|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon ? EM-unelma elää! (16.11.2018 00:22)
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Monikäyttötiloilla reipas alku
08.06.2012Asiakkaat ovat löytäneet mukavasti Eteläharjussa sijaitsevan Keskus–Centralen–tapahtumatilan. Yrittäjä Merja Saario raivaa parhaillaan itselleen aikaa paneutuakseen tiiviimmin toiminnan kehittämiseen.


Kerrostalon liikesiivessä olevat kokous- ja juhlatilat ovat valmistuneet puoli vuotta sitten, mutta ne ovat olleet käytössä jo remontin aikana. Tilat muuntuvat moneksi.
- Nythän täällä on järjestetty esimerkiksi tyky-päiviä, akvarellikurssi ja saippuakursseja. Yhdistykset ovat pitäneet kokouksia, taloyhtiö on kokoontunut meillä ja täällä on pidetty sukulounas ja ristiäisetkin. Viime perjantaina meillä oli 29 opettajaa juhlalounaalla, Saario kuvailee.
- Viesti on kiirinyt asiakkaalta toiselle. Ilmeisesti myös tällaisia moderneja tiloja tarvitaan vanhojen rakennusten juhlatilojen vastapainoksi.
Jos kyseessä on pienempi tilaisuus, hän valmistaa miehensä Juhan kanssa ateriatarjoilun, mutta muuten heillä on oma kokki. Tilan voi vuokrata käyttöön myös ilman tarjoilua. Yksityisille ihmisille ja yleishyödyllisille yhteisöille neuvotellaan toinen hinta kuin yritysasiakkaille.
Merja Saario palaa alkuun ja kertoo, miten he hankkivat nämä tilat syksyllä pari vuotta sitten vähän vahingossa.
- Olemme asuneet kohta yksitoista vuotta Loviisassa, vaikka välillä meillä on ollut töiden takia kakkosasunto Helsingissä. Tämä oli ollut tyhjillään yli kymmenen vuotta ja sitä ennen tilassa oli toiminut ruokakauppa, autoliike ja putkiliike. Sattumalta kuulimme tästä ja tulimme tutustumaan. Tila oli kurjassa kunnossa, mutta meihin taisi tulla joku hulluuskohtaus ja ikkunat olivat hyvin vaikuttavat, ja sitten päädyimme ostamaan tämän.

Ravintolaharrastuksesta se alkoi

Saarion mukaan Keskus-Centralen ei liity mitenkään heidän yrityksensä toimialaan. Hän kertoo kuitenkin arvioivansa päivätyössään kaiken aikaa isännöitsijöiden kanssa tilojen kuntoa remonttitarpeita varten.
- Tietenkin tämä liittyy niin, että me ollaan voitu remontoida nämä Loviisan tilat itse. Alamme on rakennusurakointi ja toimimme ykkösurakoitsijoina muutamalle Helsingin kaupungin kiinteistöyhtiölle. Juha on rakennusalan tekninen asiantuntija. Minä vastaan toimitusjohtajana kokonaisuudesta ja esimerkiksi töiden aikatauluista. Helsingissä meitä on tällä hetkellä seitsemän täysipäiväistä työntekijää ja ruuhkahuippuina otamme kotimaisia aliurakoitsijoita.
Ravintolat ovat oikeastaan Merja Saarion verenperintöä, sillä hänen isänsä ja äitinsä sekä isän vanhemmat työskentelivät ravintola-alalla. Miljöö ja ala tulivat jo lapsena tutuiksi. Keskus-Centralen-nimen ”Keskus” on saatu isovanhempien Etelä-Haagassa sijainneen funkisravintolan nimestä. Kummiravintolan valokuvasta tulee suurennos Loviisan tilojen ikkunaseinälle.
- Me molemmat harrastamme ruokaa. Tästä saa myös hienon tapahtumakeskuksen. Loviisassa on esimerkiksi nuoria muusikoita, jotka kaipaisivat esiintymistilaa ja täällä on hyvä akustiikka. Taidenäyttelyitä voisi pitää ja vaikka rollaattoritanssit, koska meillä ei ole kynnystä vaan käynti on suoraan pihalta, hän hahmottelee.
Toteutusta odottavat suunnitelmat edellyttävät, että Merja Saario siirtää osan työtehtävistään Helsingin päässä muille, ja hän suunnitteleekin heidän valitsevan rakennusfirmaan yhden vastuullisen ihmisen lisää.
Tilan ei toistaiseksi ole tarvinnut tuottaa Saarioille kuin kulunsa takaisin. Alakerrassa odottaa vielä reilut 100 neliötä, jonne kehitellään tunnelmaltaan hämyisempiä tiloja sauna- ja kokoontumiskäyttöön. Intiimeillä oleskelutiloilla ei ole vielä aikataulua.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI