|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Villi liikenne huolettaa Isnäsissä
14.09.2012Kuutisenkymmentä isnäsiläistä on allekirjoittanut aloitteen kahden hidasteen ja suojatien saamiseksi kylän päätielle. Tiellä ajetaan kyläläisten mukaan usein ylinopeutta, ja näkyvyys on huono.

-En uskalla päästää lapsiani pyöräilemään kylälle, koska erityisesti perjantai-iltaisin ja sunnuntaisin liikennettä on paljon, ja moni varsinkin ulkopaikkakuntalainen ajaa tiellä täysin rajoituksista välittämättä, kylällä torstaina asioimassa ollut Kim Ortela sanoi.
Virallinen nopeusrajoitus mutkaisella tiellä on 50 km tunnissa.

Talviaamut pahimpia

Ortelan ja monien muiden kyläläisten lisäksi muun muassa lasten turvallisuudesta on huolestunut Lars Bäcklund. Bäcklundin mukaan Isnäsissä asuu vakituisesti nelisensataa ihmistä, mutta kylän läpi kulkevaa tietä käyttävät myös monet mökkiläiset ja Rönnäs Golfin asiakkaat.
-Myös omat lapsenlapseni kulkevat tietä pitkin kouluun, ja olen kyllä huolestunut heidän turvallisuudestaan. Varsinkin aamulla on paljon työmatkalijoita ja koululaisia liikkeellä yhtä aikaa, ja kaikilla on kiire. Ja talvella tilanne on tietysti vielä pahempi, Bäcklund sanoo.
Isnäsin tie on poikkeuksellisen mutkikas myös kylän sydämessä sijaitsevan baari-kaupan kohdalla. Näkyvyyttä on kumpaankin suuntaan vain noin 150 metriä, ja kylän ainoa suojatie sijaitsee vajaan kilometrin päässä Frimansintien ja Porvooseen vievän tien risteyksessä. Baarin kohdalla tien toisella puolella on päiväkoti.
-Myös päiväkotilaiset liikkuvat paljon tätä tietä pitkin, Bäcklund sanoo.

Kouluun autojen seassa

Tien vaarallisuutta lisää se, että kevyelle liikenteelle ei ole lainkaan tilaa pientareen puolella. Pyöräileminen ja esimerkiksi lastenrattaiden kanssa liikkuminen kaistaviivan ulkopuolella on käytännössä mahdotonta.
-Lapsi ei hallitse polkupyörää täydellisesti, ja ajorata kurvittelee helposti kaistan keskialueelle saakka. Jos autoilija ajaa ylinopeutta mutkan takaa, vaarallisia tilanteita syntyy varmasti. Talvella tilanne on tietysti vielä huonompi.

Myös koululaisia kuljettavat taksit ja linja-autot pysähtyvät baarin edessä, ja monet niitä käyttävät joutuvat ylittämään tien. Baarin edustan lisäksi aloitteessa toivotaan hidastetta ja suojatietä Susitien ja Karhukiventien kohdalle. Aloitteen mukaan tämä lisäisi uudelta asuinalueelta Karhukiventien kautta Edöntielle kulkevien lasten koulutien turvallisuutta, sekä helpottaisi asuinalueelta kääntyvien autojen pääsyä Frimansintielle.
-Frimansintien varressa on useita sivuteitä, joilta on erittäin vaikea päästä turvallisesti kääntymään tielle, jos muuta ajavat liian kovaa, Bäcklund sanoo.

Tulossa vain tärinäraidat

Loviisan kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos on lukenut aloitteen ja antaa siihen vastauksen lähipäivinä.
-Kylän läpi kulkeva tie on valtion tie, joten sitä hallinnoidaan valtion omien ohjeiden ja kriteereiden mukaan. Tämä tie kuuluu ELY-keskuksen pienempiin liikenneturvallisuushankkeisiin, ja olen saanut Ely-keskuksesta nähtäväksi tietä koskevat suunnitelmat. Minulla ei ole niitä nyt käsissäni, mutta sen osaan heti kertoa, että tielle on tulossa ainakin joitakin tärinäraitoja ja tehostetut nopeusrajoitusten merkinnät. Hidasteita tielle ei ole tulossa, torstai-iltana kotoa tavoitettu Lindroos sanoi.
Aloitteen ensimmäisenä allekirjoittanut Milla Elomaa pitää tärinäraitoihin käytettyä rahaa hukkaan heitettynä, ja ihmettelee ettei asiasta ole tiedotettu kyläläisille.
-Muistaakseni kesällä maalattiin tiehen nopeusrajoituksista kertovat merkinnät, mutta niillä ei ole minkäänlaista merkitystä. Jossakin kohtaa jo onkin myös valkoiset tärinäraidat, mutta nekin ovat aivan yhtä tyhjän kanssa. Ikävää on myös se, että edes ELY-keskuksen verkkosivuilta ei löydy asiasta tietoa. Jos olisi ollut, meillä olisi ollut mahdollisuus tehdä asialle jotakin, kun siihen vielä olisi voinut vaikuttaa, Elomaa sanoo.

Susanna Heiska

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI