|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Täällä on todella hyvä palvelu!”
24.04.2012Loviisan tuoreen kuntapalvelututkimuksen mukaan kaupunkilaiset pitävät parhaimmin hoidettuna palveluna kirjastoa.

Viime syksynä toteutettujen kolmen viestintä- ja palvelukyselyn tulokset julkistettiin perjantaina. Kirjaston käyttäjät kiittelivät samana iltapäivänä kilvan palvelua.
–Kirjastossa on todella hyvä palvelu! kehui Merja Maksimainen.
–Allekirjoitan tuon täysin, huikkasi palvelutiskillä samaan aikaan asioinut naishenkilö.
Maksimainen kertoi käyttäneensä kirjastoa jo 11 vuoden ajan, eli siitä saakka kun muutti kaupunkiin.
–Täällä on ystävällinen palvelu ja hyväntuuliset virkailijat. Tilaukset saa nopeasti.
Kaupunki toteutti yhteistyössä FCG Finnish Consulting Groupin kanssa kolme kyselyä: asukasviestinnän kyselyn yhdistettynä kuntapalvelut 2011 –tutkimukseen, sidosryhmäviestinnän kyselyn sekä työyhteisöviestinnän kyselyn.

Asukkaiden arvosana palveluista 6,8

Asukkaiden palveluja koskeneeseen kyselyyn vastasi noin 200 ihmistä, joista puolet oli yli 50-vuotiaita. Kyselyjä lähetettiin yli 500 ja vastausprosentti oli 37,3.
Vastaajien kokonaisarvosana kaupungin palveluista oli 6,8. Verrokkikaupungeissa Forssassa, Tuusulassa ja Pietarsaaressa keskiarvo oli 7,3.
Kaikkein tyytyväisimpiä vastaajat olivat kirjastopalveluihin. Myös tori ja torikauppa saivat kiitosta, samoin jätehuolto, kierrätystoiminta ja juomaveden laatu. Myös yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen oltiin tyytyväisiä.
Kaupungin terveyskeskuksen lääkäripalvelut jakoivat mielipiteitä: 50 prosenttia oli niihin tyytyväisiä ja 42 prosenttia tyytymättömiä. Kaupungin hammaslääkäripalveluihin oli tyytymättömiä 48 prosenttia ja tyytyväisiä 36 prosenttia.
Parannusta haluttiin myös katujen ja teiden hoitoon sekä vuokra-asuntojen tarjontaan. Uimahallin puuttuminen sai kritiikkiä 69 prosentilta, mutta kuusi prosenttia oli uimahallipalveluihin tyytyväisiä. Erikoisuutta selitettiin tiedotustilaisuudessa sillä, että osa ihmisistä mieltää palvelutalo Esplanadin terapia-altaan uimahalliksi. Lisäksi kaikissa kyselyissä saatetaan olla tyytyväisiä palveluihin, joita ei edes ole.

Tyytymättömyyttä taloudenpitoon

Tyytymättömyyttä vastaajissa herätti kaupungin talousasioiden hoito, johon parannusta halusi 52 prosenttia vastaajista. Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva piti tulosta kyselyn yllättävimpänä antina.
–Ihmetyttää, että kyselyn mukaan talousasiat olisi hoidettu huonosti. Se on illuusio, joka ei perustu mihinkään faktaan.
Tyytymättömyyttä vastaajissa herätti myös kaupungin luottamushenkilöiden toiminta. Siihen oli tyytymättömiä 45 prosenttia vastaajista ja tyytyväisiä 17 prosenttia.
Finnish Consulting Groupin johtava konsultti Jarkko Majava piti yllättävimpänä tuloksena sitä, että kyselyssä ei ollut havaittavaa eroa keskustan ja haja-asutusalueiden välillä.
–Kuntaliitoskunnassa olisi olettanut enemmän eroja keskustan ja haja-asutusalueiden välillä, mutta tässä tutkimuksessa ei ollut kovin merkitsevää, missä vastaajat asuivat.

Tiedotuksesta etupainotteista

Pääosa vastaajista, 78 prosenttia, kertoi hankkivansa tietoa kaupungin toiminnasta sanomalehdistä. Kaupungin viestinnältä toivottiin lisää ennakoivuutta. Lisäksi kaivattiin perusteluita tehtyihin päätöksiin sekä tietoa siitä, miten asukkaiden palaute ja kuulemistilaisuudet ovat vaikuttaneet.
–Viestinnän sisältöön ollaan tyytyväisiä, mutta vuorovaikutusta puuttuu, kiteytti asukasviestinnän tulokset kaupungin viestintäpäällikkö Lilian Andergård-Stenstrand.
–Asioista pitäisi kertoa aikaisemmassa vaiheessa.
Hän lupasi, että kaupunki satsaa jatkossa nykyistä aktiivisempaan tiedottamiseen aiempaa aikaisemmassa vaiheessa. Myös viranomaiskieltä on tarkoitus hioa niin, että viestintä ymmärrettäisiin paremmin kuin nyt.
Kaupungin sisäinen viestintä sai arvosanan 6,87. Tyytyväisimpiä oltiin lähiesimiesten ja tehtäväalueen johdon viestintään. Lähiesimiesten viestintä oli selkeää ja ymmärrettävää, mutta toisaalta epäjohdonmukaista. Ylimmän johdon viestintä oli puolestaan asiakeskeistä, mutta ei tarpeeksi keskustelevaa eikä kannustavaa.
Kaupungin henkilöstö koki, ettei se ole perillä kaupungin johtoryhmän linjauksista ja ohjeistuksista, eikä tieto kulje eri yksiköiden välillä riittävän avoimesti. Myös kaupungin strategia ja tavoitteet ovat hämärän peitossa monelle. Oma esimies tuntui kuitenkin helposti lähestyttävältä ja hänen kanssaan saattoi avoimesti keskustella ja esittää kysymyksiä. Kollegojen pitäminen ajan tasalla tärkeissä asioissa tuntui sujuvan parhaiten. Samaa tai lähes samaa mieltä väittämän kanssa oli 86 prosenttia vastaajista. Paras kanava viestinnässä ovat oman työyhteisön työpaikkakokoukset.
Neljännessä, sidosryhmiä koskeneessa kyselyssä kaupungin viestinnän koettiin olevan keskimäärin tyydyttävällä tasolla. Keskiarvo oli 7,17. Kyselyn vastausprosentti oli 47. Tietoa toivottiin tarjottavan ennen kaikkea kaupungin verkkosivujen kautta. Ylin ja keskijohto koettiin tavoitettavan parhaiten, kaupungin päätösten valmistelijat ja esittelijät huonoimmin, vaikka yleensä kyseessä ovat samat ihmiset.

Kirjaston kynnys on matalalla

Kirjastonhoitaja Helinä Rosenberg ja muut kirjastossa työskentelevät hyrisivät perjantaina tyytyväisyyttään. Kirjastopalvelut saivat asukkailta eniten kiitosta tuoreessa kaupungin palveluita koskeneessa kyselyssä.
Pääkirjaston lisäksi Loviisassa on viisi lähikirjastoa sekä kirjastoauto.
–Myös aiemmissa asiakaskyselyissä kirjasto on pärjännyt hyvin. Rosenberg aprikoi, että kirjastoon ollaan tyytyväisiä muun muassa siksi, että kirjastoon on kaikkien helppo tulla.
–Olemme yrittäneet laajentaa valikoimiamme budjetin raameissa. Kirjasto on avautunut myös ulospäin järjestämällä erilaisia tapahtumia.
Lisäksi uusi kirjastoauto on parantanut palvelua, sillä se kiertää nyt kaikissa vanhoissa liitoskunnissa.
–Ihmiset esittävät toiveitaan ja materiaali myös kiertää. Materiaaleja voi lainata ja palauttaa missä kirjastopisteessä tahansa ja varauksia tekemään myös netin kautta.
Rosenberg lisää, että kaupunkilaisten lisäksi Loviisan kirjastopalveluja käyttävät myös kesä- ja viikonloppuasukkaat.
–Eiväthän kaikki loviisalaiset käytä kirjastopalveluja, mutta ne jotka käyttävät, ovat aktiivisia, Rosenberg huomauttaa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI