|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uutta potkua loviisalaiseen miesten edustusjalkapalloon

14.11.2003Loviisalainen jalkapallo on miesten edustustasolla tarponut kaupungin kokoon nähden syvällä suossa. Nelossarjassa pelanneen FC Loviisan otteet eivät päättyneellä kaudella juuri kehuja ansainneet. Häävejä eivät olleet kahden muunkaan joukkueen Riennon ja Atomien esitykset.

Nyt on kaupungin jalkapallo päätetty tosissaan nostaa sille kuuluvalle tasolle. Viitosdivisioonassa pelannut Loviisan Riento laittaa pillit pussiin miesjalkapallon edustustasolla ja joukkueen parhaat voimat vapautetaan FC Loviisan käyttöön.

Uutta joukkuetta ryhtyy päävalmentajana luotsaamaan loviisalainen Harri Isotalo, jolla on paljon kokemusta ja menestystä juniorien valmentamisesta. Isotalolla on myös takanaan vuonna 1979 alkanut komea peliura.

-Harria kohtaan tunnetaan suurta luottamusta. Kaikki Loviisassa tuntevat hänet. Harri tietää, mitä tehtävä edellyttää, perustelee valmentajavalintaa FC Loviisan varapuheenjohtaja ja joukkueenjohtaja Niclas Mattsson.

Pelaajien sitouduttava

Uusi päävalmentaja ilmoittaa ensimmäiseksi tavoitteeksi nousun kolmossarjaan. Kakkos- tai jopa ykkösdivisioonakaan eivät ole hänen mukaansa mahdottomia asioita tulevina vuosina.

-Kaikki riippuu pelaajien sitoutumisesta. Vaikka kannankin vastuun, en ole ihmeidentekijä. Jokaisen pelaajan on nyt sitouduttava mukaan aivan eri tavoin kuin tähän saakka.

Isotalon mukaan pääsyy FC Loviisan viime vuosien kehnoihin peliesityksiin on ollut juuri pelaajien sitoutumisen puute. Talvella ei ole harjoiteltu juuri lainkaan, ja aina ei ole peleihin saatu kokoon edes täyttä joukkuetta. Syyksi ”luistamisiin” on tarjoiltu milloin syntymäpäivää, milloin tyttöystävän vierailua. Enää moinen meininki ei onnistu.

Joukkueeseen valittavat pelaajat aloittavat kovan harjoittelun jo tammikuussa.
-Tulemme pelaamaan myös harjoituspelejä halleissa. Niclaksen tehtäväksi jää huolehtia, että siihen on varaa, Isotalo heittää ja katsoo joukkueenjohtaja Mattssonin suuntaan.

Liikaa töitä yhdelle miehelle

Harri Isotalo tähdentää, että joukkueen huonoja esityksiä ei voida vierittää porukkaa tähän saakka valmentaneen Pentti Paasin hartioille. Isotalon mukaan Paasille on sälytetty liian monta hommaa ja hän on joutunut vetämään joukkuetta käytännössä ypöyksin.

-Seuran johto ei ole tiennyt, missä mennään, Isotalo lataa.
Kaikki FC Loviisan nykyiset pelaajat ovat ilmoittaneet haluavansa jatkaa ensi kaudellakin. Lisäksi Riennon joukkueesta on tulossa ainakin neljä, viisi pelaajaa, jotka ovat Isotalon mukaan ns. ”kovia nimiä”. Mukaan ovat tulossa ainakin Janne Hannusas, Tony Ahlfors, Arto Malenius ja Petri Volanen.

Joukkueelle on myös tarkoitus nimittää uusi kakkosvalmentaja. Nimi on vielä salaisuus, mutta tulee olemaan Isotalon mukaan loviisalaisille yllätys.
Isotalo on itse parhaillaan valmentajakoulutuksessa. Joulukuussa on kädessä B-valmentajan paperit.

Varojen hankintaan uudet tuulet

FC Loviisan varainhankinta laitetaan myös uusiin puihin. Joukko henkilöitä on jo sitoutunut etsimään yhteistyökumppaneita, jotta noin 15.000 euron budjetti saadaan kasaan.

-Sillä summalla saadaan pelimatkat tehtyä ja pelaajat puettua asianmukaisesti, Niclas Mattsson toteaa.
Mikäli sarjanousut onnistuvat Isotalon haluamalla tavalla, pelaa loviisalainen jalkapallojoukkue pian jopa ykkösdivarissa. Tuolloin taloudelliset panokset ovat aivan toista luokkaa. Isotalo muistuttaa, että Loviisasta löytyy parikin suurta, vakavaraista yritystä, joiden luulisi olevan kiinnostuneita yhteistyöstä edustusjoukkueen kanssa.

-Loviisa on traditionaalinen jalkapallokaupunki, josta on noussut huippupelaajia. Miksei niin voisi olla jatkossakin, Harri Isotalo kysyy.
Hän viittaa myös FC Loviisan erinomaiseen juniorityöhön. Sekä poikien että etenkin tyttöjen peliesitykset olivat viime kesänä useimmiten riemastuttavaa katsottavaa.

-Juniorit tarvitsevat vahvan edustusjoukkueen esikuvakseen, Isotalo sanoo ja toivottaa loviisalaiset jalkapallofanit runsain joukoin ensi kesänä seuraamaan otteluita.
-Kotipelit pelataan aina sunnuntaisin kello 18.30.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Juha Koski

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI