|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ihmetys suomalaisesta systeemistä: Lomatoimintaa tuetaan julkisista varoista, kansanedustajille +2000 ?/kk Veikkaukselta (21.11.2018 19:26)
Suomi puuttuu Afrikan metsäkatoon ? Juha Sipilältä miljardien aloite EU:lle (21.11.2018 18:33)
Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa (21.11.2018 18:24)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Puolueet rutistivat kunnallisvaalien ehdokaslistansa kasaan Loviisassa
18.09.2012Loviisan kaupunginvaltuustoon pyrkii kunnallisvaaleissa koko joukko ehdokkaita. Ehdokaslistojen viimeinen jättöpäivä on tiistaina, mutta maanantaina iltapäivällä listat olivat kuta kuinkin valmiina kaikilla nykyisessä valtuustossa edustettuina olevilla ryhmillä.

Kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkaa 17. lokakuuta ja varsinainen vaalipäivä on 28. lokakuuta.
Yhdistyksillä on ollut kova työ saada tavoiteltu lukumäärä ehdokkaita. Hankalinta on ollut Vihreillä. Eilen iltapäivällä koossa oli seitsemän ehdokasta, kun viime kunnallisvaaleissa ehdokkaita oli yli 20.
–Tavoitetta ei ollut. Kunhan pinnalla pysytään, kommentoi vihreiden ehdokas Timo Noroviita. Hän arvioi, että ehdokkaita on ollut vaikea saada listalle, koska ”tulevat päätökset eivät ole kivoja”: kuntafuusion tuomat nk. porkkanarahat hyytyvät, sen sijaan tarjolla on niukkuutta ja rahanreikiä. Noroviidan mukaan osa kuntafuusiota vastustaneista ei myöskään halua lähteä hankkeeseen, joka ei kannata.
–Ylipäänsä yhteisvastuu on yhteiskunnassa vähentynyt. Kokoomuksen listalta uuteen valtuustoon pyrkii 40 ehdokasta, eli kuusi enemmän kuin neljä vuotta sitten.
–Edessänne seisoo varsin tyytyväinen mies, hehkutti paikallisen kokoomuksen ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa Kari Hagfors. Loviisassa puolue on saanut listalleen myös kuusi ehdokasta, jotka ovat aiemmin toimineet muissa puolueissa. Ovi on käynyt RKP:n, SDP:n ja Keskustan suunnalta. Kokoomus tavoittelee Loviisassa toiseksi suurimman valtuustoryhmän asemaa.
Loviisalaisdemarit saivat tavoittelemansa ehdokaslistansa lähes täyteen, eli 35 ehdokkaan sijasta listalla on 32 ehdokasta.
–Paikkatavoitetta en tässä vaiheessa veikkaa. Lähdemme siitä, että saamme mahdollisimman paljon ehdokkaita ja äänet menevät sitten loviisalaisten tahdon mukaisesti, kommentoi vaalipäällikkö Jaakko Isotalo.
Loviisan nykyisen valtuuston suurimman ryhmän RKP:n vaalipäällikkö Mia Heijnsbroek-Wirén on hänkin tyytyväinen ehdokasasettelun sujumiseen, vaikka tavoitteesta, 63 ehdokkaasta jäätiinkin uupumaan. RKP:n listalla on nyt 54 ehdokasta. Puolueen tavoitteena on säilyttää asemansa eli saada Loviisan valtuustoon 25 valtuustopaikkaa.
–Ehdokasasettelu on ollut haasteellista, mutta olen tyytyväinen 54 ehdokkaan listaan, joka kattaa lähes koko kuntamme joka kolkan.
Hankalinta ehdokkaiden hankkiminen on ollut Loviisan lounaisosissa. Sarvisalosta on löytynyt listalle kaksi ehdokasta Isnäsisn äänestysalueelta samoin kaksi. Sen sijaan Kabbölestä ei ehdolle lähtenyt RKP:n listalle kukaan.
Myös Perussuomalaisissa ollaan tyytyväisiä ehdokashankintaan. Vaalipäällikkö Saara Långin mukaan Loviisan listalle saatiin juuri se määrä ehdokkaita kuin tavoiteltiinkin.
–Maantieteellisesti jako onnistui ajateltua paremmin, eli saimme myös Liljendalin alueelle ehdokkaan.
Myös Vasemmistoliitossa ollaan tyytyväisiä.
–Enemmänkin ehdokkaita olisimme halunneet, mutta ehdokkaita on joka tapauksessa enemmän kuin viimeksi, kertoo Armi Lindell.
Vasemmistoliitto on saanut listalleen kaksi nykyiseen valtuustoon demarien listalta valittua, eli Bo Lindforsin ja Sari Erikssonin.
–Yritämme nostaa kannatustamme ja uskon, että tällä porukalla se myös onnistuu, Lindell aprikoi.
Joidenkin puolueiden ehdokaslistoihin voi vielä tulla muutoksia. Seuraavat nimilistat perustuvat tilanteeseen eilen iltapäivällä. Lisäksi ehdokkaita saattavat asettaa muutkin kuin nykyisessä Loviisan kaupunginvaltuustossa edustettuina olevat puolueet.
Kristillisdemokraattien tiedot perustuvat puolueen internet-sivuston tietoihin.

Poimintoja puolueiden vaaliteemoista:

RKP: Slogan Anna Arvo Äänellesi. Loviisa pysyköön itsenäisenä, kaupungille kestävä talous ja hallinto. Hyvinvointipalvelut säilytettävä ja niitä on vahvistettava. Kylien ja saariston palvelutaso pidettävä yllä ja tasoa kehitettävä niin, että koko kaupungin alueella on mahdollista asua tulevaisuudessakin. Loviisasta maan tervein kaupunki panostamalla ennaltaehkäisevään toimintaan.

SDP:n tavoitteita ovat muun muassa joustava lasten päivähoito, terveelliset ja viihtyisät koulut, riittävä vuokra-asuntojen tarjonta ja ikäihmisten hoitoon monipuolisia vaihtoehtoja, sekä hyvien edellytysten luominen työllistävälle yritystoiminnalle.

Perussuomalaisten tavoitteena on toimiva ja viihtyisä asuinympäristö, elävä kaupunki ja maaseutu, lähipalvelujen turvaaminen sekä palvelujen tasapuolinen tarjonta.

Vasemmistoliiton tavoitteena on muun muassa vuokra-asuntotarjonnan lisääminen sekä julkinen rekisteri kaikista kaupungin hankinnoista kilpailutuksesta hintojen seurantaan. Pyrkimyksenä on turvata myös kylien ja reuna-alueiden palvelut luomalla uudenlaisia palvelukonsepteja, kuten esimerkiksi palvelujen tarjoamista kyliä kiertävästä linja-autosta.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI