|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kosmetologilla käyntiä ei enää pidetä harvinaisena ylellisyytenä

11.11.2003–Kosmetologilla käyntiä ei enää pidetä ylellisyytenä, vaan ihmiset haluavat olla jatkuvasti hyvinvoivan ja terveen näköisiä. Tästä ammatista alkaa glamour pikku hiljaa kadota, sanoo loviisalainen kosmetologi Jaana Kolu-Vuojärvi.


Hän uskoo, että miehetkin löytävät vielä kosmetologille - kuten jotkut ovat jo löytäneet. Miehille on tehty muun muassa osa ihonhoitosarja huulipunineen kaikkineen. Kolu-Vuojärvi kuitenkin ennustaa, että miehet eivät meikkaa vielä vuosiin - vaikka sekään ei olisi mikään ihan uusi asia. 1700-luvulla miehet olivat koreampia kuin naiset - pitsinkin ottivat ensin käyttöön miehet.

Kolu-Vuojärven yritys on toiminut Loviisassa jo 20 vuotta. Itse asiassa varsinainen syntymäpäivä meni pian kuukausi sitten. Ystävätär tuli maininneeksi, että merkkipaalu on saavutettu, joten nyt syntymäpäivää sitten juhlitaan tulevana lauantaina työn merkeissä.

Alunperin Jaana Kolusta piti tulla sairaanhoitaja. Hän ehti alaa vuoden opiskellakin, kunnes kosmetologi Ulla Puromäki neuvoi pyrkimään alalle. Jaana Kolu oli tutustunut kosmetologin työhön jo 15-vuotiaana, ensimmäisen kerran koulunsa työhöntutustumisjakson aikana.

Tyttö pyrki Lahdessa toimivaan Suomen kosmetologiliiton yksityiseen kosmetologiopistoon opiskelemaan, ja pääsi.
–Koulutus tähtää suoraan yrittäjäksi. 20 tytön kurssilta kolme on yhä alalla ja meillä on oma liike.

Jalat pidettävä maassa

Koulun pääsykokeisiin kuului myös soveltuvuuskoe. Jaana Kolu arvioi, että ratkaiseva vastaus tuli kysymykseen ”mitä haluaisit juuri nyt?”

– Sanoin että haluaisin berliinimunkin ja Coca-Colan. Siitä sai täydet pisteet, ei maailmanrauhasta. Kosmetologilla on oltava jalat maassa, sillä kaikenlaista voi tapahtua: asiakas voi vaikka astua kenkä jalassa jalkahoitovatiin. Ei saa olla liian romanttinen käsitys alasta.
Kosmetologikoulussa Jaana Kolu huomasi, että ”tää on mun juttu”.

Kosmetologiksi valmistuttuaan hän tapasi tulevan miehensä ja muutti tämän perässä Loviisaan. Puromäen yrityksessä hän ehti olla runsaan vuoden, kunnes perusti oman liikkeen Loviisaan.
–Ajatuksenani oli ollut, että haluan perustaa oman liikkeen. Loviisassa oli markkinarako. Ja töitä on riittänyt.

Ala muuttunut paljon

Kosmetiikka on Jaana Kolun mukaan muuttunut vuosien kuluessa paljon.
–Trendit ovat samanlaiset kuin vaatteissa. Nykyisin kosmetologia on paljon luomumpaa ja ekologisempaa kuin aikaisemmin, hän arvioi.

–Esimerkiksi kynsilakka oli aikaisemmin hyvin myrkyllistä, mutta nykyisin markkinoilla on jo sellaisiakin lakkoja, joissa ei ole formaldehydiä.

Asiakkaat eivät Jaana Kolun mukaan kuitenkaan paljon kysele, mitä tuotteet sisältävät. Jokaisessa tuotteessa on kuitenkin oltava tarkka selostus sisällöstä. Tuoteselostusten olemassaoloa valvovat terveystarkastajat.

–Asiakkaat ovat nykyisin valveutuneita. Koska suurin osa käy hoidossa säännöllisesti, tunnen heidän ihonsa myös ilman meikkiä. Yhä useampi lähtee täältä ”reseptin” kanssa, eli saa mukaansa kotihoitosuosituksen. Sillä se, mitä tekee kotona, on hirveän tärkeää.

Allergioiden lisääntyminen on muuttanut kosmetiikkatuotteita niin, että valikoimista löytyy hajustamattomia tuotteita sekä sellaisia, joissa ei ole emulgaattoria, toisin sanoen ainetta, joka pitää eri ainesosat yhdessä. Siksi tuotetta on aina ennen käyttöä ravistettava, niin että ainesosat menevät sekaisin.
Jaana Kolu huomauttaa, että nykyisin kaikki kosmetiikkatuotteet ovat allergiatestattuja ja yleisimmät allergiaa aiheuttavat aineet on jätetty pois.

Kosmetologilla käyminen arkipäiväistyy

Jaana Kolu uskoo, että palvelualat, kuten kosmetologiakin, ovat tulevaisuuden aloja. Kosmetologille ei enää mennä vain kerran elämässä, kun edessä ovat suuret juhlat, kuten häät. Jaana Kolu luonnehtii itseään ”pikkuisen luomukosmetologiksi”, sillä hän ei ymmärrä, miksi kaikkien naisten pitäisi näyttää korkeintaan 25-vuotiailta.

–Hoidettu iho on kaunis, vaikka sitten ryppyinenkin. Olen nähnyt botuliinilla laitettuja, mutta he näyttävät aivan kauhukabinetista karanneilta, tuskin huulet liikkuvat, hän miettii uusinta trendiä, jossa ihon alle ruiskutetaan botuliini-hermomyrkkyä ryppyjä suoristamaan.

–Sen ymmärrän, että silmäpussit tai roikkuvat luomet halutaan korjata. Mutta en voisi ajatella laitattavani silikoneja, vaikka olisin pienirintainen. Vaikka olenkin tällaisella ”hömppäalalla”, niin ”yli” ei saa mennä. On hyvä, että ihmiset pitävät itsestään huolta. Kuten tohtori Babor on sanonut: Jokainen nainen on kaunis, toiset ovat vain laiskoja.

Kosmetologi Jaana Kolu-Vuojärvi viettää yrityksensä 20-vuotisjuhlaa ensi lauantaina.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI