|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomalaisten Trumpille ja ?haravoinnille? naureskelu sai nolon lopun: ?Supervallan johtajan ajatus oikea? (19.11.2018 11:01)
Sitra laskee: Näin Suomi voi vähentää päästöjään 60% ? villi visio yli 800 000 sähköautosta (19.11.2018 10:50)
Valoa synkkyyteen ? Suomella sittenkin maailmanluokan mäkikotka (19.11.2018 10:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Skanssin senioritaloista tulossa ”mummobunkkereita?”
19.06.2012Loviisan alakaupungissa sijaitsevan entisen hotelli/ravintolarakennus Skanssin tontille suunniteltu uusien senioriasuntojen kokonaisuus on ristiriitatilanteessa. Loviisan tekninen lautakunta saa tänä iltana käsiteltäväkseen asemakaavamuutoksen, jota kiinteistön omistajan edustaja jyrkästi vastustaa. Illalla esille tulevassa ehdotuksessa sallitaan Skanssin entisen hotelli/ravintolarakennuksen yhteyteen lisärakennus nivelosana ns. ruutukaavamallilla, eli Mariankadun varteen rakennettuna. Kiinteistön omistavan yhtiön, Container Financen, edustaja Kalle Jalkanen kertoo hänelle tulleen yllätyksenä, että lautakuntaan tulee näin lyhyellä varoitusajalla tällainen ehdotus. Jalkanen pitää lautakuntaan tulevaa ehdotusta vanhusten loppusijoituspaikkana, jollaisesta ei ole hänen mukaansa neuvoteltu. Ehdotus on hänen mielestään tietyn palvelutuottajan toiveen mukainen. Vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarisen käsityksen mukaan kaupungin perusturva on neuvotellut tällaisesta ratkaisusta kiinteistön omistajan kanssa. Jalkanen toteaa, ettei kiinteistön omistaja ole päässyt palveluntuottajan kanssa sopimukseen, ja vaikka olisi, ei ensinnäkään olisi suostuttu kadunvarsirakentamiseen ja toiseksi sopimusta ei saisi käyttää kaavoituksen perusteena. Jalkanen arveleekin, että palveluntuottaja on esiintynyt kaavoitusneuvotteluissa kiinteistön omistajana, vaikka sopimusta ei ole.


- Alunperin kiinteistön omistaja lähti tekemään palvelupainotteisia vapaarahoitteisia asuntoja, joista on avara näkymä. Tämä ajatus pohjaa mm. siihen, että viereiseen palvelutaloon on jatkuva 25-40 ihmisen jono, eikä sinne pääse rahallakaan. Halusimme tarjota erilaisia ja eri kokoisia vaihtoehtoja. Attendo Oy tarjoaa 20 neliön kopin, luonnehtii Jalkanen alkuperäisen suunnitelman ja esille tulevan asemakaavamuutoksen eroa.
Jalkanen pitää kohtuuttomana myös laittaa teknisen lautakunnan jäsenet päättämään kaupunkikuvallisesti näin suuresta asiasta tällaisella aikataululla, ja muistuttaa, että jäsenten pitäisi ehtiä kuulla myös äänestäjien mielipiteitä.
Jalkanen sanoo, että kiinteistön arvo on omistajan ensisijainen asia ja että jos kaava on esitetyn mukainen, sitoo se kiinteistön omistajan Attendon tarjoukseen ja kiinteistön siten vain yhteen käyttötarkoitukseen. Hän myös mainitsee, että kiinnostuneita palveluntuottajia on muitakin.

Ruutukaava ei tätä päivää

Jalkanen ei näe ns. empirekaavaa tai tutummin ruutukaavaa tämän päivän ratkaisuna, mitä kaavoittaja pitää lähtökohtana ehdottaessaan uudisrakennusta kadun varteen. Jalkanen huomauttaa umpipihan varjostavan ympärillä olevia rakennuksia ja ikkunoista näkyvän vastapäisiä seiniä.
Hän ei pidä viranomaisneuvotteluissa tulleita lausuntojen perusteluja totuudellisina ja katsoo, että viranomaislausunnoissa myötäillään aina kaavoittajaa. Kaavoittajan näkemystä taas ei Jalkasen kokemuksen mukaan Loviisassa ole kyseenalaistettu neljäänkymmeneen vuoteen.
Hän toivoo, että lautakunta palauttaisi asian lisäselvityksiä ja –perusteluja varten ja että kaupunki myöntäisi myöhemmin anotun rakennusoikeuden ja mahdollisuuden sijoittaa rakennusmassa tontilla parhaimmalla tavalla.
Vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen sanoo viranomaisneuvottelun olevan lakisääteisen asian jos kaava on vähänkin merkityksellinen. Eri viranomaisten lausunnoissa on hänen mukaansa puollettu rakentamista kadun varteen eikä muunlaista rakennusten sijoittelua ole katsottu sopivaksi.
Ruutukaavaa hän pitää perinteisenä tapana rakentaa kaupunkialueella. Nivelosaa puoltaa ilmeisesti myös se, että silloin sama henkilökunta voi toimia sekä uudisrakennuksessa että entisessä hotellikiinteistössä, eli palvelua voidaan tuottaa edullisemmin. Sitä, että nyt annetaan mahdollisuus rakentaa vain ”mummobunkkeri” laadukkaampien asuntojen sijaan, Naukkarinen ei näe. Hänen mielestään ehdotuksessa rakentuu asuntoja kaupungin keskelle, palvelujen läheisyyteen. Ikkunanäkymistä hän toteaa, että puolesta asuntoja näkee puistoon ja toisesta puolikkaasta sisäpihalle ja sen vehreyden olevan kiinteistön omistajan hoidettavissa.
Container Finance omistaa Loviisan Sanomien osakkeita.

Auli Henriksson

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI