|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)
Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa ? ?Kustannukset nousseet rajusti 10?15 vuodessa? (20.11.2018 18:47)
Uusi ennuste: Sdp nyt selkeä ykkönen ? mutta tuliko demareille jo ?22 %:n katto? vastaan? (20.11.2018 17:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kesätyötakuu Porlammin lukion aloittaville
04.05.2012Paikalliset yrittäjäjärjestöt ovat sopineet Porlammin lukion kanssa, että ensi syksynä lukion aloittaville opiskelijoille tarjotaan kesätyöpaikat kesällä 2013. Samalla minimissään kahden viikon työjaksosta on mahdollisuus saada yksi lukiokurssi.

Asiasta järjestettiin keskiviikkona infotilaisuus Porlammin yläasteen yhdeksäsluokkalaisille. Myrskylän ja Lapinjärven yrittäjien edustajat esittelivät työllistymismahdollisuuksia ja apulaisrehtori Marketta Takkala ja opinto-ohjaaja Eija Brusas selvittivät työpaikan hakemista ja kurssivaatimuksia.
Takkala iloitsi uudesta yhteistyöstä sekä opiskelijoiden että koulun kannalta, kun hän kertoi asiasta auditorion täyttäville ysiluokkalaisille.
- Samalla voitte suorittaa yhden lukiokurssin. Olette kesätyössä ja raportoitte siitä, jolloin syntyy lukiokurssi. Todellakin loistavaa, koska meillä ei aikaisemmin ole ollut työkursseja.
- Kesätyöpaikat ovat teille myös yksi lisäporkkana, jotta valitsisitte tämän lukion, hän mainitsi.
Takkala lisäsi, että samalla tutustutaan paikkakunnan yrityksiin ja opitaan työpaikan hakemista, sillä tullaan valitsemaan, vaikka paikka luvataankin kaikille.

Idea yrittäjiltä

Idean isä on Myrskylän yrittäjien hallituksen jäsen ja sihteeri Reijo Korhonen.
- Idea syntyi ja koulu suhtautui tähän myönteisesti. Kesätyön minimimitta on kaksi viikkoa – sen lyhyempää jaksoa ei lähdetä hakemaan. Jakson pituus voi hyvin olla neljä, kuusi tai kahdeksan viikkoa sopimuksen mukaan.
- Työstä maksetaan alalla yleisesti hyväksyttyä peruspalkkaa. Parhaillaan etsimme näitä kesätyöpaikkavaihtoehtoja kevääksi 2013, Korhonen sanoi.
Yrittäjät perustelevat yhteistyötä halulla tukea Porlammin lukion opiskelijarekrytointia ja nuorten työllistymistä. Lukiolaiset taas saavat kokemusta työelämästä ja voivat halutessaan suorittaa lukiokurssin, joka koostuu vähintään 80 tunnin työharjoittelusta ja sen raportoinnista.
Korhonen kyseli oppilailta, kuinka monella Porlammin lukio on ykkössijalla yhteishaussa. Joukosta ei noussut huomattavan moni käsi. Kakkos- ja kolmossijan lähilukio oli saanut selvästi useamman hakutoiveissa.
Selvisi, että Myrskylässä on kaikkiaan 130 ja Lapinjärvellä 175 yrittäjää ja potentiaalista työpaikkaa. Lapinjärven yrittäjien puheenjohtaja Ritva Lill-Smeds kertoi saaneensa yrittäjiltä innostuneita kommentteja tyyliin ”todella upea juttu”, kun hän oli selvittänyt näiden kiinnostusta lähteä mukaan kesätyöpaikkadiiliin. Hän oli saanut yhden tai useamman opiskelijan rekrytointilupauksen tähän mennessä näistä yrityksistä: Rauta-Järn Österholm Oy, Pikku Puutarha Robbes, Pukaron Paroni, Porlammin Osuusmeijeri, Erikssonin Putki Oy, Korsmalmin Hoitokoti, Lapinjärven Palvelukodit, Rutumin kartano ja Lapinjärven Leipomo.
Tanja Kaukonen työskentelee Korsmalmin Hoitokodin esimiehenä ja hän kuvaili, millaisia työpaikkoja päihdehoitokoti tarjoaisi. Heillä tämä on ensimmäinen kerta, kun kesätöihin palkataan lukion opiskelijoita.
- Kolme opiskelijaa voitaisiin ottaa hoitopuolelle ja ehkä yksi talonmiehen tehtäviin. Hoitotehtävät olisivat viriketoimintaa kuten ulkoilua ja pelaamista sekä perustarpeista huolehtimista, esimerkiksi ruokailussa auttamista.
- Käytännnössä työjakso olisi kahden ja neljän viikon välillä riippuen siitäkin, kuinka monta työntekijää tulee.

Oppikirjaporkkana

Tällä hetkellä Porlammin lukion ykkösluokalla opiskelevat nauttivat ilmaisista reaaliaineiden oppikirjoista. Kirjat ovat lainassa kirjastosta ja etu jatkuu toisena opiskeluvuonna opinto-ohjaaja Eija Brusaksen mukaan.
- Tarkoitus on, että ensi lukuvuonna on myös mahdollisuus lainata kaikki reaaliaineiden pakolliset kurssikirjat. Kielten ja matematiikan kirjat opiskelijat hankkivat itse, ja kirjaostoissaan he säästävät tällä tavoin noin puolet. Lukion ykkösellä aloittavat opiskelijat lainaavat samoja oppikirjoja, jotka on vuosi sitten hankittu.
Brusas totesi, että nyt yläasteen päättävä yhdeksäs on ammattikoulupainotteinen luokka ja siksi lukion aloittavia on näillä näkymin vähemmän kuin viime syksynä, jolloin uusia opiskelijoita oli 25.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI