|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Granell erotettiin äänin 33-31 - Gräsbeck puheenjohtajaksi
15.05.2012Kiista pakettijahti Österstjernanin hallinnasta sai lauantaina uuden käänteen, kun ylimääräinen jäsenkokous erotti Kenneth Granellin puheenjohtajan paikalta täpärästi äänin 33-31. Samalla uudeksi puheenjohtajaksi valittiin aiemmin Oy Pro Österstjernan Ab:n hallitusta johtanut Lennart Gräsbeck.


Aiemmin 29.4. pidetyssä hallituksen kokouksessa Granell oli ilmoittanut eroavansa vapaehtoisesti puheenjohtajuudesta, koska osa hallituksen ja yhdistyksen jäsenistä oli ilmoittanut vetäytyvänsä aluksen kunnostuksesta, jos Granell jatkaa puheenjohtajana. Noin 20 minuuttia ennen kokouksen alkua haastemies oli kuitenkin toimittanut varapuheenjohtajalle Nils Holmbergille Granellin kirjelmän, jossa hän ilmoitti peruvansa eroilmoituksen.
-Varmistaakseni, ettei Österstjernanin sesongin alku häiriinny, ilmoitin hallituksen kokouksessa 29.4., että eroan puheenjohtajan tehtävästä. Tietyt henkilöt olivat uhanneet, että keskeyttävät työnsä, elleivät pääse hallitukseen. Sovimme silloin, että henkilöäni koskeva valehtelu ja panettelu loppuisi, kirjoitti Granell.

Granell erosi, mutta perui eronsa

-Sopimusta ei kuitenkaan ole kunnioitettu ja olen saanut lukea olevani merirosvo, ja on myös suunnitelmia erottaa minut yhdistyksestä. Siksi olen ennen tätä ylimääräistä kokousta ilmoittanut hallitukselle, etten eroa, Granellin kirje jatkui. Granell muistutti, että hänen lyhyenä puheenjohtajakautena yhdistys on saanut enemmän jäseniä kuin neljänä edeltävä vuonna yhteensä.

Ylimääräinen jäsenkokous alkoi myrskyisästi. Paikalla oli ennätykselliset 65 jäsentä. Kokouksen avasi yhdistyksen varapuheenjohtaja Nils Holmberg . Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Esko Päivinen .
-Toivon todellakin, että pääsemme tässä kokouksessa rakentavaan yhteistyöhön, koska Österstjernanin tärkein kohde on laiva ja sen ylläpito hyvässä kunnossa. Siitä me tuskin voimme olla eri mieltä, Päivinen aloitti.

Kokouksen alussa sihteeriksi kutsuttu Risto Teittinen luki puheen, jossa hän vetosi jäsenistön yhteistyön puolesta. Hänen mukaansa repivä riitely on jo vahingoittanut yhdistyksen mainetta. Teittisen mukaan Österstjernania on kuitenkin kunnostettu valmiiksi ensimmäistä asiakaspurjehdusta varten 16.5. Hän kiitteli erityisesti Esko Päivisen roolia kunnostustöissä, jolle puoli salia taputti.

Päivisläiset ja granellilaiset vastakkain

Esko Päivinen kertoi, että ylimääräinen kokous kutsuttiin koolle, kun hallitus sai ensin 24 jäsenen allekirjoittaman vaatimuksen 7 hallituksen jäsenen erottamisesta, koska nämä eivät ole suostuneet tekemään yhteistyötä kahdesti puheenjohtajaksi valitun Kenneth Granellin kanssa. Myöhemmin hallitus sai 18 jäsenen allekirjoittaman vaatimuksen puheenjohtaja Granellin erottamisesta. Syynä oli erimielisyys Granellin äänestyskäyttäytymisestä yhtiökokouksessa. Granell valittiin 24.3. puheenjohtajaksi arpomalla, kun äänet menivät tasan 25-25.

Kokouksen kulku jumiutui, kun yhdistyksen jäsen Joakim Palmén ryhtyi Päivisen ja Teittisen kanssa väittelemään hallituksen kokousten päätösten laillisuudesta. Palmén esitti, että erottamisasiat palautetaan hallitukseen uudelleen valmisteltavaksi ja, että sen jälkeen järjestetään jälleen uusi ylimääräinen kokous. Kaikkia hallituksen jäseniä pidettiin kuitenkin jääveinä käsittelemään puheenjohtajan ja omaa erottamistaan.

Syytöksiä molempiin suuntiin

-Me emme voi päättää erottamisesta, koska Granell ei työesteen takia itse ole paikalla. Lisäksi täällä on esitetty pelkkiä väitteitä, joita ei ole millään tavoin todennettu, Palmén sanoi. Kokouksessa tunnelmat kiristyvät ja vakavia väitteitä sääntöjen lakien rikkomisesta ja laiminlyönneistä sinkoili suuntaan ja toiseen. Lisäksi Palmén ilmoitti jättävänsä useita eriäviä mielipiteitä. Puheenjohtaja joutui usean kerran pyytämään kokousväkeä hillitsemään itseänsä. Lopulta Kenneth Granellin erottaminen hyväksyttiin täpärästi äänin 33-31 yhden jäsenen äänestäessä tyhjää.

Erottamisen jälkeen uudeksi puheenjohtajaksi ehdotettiin Risto Teittistä, joka kieltäytyi. Sen jälkeen puheenjohtajan nuijaa tarjottiin Esko Päiviselle, jolle taputettiin raikuvasti, mutta siitä huolimatta hänkin kieltäytyi. Myös juuri erotettua Kenneth Granellia ehdotettiin ja kannatettiin uudelleen puheenjohtajaksi, mutta kokouksen puheenjohtaja totesi, ettei juuri erotettua puheenjohtajaa voida valita uudelleen. Lopulta puheenjohtajaksi ehdotettiin Lennart Gräsbeckiä , joka valittiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Gräsbeck toimi aiemmin Östersjernan-yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Vanha hallitus sai jatkaa

Kokous ei äänestänyt 24 jäsenen vaatimuksesta hallituksen erottamiseksi, koska puheenjohtaja Päivinen luki porvoolaiselta asianajotoimistolta pyydetyn lausunnon, jonka mukaan yleinen kokous ei voi erottaa hallituksen jäseniä kesken toimikauden.
-Kokous ei voi äänestää hallituksen jäsenten luottamuksesta. Jäsen voidaan erottaa vain, jos hän rikkoo yhdistyksen sääntöjä, Päivinen kertoi.
Kokouksessa ehdotettiin, että nykyinen hallitus jatkaisi. Muita ehdotuksia ei tullut, joten esitys hyväksyttiin. Kokouksen päätteeksi hallituksen varajäsen Tom Wide jätti kolmisivuisen kirjelmän, jossa hän ilmoitti eroavansa hallituksesta.

Ry Österstjernan Rf:n hallitukseen kuuluvat tällä hetkellä puheenjohtajana Lennart Gräsbeck, varapuheenjohtajana Nils Holmberg, sihteerinä Irmeli Thomasson ja jäseninä Oscar Henriksson, Keijo Itkonen ja Risto Teittinen sekä varajäseninä Seppo Hietanen ja Johannes Päivinen.

Seuraavan kerran Österstjernanin asioita puidaan ensi sunnuntaina Oy Pro Österstjernan Ab:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa, jonka asialistalla on ainakin hallituksen valinta.

Kenneth Granell puheenjohtajaksi - arpa ratkaisi.
Kippariksi karikkoisille vesille.
Österstjernanissa taas valtataistelu.
Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI