? ?Tällaista ei ole ennen nähty? (21.11.2018 14:47)
Uudet luvut julki: Kuva osoittaa ison pompun Suomen työllisyydessä ? Sipilän hallituksen ?tavoite saavutetaan? (21.11.2018 14:26)
?Lelusalakuljettaja? Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio ? ?Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan? (21.11.2018 12:47)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Päiväkodissa kaikki tilat käytössä
05.10.2012Lapinjärven päiväkodin uudisrakennuksen tiloihin muutettiin jo keväällä, toukokuun seitsemäs päivä.

- Avajaisia ei olla pidetty vielä, sillä päiväkoti täyttää Lapinjärvellä 20 vuotta tänä vuonna, ja juhlimme vasta ensi keväänä, kun vanhan osan remontti valmistuu, varhaiskasvatuspäällikkö Kerstin Perttilä kertoo.
Päiväkodin laajennusosa käsittää noin 800 neliötä ja nyt remontoitava vanha osa 270 neliötä. Lisäksi käytössä ovat esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoitotilat kirjaston päädyssä, entisen ryhmäperhepäiväkodin tiloissa.
- Me odotetaan nyt, että tämä vanha osa valmistuisi. Alun perin remontin piti valmistua joulukuun puolivälissä, mutta valmistuminen siirtyy helmi-maaliskuulle.
1800-luvulla rakennettu rakennus vaatii mittavampaa remonttia kuin oli suunniteltu. Esimerkiksi veranta osoittautui odotettua huonokuntoisemmaksi ja julkisivuverhous joudutaan uusimaan kokonaan.

Lapsia jo jonossa

Omista haasteistaan Perttilä mainitsee päällimmäiseksi päivähoitoon vuoden vaihteessa tulevien lasten sijoittamisen.
- Kotihoidon kuntalisä lakkautetaan vuoden vaihteessa. Minulle tulee olemaan haaste sijoittaa lapset, jotka tulevat vuodenvaihteen jälkeen.
- Periaatteessa päivähoitopaikkaa hakevan pitäisi jättää hakemus neljä kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa, mutta jos olet kotona ja sinulle tulee työtarjous, niin kunta on kahden viikon sisällä velvollinen järjestämään hoitopaikan.
- Haasteelliseksi tilanteen tekee se, että vanhan osan valmistuminen siirtyy.
Perttilän mukaan tällä hetkellä jonossa on muutama lapsi, jotka tarvitsevat hoitopaikan. Neljä hakemusta kohdistuu tammikuun alkuun ja näistä kahdelle on päivähoitopaikka.
Hän kertoo, että tälläkin hetkellä 3-5-vuotiaiden ruotsinkielisten lasten ryhmässä on 21 paikkaa mutta 24 lasta.
- Tähän ryhmään on jouduttu järjestämään lisäresurssi.
- 3-5-vuotiaiden suomenkielisten lasten ryhmän 14 lasta ovat verstaassa, joka ei ole tarkoitettu sellaiseksi tilaksi että siellä koko ajan on lapsiryhmä.
Kaikkiaan päiväkodissa on nyt 62 lasta ja jos aamu- ja iltapäivähoitoa tarvitsevat eskarit lasketaan mukaan, lapsia on yhteensä lähes 80. Osalla on soviteltu hoitopäivä, ja siksikin joka viikonpäivä päivä ei ole saman verran lapsia.
Kirjaston päädyssä ovat nyt täydentävät päivähoitotilat, joiden Perttilä toivoisi olevan jatkossakin eskareiden käytössä.
- Suunnitelmien mukaan esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoitotilojen pitäisi olla vanhan talon päädyssä, mutta toivon, että nämä saisivat olla nykyisissä tiloissa, sillä ne soveltuvat toimintaan hyvin.
Vanhan talon uudelle ryhmätilalle löytyisi kyllä käyttöä. Tekninen johtaja Hannu Niemi totesi kysyttäessä, että jos kirjaston päädyssä olevat tilat ovat tarpeelliset päivähoidon käyttöön, ne toki voivat jatkaa toistaiseksi tässä käytössä.
- Kirjaston päätytilojen käytöstä ei ole tehty lopullisia päätöksiä. Miksei päiväkoti voisi jatkaa jos tarvetta on.

Tarkoituksenmukaiset tilat

Kerstin Perttilä ja päiväkodin koko henkilökunta vaikuttavat tyytyväisiltä uusiin tiloihin. Perttilä tosin nauraa, että kävijät yllättävä tilojen avaruus johtuu varmaan siitä, että ne ovat niin korkeat. Muuten joka soppi on käytössä. Uutta ovat esimerkiksi kuraeteiset, monitoimitila, ryhmätilat eri tarkoituksiin kuten ateriointiin ja pöytätyöskentelyyn sekä leikkimiseen, pyykinkäsittelyhuone ja tarkoituksenmukaiset henkilökunnan tilat pukuhuoneineen. Toiminnalliset, raikkaat ja lasten värittämät rauhalliset tilat, joissa lapset tuntuvat liikkuvan kuin kotonaan, on toimittajan ensihavainto.

Kaksi ryhmistä jatkaa, mutta miten kauan

Kerstin Perttilä aloitti Lapinjärven varhaiskasvatuspäällikkönä syyskuun lopulla. Sitä ennen hän hoiti tehtävää viransijaisena kesästä alkaen, koska varhaiskasvatuspäällikkö Maria Johansson irtisanoutui kesäkuussa. Perttilä on koulutukseltaan lastentarhanopettaja ja hän kertoo työskennelleensä Kuggomin päiväkodissa 16-17 vuotta.
- Sitten olen työskennellyt tässä lastentarhanopettajana kahdeksan vuotta, kertoo Pernajan Hardomista kotoisin oleva Perttilä. Hän muutti Lapinjärvelle kaksikymmentä vuotta sitten avioitumisen yhteydessä.
Päivähoidon tulevaisuuden näkymistä hän on sitä mieltä, että päivähoitoa tarvitsevat lapset eivät Lapinjärvellä vähene. Kuntaan on esimerkiksi juuri muuttamassa perhe, jonka kaksi lasta tarvitsevat hoitopaikan.
Sen sijaan hän miettii ryhmäperhepäiväkotien jatkamista.
- Sjökullan ja Niittytien ryhmäperhepäiväkodit suljettiin parin vuoden sisällä, ja nämä lapset ovat nyt täällä päiväkodissa.
- Porlammilla on ryhmä täynnä: kahdeksan paikkaa ja kaksi lasta iltapäivähoidossa. Näillä on kaksi hoitajaa. Pukarolla on kaksitoista paikkaa käytössä ja kolme hoitajaa.
- Pukaron ryhmis toimii niin kauan kuin koulu toimii, sillä päiväruoka tulee koulusta. Alakoulun kohtalo voi vaikuttaa tulevaisuuden näkymiin tämän ryhmäperhepäiväkodin kohdalla.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI