|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Markkinaoikeus kumosi kouluhankintapäätöksen
13.04.2012Markkinaoikeus on kumonnut teknisen lautakunnan 5.4.2011 tekemän suomenkielistä koulukeskusta koskevan hankintapäätöksen. Markkinaoikeus kieltää Loviisan kaupunkia tekemästä hankintasopimusta 5.4.2011 päätöksen perusteella tai panemasta sitä muutoin täytäntöön 200 000 euron sakon uhalla. Samalla markkinaoikeus velvoittaa Loviisan kaupungin korvaamaan Quattrorakennus Oy:n oikeudenkäyntikulut 5 000 euron viivästyskorkoineen. Markkinaoikeuden päätös tarkoittaa uuden tarjouskilpailun järjestämistä ja rakentamisen aloittamisen viivästymistä.

- Alustavan suunnitelman mukaan uutta urakkakilpailua suunnitellaan ja valmistellaan kevään ja kesän aikana. Kesäkuun alussa Loviisan kaupungilla aloittaa hankinta-asiantuntija, joka tulee osallistumaan tarjouspyyntöasiakirjojen laadintaan, kertoo Loviisan hallintojohtaja Christoffer Masar.

Urakkakilpailu ja urakoitsijan valinta on tarkoitus tehdä alkusyksystä, jolloin rakennustyöt voitaisiin aloittaa tämän vuoden lopulla ja koulu voisi olla valmis vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta, eli joulukuussa 2013. Loviisan sivistysjohtaja Thomas Grönholm pitää aikataulua realistisena. Hän on ollut yhteydessä ely-keskukseen myönnetyn 3,5 miljoonan euron avustuksesta, säilyykö avustus jos rakennustöitä ei päästäisikään tänä vuonna tekemään. Grönholm sanoo, että jos aikataulu ei toteutuisi, voi anoa jatkoaikaa. Markkinaoikeuden päätöksen saamisen odottaminen olisi nyt olemassa olevan tiedon mukaan pätevä syy lisäajan myöntämiselle. Jos rakentamista ei päästäisi aloittamaan joulukuussa 2012, on siitä ilmoitettava kahta kuukautta aiemmin ely-keskukseen lisäajan saamiseksi. Suomenkielinen koulukeskus on saanut elyltä myös liikuntapuolen rahaa. Tämän avustuksen säilymisestä ei vielä eilen ollut varmuutta.

Kokonaissuunnitelmaurakka

Suomenkielinen koulukeskusta on suunnniteltu nyt rakennettavan kokonaishintaurakkana aiemman kokonaisvastuu-urakan sijaan. Kokonaishintaurakassa rakennuttaja, eli Loviisan kaupunki vastaa suunnittelusta. Kummassakin urakkamallissa laatutason määrittää rakennuttaja. Grönholm arvioi, että tällä ratkaisulla kilpailutus olisi helpompaa.

Suomenkielisen koulukeskuksen rakentamisen viivästymisen arvioidaan tuovan reilun miljoonan euron lisälaskun, muun muassa rakennuskustannusten 15 prosentin nousun vuoksi.

Markkinaoikeuden tekemän hankintapäätöksen kumoamisen syynä on virheellinen tarjouspyyntö, ja tarkemmin muun muassa se, että samoja kriteereitä on käytetty sekä vähimmäisvaatimuksina että tarjousten vertailussa lisäpisteitä tuovina ominaisuuksina. Tarjoaja ei siten voinut tietää oliko kysessä vähimmäiskriteeri vai kriteeri, joista saa lisäpisteitä.Tarjouspyyntö oli pääosin teknisen keskuksen käyttämän ulkopuolisen konsultin laatima. Hallintojohtaja Christoffer Masar toteaa, että konsultin vastuu on riippuvainen konsulttisopimuksen sisällöstä ja siitä mitä siinä on sovittu vastuunjaosta sekä vastuunrajoituksista. Eilen ei sopimusta oltu ehditty vielä käydä tarkemmin läpi.

Koska jo itse tarjouspyyntö oli virheellinen, ei markkinaoikeus ottanut kantaa tarjousvertailuun, jota valitus alun pitäen koski. Loviisan tekninen lautakunta teki urakoitsijavalinnan 5.4.2011. Quattrorakennus teki päätöksestä valituksen markkinaoikeuteen keväällä 2011.

Torstain Uusimaa-lehdessä Quattrorakennus Oy:n aluejohtaja Carl Edlund kertoi yhtiön olevan markkinaoikeuden päätökseen tyytyväisen ja olevan kiinnostunut Loviisan suomenkielisen koulukeskuksen uudesta tarjouskilpailusta.

Kouluasia kuohutti valtuustoa

n Markkinaoikeuden päätös kumota Loviisan kouluhankkeen tarjouskilpailu kuohutti mieliä valtuuston kokouksen päätteeksi. Hallintojohtaja Christoffer Masar selvitteli valtuutetuille oikeiden päätöstä ja sen vaikutuksia.

-Miten tällainen on mahdollista? Kuka ottaa tästä vastuun?, tivasi Nina Pere (kok).

-En ollut täällä, kun tätä tarjousasiaa on täällä valmisteltu, joten en tiedä. Aloitin viikko sen jälkeen, kun tarjouskilpailu oli jo käynnistetty, vastasi Masar.

-Kait joku on ollut paikalla, kun tästä on päätetty. Mikä on konsultin vastuu?, jatkoi Pere.

-Emme tässä vaiheessa tiedä mikä on mahdollinen vahingonkorvausvastuu, Masar vastasi.

Kimmo Nykäsen (ps) mielestä kaupunki on saanut konsultilta epäkuranttia tavaraa, ja palkkio pitäisi periä takaisin.

-Tässä on kyllä hymy hyytynyt moneen kertaan. Joka ainoassa kurvissa ollaan töpeksitty. On kyllä usko mennyt kaupungin valmisteluun, jatkoi Sonja Ilvetsalo-Koskinen (vihr).

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI