|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kouluverkkosuunnitelmaa täydennettävä pikaisesti virkatyönä
10.08.2012Sivistysjohtaja Thomas Grönholm myöntää, että konsulttityönä tehty Loviisan kouluverkkoselvitys tuotti osittain pettymyksen myös työn teettäjille, mutta roskikseen hän ei silti sitä heittäisi.

- Siinä on hyviä asioita kuten koulukyselyjen tulokset, jotka perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön laatukriteereihin, ajatukset koulujen kehittämiseksi ja aluerehtorimalli. Paljon tietoa, johon voidaan luottaa ja joka tulee meillä hyödynnetyksi. Käyttökelpoisia kehittämis- ja toimenpide-ehdotuksista ovat esimerkiksi Isnäsin kaksikieliset koulut ja neuvottelut Kouvolan kanssa Teutjärven ja Ratulan koulujen yhdistämisestä.
- Kouluverkkotyöryhmä piti kokouksen ennen lomia kesäkuun puolivälissä, infotilaisuuksien jälkeen, ja jo silloin tiedettiin että suunnitelmaa ei suoraan hyväksytä.
- Virheitä on oppilasennusteissa ja talouslaskelmat puuttuvat. Oppilasennusteet perustuivat paikkatieto-optimointiin, jossa koulujen lähellä oleva oppilasaines luetaan näihin kouluihin, vaikka oppilaat todellisuudessa tulisivat kauempaakin.
Grönholm toteaa, että selvityksessä ei huomioitu myöskään Haddom skolan ja Tessjö skolan alueella asuvia suomenkielisiä perheitä, joiden lapsista 15-20 % aloittaa ruotsinkielisen koulun.

Toimeksianto päättyi

Rambollin konsulttiselvityksen toimeksianto päättyi toukokuussa ja nyt kouluverkkoselvitykseen tarvittavat täydennykset ja muutokset tehdään virkamiestyönä. Aikaa tälle työlle on Grönholmin mukaan syyskuun puoliväliin, sillä kouluverkkoselvityksestä muokattu kehittämissuunnitelma on tarkoitus esitellä sivistyslautakunnan talousarviokokouksessa, joka pidetään syyskuun loppuun mennessä.
Mahdollisia koulujen lakkauttamista koskevia päätöksiä tehdään aikaisintaan keväällä 2013 ja asioiden käsittely vie siitä eteenpäin vielä noin vuoden. Kehittämissuunitelman pitäisi olla tiedossa jo aikaisemmin, sillä tulossa on isoja hankkeita kuten Koskenkylän ja Högstadiumin rakennushankkeet vuosina 2016-17, “isoja paukkuja” tulossa päätettäväksi kuten Grönholm huomauttaa.
Rambollin kokoamaa materiaalia voidaan käyttää sovitusti suunnitelman työstämisessä, mutta konsultit eivät enää osallistu työskentelyyn. Mikä oli tilaus

Haddom skolan johtokunnan puheenjohtaja Kristian Willner on puhelimessa sitä mieltä, että kouluverkkoselvityksestä oli tarkoitus saada työkalu, jonka perusteella voidaan tehdä päätöksiä ja sellaista työkalua ei nyt saatu. Hän ihmettelee työryhmän roolia kumileimasimena ja odottaa kaupungin reklamoivan Ramboll Finland Oy:lle selvityksen laadusta.
- Jos molemmat osapuolet myöntävät selvityksessä olevan puutteita, miksi reklamaatio ei vieläkään kiinnosta kaupunkia, hän kysyy. Willner epäilee toimeksiantoa ympäripyöreäksi ja haluaa nähdä, mitä tosiasiassa konsulttiyritykseltä tilattiin.

Ei perehtymisaikaa

Grönholm kertoo, että tammikuusta alkaen kouluverkkotyöryhmä kokoontui yhdessä Rambollin konsulttien kanssa kolme-neljä kertaa ja piti ilman näitä seitsemisen palaveria. Kouluverkkotyöryhmän jäseniä ovat sivistyslautakunnan suomenkielisen jaoston puheenjohtaja Nina Pere, ruotsinkielisen jaoston puheenjohtaja Bo Lindfors, sivistyslautakunnan jäsen Lars-Olof Bäcklund ja asiantuntijana edellisen kouluverkkoselvityksen tekijä Jorma Törnroos. Luottamushenkilöiden lisäksi työryhmään kuuluvat koulutuspäällikkö Timo Tenhunen, tilapäällikkö Antti Kinnunen ja puheenjohtajana Thomas Grönholm.
Työryhmän asiantuntijajäsen Jorma Törnroos on sitä mieltä, että kouluverkkoselvitys ei vielä ole kelvollinen.
- Tuli aikapula eikä siinä keretty ottamaan luottamushenkilöiden mielipiteitä huomioon. Suurin ongelma oli viimeinen kokous ennen lopppuraportin julkistamista. Meillä oli vähän paremmin aikaa perehtyä materiaaliin ja teimme aika paljon muutosehdotuksia.
Törnroos kertaa aikatalua. Konsulttiselvityksen teko alkoi tammikuussa. Helmikuussa pohdittiin yleisiä linjauksia ja vasta maaliskuussa oli käytössä valmista materiaalia. Järjestyksessä kahdeksannessa kokouksessa 19.4. oli ensimmäistä kertaa luonnos käsiteltävänä. Raporttia työryhmä käsitteli 15.5., mutta silloin tehtyjä ehdotuksia ei konsulttiyrityksen mielestä voitu ottaa huomioon. Kielenkäännös ja 21.-23. toukokuuta sovitut infotilaisuudet asettivat rajan.
- Oli runsaasti asioita, joita me esitimme. Selvityksestä puuttuivat toimenpiteet ja taloudelliset laskelmat. Laskelmat siitä, mitä ehdotetut toimenpiteet tulevat maksamaan. Ennen koulujen lakkauttamisehdotuksia pitää olla perustelut, miksi juuri nämä koulut lakkautettaisiin, mitä kustannuksia tulee kyydityksistä sekä selvittää muita seikkoja kuten oppilaiden koulupäivän pituus.

Työryhmä jatkaa

- Valmistelyö jatkuu virkamiestyönä. Katsomme mitä voimme Rambollin konsulttiselvityksestä ottaa huomioon. Työryhmällä on aikaa tämän vuoden loppuun tehdä työtä.
Törnroos toteaa, että hän ei varmuudella tiedä, mutta olettaa että aikataulu vuoden loppuun riittää.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI