|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pukaron Paroni vaihtoi öljy- yhtiötä ja kehittää liiketoimintaa
15.06.2012Yrittäjä Hannu Kohtaniemi toteaa käyneensä juuri uransa kovimmat neuvottelut, kun Pukaron Paronin polttoainehankinta siirtyy SEO:lta, Suomen Energiaosuuskunnalta Neste Oil Oyj:lle. Vaihdos tapahtui kesäkuun alussa, mutta virallinen avaustapahtuma silkkinauhoineen on tänään kello 13. Johtaja Sakari Toivola osallistuu Neste Oilista tapahtumaan. Paroni tarjoaa asiakkaille täytekakkua tunnin ajan, niin että ilmeisesti juhlaan on aihetta.


- SEO oli hyvä yhteistyökumppani 23 vuotta ja nyt Neste Oil näyttää paremmalta vaihtoehdolta ja on vahva toimija alalla, Kohtaniemi muotoilee.
- SEO on yksityisten kauppiaitten omistama ostoyhteenliittymä ja hyvä yhtiö, jota emme halua moittia. Kumppanin vaihdossa oli perusteina monta asiaa, tietenkin myös se, että ratkaisu on meille taloudellisestikin edullinen.
- Yllättävän iso homma vaihtaa öljy-yhtiötä. Nämä olivat vaativimmat neuvottelut mitä olen ikinä käynyt. Ison kanssa liittoutuminen ei ole pikkuasia, mutta huomasin, että Neste Oilissa yrittäjän ymmärrys on ihmeen korkealla, ja he sanoivat arvostavansa Pukaron Paronin brändiä, hän toteaa.
Neste Oil vaatii korkeata laatua myös tältä asemalta, ja heillä yrittäjinä oli motiivi laittaa samalla nurkat kuntoon. Neuvottelujen koviksi pähkinöiksi osoittautuivat Pukaron Paronin kolme säiliöautoa, joista Kohtaniemi ei halunnut luopua, sillä toiminnalla on mittava osuus yrityksen liiketoiminnassa.
- Meillä on 4000 lämmityspolttoöljyasiakasta, ja öljynmyynti on tärkeä osa liikevaihtoamme. Asiakkaamme ovat Lahti – Orimattila – Loviisa –akselilla ja etumme ovat nopeus ja joustavuus. Käytämme näitä autoja samalla bensiinikuljetuksiin, vaikka meillä on mahdollisuus tilata kuljetukset myös Neste Oililta.
Ajallisesti öljytoimittajan vaihdos osui hyvään saumaan, sillä Kohtaniemen mukaan heidän olisi pitänyt joka tapauksessa uusia mittarikenttä. Pukaron Paroni on investoinut siihen noin 200 000 euroa ja Neste Oil teki samansuuruisen investoinnin omaan truck-asemaan, raskaan liikenteen tankkauspisteeseen, jonka yritys on rakentanut Paronilta vuokraamalleen maa-alueelle liikerakennuksen taakse. Rekkojen tankkauspistettä asemalla ei aikaisemmin ole ollut.
Kohtaniemi miettii polttoainealan kovaa kilpailua tällä hetkellä. Valtatie kuutosella on Suomen halvimmat bensiinihinnat ja hän ajattelee ääneen, että tappiollakin hän pystyy myymään, mutta näillä myynnin volyymeillä vaikutus tulokseen on iso. Hän linjaa, että Pukaron Paronin pyrkimys on pitää hintataso jatkuvasti edullisena.
Muutaman kilometrin päässä Lapinjärven keskustan tuntumassa sijaitsevalla Teboil-asemalla 95E-bensiinin litrahinta näyttää pysyttelevän nyt ihan samassa lukemassa 1,6 euron pinnassa kuin Paronillakin.

Asiakkaat tahtovat vaihtoehdon ketjuille

Piia Kohtaniemi kertoo, miten asiakkaat ovat olleet huolissaan Neste Oilin sinivihreiden värien ilmestymisestä mittarialueelle. ”Ette kai aio lopettaa omaa toimintaa” ja ”oletteko te myyneet koko aseman” ovat tavallisimmat kommentit.
Hän on saanut rauhoitella ihmisiä, että toiminta ei siirry kenellekään vaan päinvastoin liikenneaseman kehittämissuunnitelmia tehdään ahkerasti.
Hannu Kohtaniemi täsmentää asetelman.
- Me ollaan Pukaron Paroni jossa on Neste, ja me emme ole Neste jossa on Pukaron Paroni.
Hän haluaisi painottaa sitä, että asema on edelleen yksityinen.
- Me ostamme polttoaineen ja määräämme itse hinnat toisin kuin komissioasemat, joissa Neste Oil hinnoittelee. Nykyään omistajakauppiaat ovat harvinaisempia.
Ketjuohjauksesta yritys on vapaa myös muun myynnin osalta. Liiketoimintaan sisältyy Kohtaniemen sisaren Kati Laurilan vuokraama kahvila- ja ravintolatoiminta, aseman vuokratiloissa toimivat kirja- ja kukkakauppa sekä omat ruokakauppa, lahjatavarakauppa, hampurilaisravintola ja jäätelökioski.
Kohtaniemien kokemuksen mukaan yksityisellä liikenneasemalla on silti haastetta pysyä mukana, kun ketjut jyräävät.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI