|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen uusissa talousluvuissa piilee huoli ? Ekonomisti: ?Kertoo heikosta tuottavuuskehityksestä? (14.11.2018 10:21)
Jussi Halla-aho: "GCM on vaarallinen asiakirja ? Tarvitsemme työkaluja massamaahanmuuton rajoittamiseen? (14.11.2018 09:48)
Hyytävä asiantuntijan arvio: Venäjä mellastaa ja ?piirtää etupiiriään? Euroopassa Trumpin takia (14.11.2018 09:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan seudun majoitusliikkeillä hyvä kesä
27.09.2002Kotkassa pidetyt asuntomessut näkyivät selvästi myös Loviisan seudun majoitusliikkeiden kassoissa. Etenkin satunnaisia, nopeasti päätettyjä yöpymisiä kertyi mukavasti.

-Kun matkailijat ramppasivat päivän helteessä asuntomessuilla, päätti moni jäädä yöksi Loviisaan. Meillä yöpyi väkeä esimerkiksi Tampereen ja Turun suunnasta, kuvaa kesän sujumista Degerby-hotellin johtaja John Wedde.

Hän on kokonaisuutena tyytyväinen menneen kesän majoitusmyyntiin. Hotelli Degerbyssä on tarjolla 50 huonetta ja 104 vuodepaikkaa.

-Sanoisin, että kesä oli kohtalainen. Ehkä odotimme vielä hieman enemmän kysyntää. Mutta kokonaisuutena voi sanoa, että ilman asuntomessuja olisimme olleet heinä-elokuun aikana käyttöasteen suhteen pulassa. Asuntomessujen vaikutus näkyi selvästi myös ravintolapalveluissa. Monet olivat jättäneet ruokailematta messuilla ja se näkyi meillä.

Wedden mukaan monet asuntomessuilla kävijät tekivät päätöksen Loviisaan majoittumisesta hyvinkin nopeasti. -Meillä saattoi aamulla olla varattuna 20 huonetta, mutta jo illalla hotelli oli täynnä. Työvoiman mitoitukseen se toi omat vaikeutensa ja kärsimme ajoittain työvoimapulasta.

Lisää vetovoimaa kesän ulkopuolelle

Loviisan voimalaitoksen loppukesästä tapahtuva vuosihuolto tuo myös selvän piikin Degerbyn majoitustilojen kauppaan. Ennakkovaraukset tosin eivät aina pidä paikkaansa. Jokin työurakka saattaakin valmistua ennakoitua nopeammin ja väki pakkaakin laukkunsa vaikkapa viikkoa aikaisemmin.

John Wedde haluaisi monen muun paikallisen matkailuyrittäjän tavoin lisää vetovoimaa kaupunkiin, myös kesän ulkopuolelle.

-Täytyy muistaa, että esimerkiksi kesän tapahtumat Loviisassa kestävät kerrallaan vain päivän tai pari. Jos joinakin päivinä on täyttä, on vastapainoksi myös täysin tyhjiä päiviä. Täytyisi kehittää enemmän syitä tulla Loviisaan. Esimerkiksi Österstjärnan-projektin kaltaiset asiat ovat erittäin tervetulleita.

Yhteistyötä lisää yrittäjien kesken

Wedde peräänkuuluttaa enemmän yhteistyötä matkailuyrittäjien kesken.

-Kun on enemmän tietoa myös muiden tarjonnasta, voidaan myydä tuotteita ikään kuin ristiin. Aina ei tarvitse myydä omaa tuotetta.

Wedden mielestä Loviisan matkailun suurin ongelma on tuotteiden epätasainen käyttö. Se tuo omat vaikeutensa matkailun hallintaan.

-Tasainen vetovoimatekijä olisi sekä asiakkaille että palveluiden tuottajille helpotus ja takaisi myös tietyn laatutason.

Loviisassa pidettävät kokoukset ovat hotelli Degerbylle tärkeä leivän tuoja. Wedden kokemusten mukaan Loviisasta pidetään kokouskaupunkina. Etäisyys pääkaupunkiseudulta on kohtuullinen, samoin kustannustaso.

-Jos yritys kerää vaikkapa myyntiosastonsa väen ympäri Suomea kokoukseen, on jostakin Oulun suunnasta aivan sama ajaako Helsinkiin vai Loviisaan. Täällä kustannukset ovat kuitenkin oleellisesti pienemmät kuin pääkaupunkiseudulla. Loviisan keskustassa toimivassa hotelli Ziltonissa ollaan myös tyytyväisiä kesän sujumiseen. Sibeliuksenkadulla sijaitsevan motellin kanssa Zilton pystyy majoittamaan 40 henkeä. Johtaja Tenho Lemetin mukaan kesä oli parempi kuin aikoihin. Asuntomessujen vaikutus oli hänen mielestään selvä.

-Pärjätty on ja kesä oli selvästi parempi kuin edellinen.

Asuntomessujen aikaan Kotkassa oli täyttä ja Loviisa sijaitsee sopivan matkan päässä. Itse asiassa meillä ei ole ollut yhtään tällaista kesää. Tosin menotkin ovat olleet suuremmat. Tenho Lemetti kaipaa Loviisan yrityselämään lisää virkeyttä. Se toisi lisää kysyntää myös majoitusyrittäjille.

-Nyt yritystoiminta näyttää olevan melko lamassa. Laskin, että täällä on tyhjänä 32 myymälää.

Lemetti ei perusta kovin paljoa Loviisan kesän varaan. -Ihmettelen, miksi matkailijat tulevat tänne kesällä. Eihän täällä ole oikeastaan mitään näytettävää.

Loviisan majoitusliikkeistä vanhin, yli satavuotias Matkustajakoti Helgas Sibeliuksenkadulla on myös kirjannut kesältä mukavat kävijäluvut. Äitiään Anna-Liisa Gissleriä yrityksen pyörittämisessä autteleva Kari Gissler ei tosin osaa arvioida, toivatko asuntomessut kovin paljoa lisää yöpyjiä.

-Meillä on tilaa vain 10 hengelle, emmekä havainneet mitään piikkiä kesällä. Suuri osa on vakioasiakkaita, jotkut myös ulkomailta kuten Ruotsista ja Norjasta. He tulevat joka vuosi uudelleen, niin tänäkin kesänä.

Lapinjärvellä kuutostien varrella toimivassa hotelli Hanhessa ollaan erittäin tyytyväisiä kesän kävijämääriin. Lämmin kesä lisäsi pihapiirissä olevien mökkien kysyntää. Täksi kesäksi valmistui sopivasti kaksi mökkiä lisää.

-Sanoisin, että kesä oli melkein täysi kymppi. Meillä on kahdeksan mökkiä, jotka ovat olleet täynnä koko kesän. Uskon, että asuntomessut vaikuttivat myös kävijämääriin. Majoituksiin messuilla ei ehkä ollut kovin suurta vaikutusta. Mutta tiellä kulkijoita on riittänyt ja se on tuntunut myös omistamallamme huoltoasemalla. Aina, kun tiellä on enemmän liikennettä, se näkyy, kertoo johtaja Merja Hauhia.Tieurakka näkyy hotellin käytössä

Hanhen hotellipuolen kassakoneen kilinää on oleellisesti lisännyt parhaillaan meneillään oleva valtatien peruskorjaus. Osa työväestä on matkojen takaa ja yöpyy Hanhen huoneissa.

-Olemme tarjonneet tientekijöille vielä kaupan päälle iltapalaa ja tyytyväisiä ovat olleet. Hotelli Hanhen kahdeksasta mökistä viisi on kuuden hengen luksusmökkejä.

-Meille tulee vielä kaksi mökkiä, mutta ne rakennetaan Rönnäsiin. Sitten pidetään vähän taukoa. Eletään vuosi kerrallaan. Tarkoitus on rakentaa Lapinjärvellekin lisää mökkejä, mutta en osaa vielä sanoa ajankohtaa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Juha Koski

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI