|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää ? Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä (20.11.2018 13:11)
Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja ? syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta (20.11.2018 12:52)
Kelan lehti: Tutkimusjohtaja väläyttää uutta työttömyysturvatiliä ? ?Mitä nopeammin saat töitä, sitä enemmän jää rahaa eläkkeelle? (20.11.2018 12:47)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tulitikkuja lainataan varmoin farssin ottein Ruukissa
19.06.2012Ruukinmyllyn kesäteatterin Tulitikkuja lainaamassa kunnioittaa Maiju Lassilan klassikkonäytelmää, mutta on pyyhkinyt siitä pölyt sopivasti. Ihalaisen Antti-isäntä (Heikki Vilja) lähtee äkäisen eukkonsa Anna-Liisan (Terhi Tuomikko) komentamana lainaamaan tikkuja naapurista ja kosiomatkalla olevien Jussi Vatasen (Panu Tuomikko) ja Tahvo Kenosen (Marko Lindholm) kohdattuaan alkaa onnettomien ja onnellisten tapahtumien ja sattumusten ketju. Ruukin versiossa kolmen kaveruksen suhteeseen on saatu syvyyttä ja Kenosen hahmo jää mietityttämään näytelmän jälkeen. Onko hän poikamies omasta tahdostaan vai erilaisuudestaan kiusatuksi joutunut ja ulkopuoliseksi jäänyt? Kenosen tomera lesken vokottelu paljastaa hänestä myös itsekkään puolen.


Esitys kiihdyttää vauhtia farssin lainalaisuuksien mukaan tarjoten yleisölle esityksen, joka vie mukanaan. Väärinkäsitykset kasautuvat ja vievät kohti absurdeja tilanteita. Alatyyliin ei tarvitse turvautua yleisön viihdykkeenä ja esitys sopiikin hyvin koko perheelle. Nuorten näyttelijöiden fyysinen työskentely tuo henkilöhahmoille uutta ulottuvuutta. Kaisa Karhuttaren (Essi Antikainen) polven verinorot ensi-illassa kertoivat näyttelijöiden heittäytymisestä niin näyttämön soralle kuin sillan kaiteelle. Nuoren kaartin rinnalla fyysisyydessä ei häviä Hyvärisen isännän ja konstaapeli Tahvanaisen roolit vetävä Seppo-Ilmari Siitonen, jonka hirviömäiset eleet ja ärhentely isänä pehmenevät, kun hiukan erikoiselle tyttärelle näyttäisikin löytyvän mies.
Työryhmä on onnistunut hyödyntämään erinomaisesti ympäröivää jokimaisemaa ja vie esiintyjiä välillä niin veneeseen kuin vastarannallekin. Kenosen loppujuoksu ja sen märkä päätös saavat toivomaan lämpimiä kelejä. Ammattinäyttelijät vetävät hyvin myös ajoituksessa nappiin menevän esityksen, jossa kuullaan myös paikallisia viitteitä. Konstaapeli Tahvanaisen ruotsin ja suomen sekoitus kuulusteluvaiheessa tuo mieleen tarinat paikallisesta suomen kielen kanssa takerrelleesta konstaapelista. Tarinaan on tuotu paikallista vivahdetta mainiten niin Kymijoki kuin Ruotsinpyhtään piirinmestaruuskisat. Esityksestä puuttuu väkinäisyys eikä katsojan tarvitse jännittää, selviääkö näyttelijä roolistaan vaan voi antautua kesään sopivan maalaiskomedian pyörteisiin.

Toisilleen tuttu työryhmä

Ruukin kesäteatterin näyttelijöitä yhdistää Metropolian ammattikorkeakoulu, jossa he ovat opiskelleet Seppo-Ilmari Siitosen oppilaina. Ryhmäläiset ovat tulleet eri puolilta Suomea Ruukkiin kesäksi.
Ihalaisena nähtävä Heikki Vilja on valmistunut Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta ja on työskennellyt näyttelijänä mm. Kokkolan ja Imatran kaupunginteattereissa ja toimii tällä hetkellä teatteriopettajana sekä kiertää koomikkona ympäri Suomea. Kenosena ja Partansena esiintyvä Marko Lindholm on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja hän on työskennellyt niin näyttelijänä, ohjaajana kuin kouluttajana ja on myös esiintynyt tv-sarjoissa ja mainoksissa. Seppo-Ilmari Siitonen on käynyt teatterikoulun ohjaajalinjan ja kiertänyt Suomen teattereita yli kolme vuosikymmentä ohjaten ja näytellen. Ruukin esityksen ohjannut Juhana Rönnqvist on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja on ohjannut sekä näytellyt eri puolella Suomea. Ruukissa hän tulee näyttämölle Huttusena. Anna-Liisa Ihalaista sekä Hyvärisen erikoista tytärtä esittävä Terhi Tuomikko on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän ohjaa ja käsikirjoittaa harrastajateattereihin, opettaa teatteria ja draamaa sekä näyttelee. Jussi Vatanen, eli Panu Tuomikko työskentelee eri rooleissa kameran ja lavan molemmin puolin. Kesäteatterin tuottajana ja ”puuhamiehenä” toimii Veli-Matti Koivula.
Ravintola Ruukinmyllyn rantaan on rakennettu noin 250-paikkainen katsomo, josta osa on katettu. Lippuja voi ostaa ennakkoon netistä ja Loviisan suurkirppikseltä sekä ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

Auli Henriksson

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI