|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loiri kävi heittämässä konsertin ja haasteen
18.05.2012Maritakodin asukkaat, työntekijät ja muutama ulkopuolinen saivat tiistaina kokea hienon hetken, kun legendaarinen Vesa-Matti Loiri kävi laulamassa muutaman upean laulun ja heittämässä haasteen muille esiintyville taiteilijoille elämysten tarjoamiseksi myös ikäihmisille. Hanke lähti liikkeelle vasta 18 vuotta täyttäneestä Janika von Haartmanista.

-Olen nähnyt kuinka vanhusten kunto huononee nopeasti kun he saapuvat sairaalaan, koska he eivät saa riittävästi virikkeitä. Halusin tarjota heille elämyksen, jonka he varmasti muistavat loppuelämänsä, ja toivon, että Vesa-Matti Loirin heittämä haaste otetaan vastaan niin, että muutkin vanhainkotien asukkaat saavat jatkossa nauttia tällaisista elämyksistä, Janika sanoo.

Iloa ikäihmisille

Janika on loviisalaisperheen tyttö, jonka haaveena on pikkutytöstä saakka ollut työskennellä vanhusten parissa. Hän on muun muassa viettänyt paljon aikaa auttamalla vapaaehtoisena Loviisan sairaalassa. Janika suree sitä, että huolimatta henkilökunnan kovasta yrittämisestä aika ei riitä.
-Vanhuksilla on sairaalassa tai hoitokodissa vain neljä seinää ja he saavat ruokaa ja muut perusasiat. Koska henkilökuntaa on liian vähän, heidän aikansa ei riitä muuhun vaikka he kuinka yrittäisivät, Janika sanoo.
Janika mietti mielessään, miten tilanteeseen saataisiin parannusta, ja sai idean, että kutsuisi Loviisaan Vesa-Matti Loirin.
-Loirilla on minusta hieno ääni, ja hän on sitä ikäluokkaa, että vanhemmat ihmiset muistavat ja tuntevat hänet.
Loirin tasoisen artistin saaminen Loviisaan ei tietenkään ollut itsestään selvää.
-Janika puhui asiasta aikansa, että soita ja pyydä häntä tulemaan. Olihan minun lopulta suostuttava, sanoo Janikan äiti Lisbeth von Haartman.
Janikan toiveissa ei ollut vain yksittäinen esitys Loviisassa, vaan se, että Loiri laittaisi liikkeelle haasteen myös muille artisteille, jotka lähtisivät esiintymään tahoillaan. Toive näyttäisi olevan toteutumassa.
-Olen laittanut haasteen eteenpäin, ja voin paljastaa, että seuraava esiintyjä on Pave Maijanen, Loiri kertoi esiintymisensä lomassa.

Koomikko, urheilija, laulaja..

Loiri lauloi Maritakodissa täydelle salilliselle osaston asukkaita ja henkilökuntaa. Ohjelmistossa oli etupäässä Eino Leinon runoteksteihin sävellettyjä lauluja. Paitsi vahvana laulujen tulkitsijana, Loiri on tunnettu myös monista niin vakavista kuin komediallisista rooleistaan näyttämöllä ja elokuvissa. Vähemmän tunnettua on, että Loiri on myös taitava jazz-huilisti ja menestynyt myös urheilun saralla. Hän on ollut voittamassa kolme Suomen mestaruutta vesipallossa, pelannut maalivahtina muun muassa HJK:ssa ja Finnairin Palloilijoissa sekä harrastanut nyrkkeilyä, jääkiekkoa, käsipalloa, biljardia ja golfia. Loiri on uransa aikana palkittu lukuisilla elokuva,-, televisio- ja musiikkialan palkinnoilla, viimeisimpänä joulukuussa 2011 myönnetyllä taiteen valtionpalkinnolla. Urheilu oli myös Lisbeth von Haartmania ja Loiria yhdistävä tekijä.
-Olemme molemmat pelanneet käsipalloa, niistä piireistä Loiri on minulle tuttu, Lisbeth sanoo.

Loiri suostui von Haartmanin naisten pyyntöön suoralta kädeltä.
-Esiintyminen täällä on minulle erittäin suuri kunnia, itsekin vanhaa äitiään hoitava Loiri sanoi.
Loirin syvä ääni ja Peter Lerchen kitaran sointi täyttivät vahvasti mutta pehmeästi Maritakodin pienen ”olohuoneen”. Asukkaat kuuntelivat heitä hiljentyneinä, osa kyyneliä pyyhkien tai mukana hyräillen. Yhdelle heistä päivä oli erityisen tärkeä: syntyjään Laatokan karjalainen Nina Hildebrand täytti 90 vuotta, ja sai lahjaksi konsertin ja henkilökohtaiset onnentoivotukset Loirilta. Ninan seurana olivat Pernajassa asuva aviomies Holger Hildebrand sekä vävy Lasse Tarhala.
-Kuulin tästä konsertista kun kävimme täällä äitienpäivänä, ja oli pakko järjestää vapaata että pääsin tänne. Tämä on aivan upeaa, Tarhala sanoi hymyillen.

Susanna HeiskaJaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI