|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)
Tivi: Mitä ihmettä tapahtui Googlelle? Liikenne ohjautui yhtäkkiä Kiinaan ja Venäjälle (13.11.2018 19:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


DNA:n lähetin pimensi yli sata TV:tä Loviisan itäosissa
30.03.2012Ahvenkoskella viikko sitten käyttöönotettu DNA:n uusi VHF-antenni on pimentänyt ainakin yli sata televisiota Loviisan itäpuolella Tesjoella. Suurella teholla matalataajuista VHF-signaalia lähettävä DNA:n antenni tukkii vastaanottimia ja pimentää muita kaupallisia lähetyksiä sekä häiritsee myös Ylen kanavia. Ongelma koskee erityisesti niitä talouksia, joiden antenni on suunnattu Digitan Anjalankosken lähettimeen, jonka kanssa samalle linjalle DNA:n uusi lähetin Ahvenkoskella on asennettu.

Televisiokuvan häviäminen on ruuhkauttanut useita Loviisan seudun antenniasentajia. Expert Roswallin asentaja Jarmo Aspelin kertoi käyneensä itse jo yli 20 taloudessa korjaustöissä ja antanut puhelinneuvontaa useille kymmenille kysyjille.
-Tulin juuri katolta Tesjoella, ja menossa seuraavaan kohteeseen. Näitä riittää. Hirveästi olen tavannut vihaisia ihmisiä, jotka ovat soittaneet DNA:lle. Kuva hävisi myös omasta TV:stä 21.3., joten tiesin mitä on tulossa, kertoi Aspelin.

Vika usein helppo korjata

-Joissakin tapauksissa vika on helppo korjata, joko suuntaamalla antennin pois Ahvenkosken suunnasta. Lahteen tai Pernajaan. Oman tv-kuvan sain takaisin napsauttamalla antennista VHF:n pois. Nyt en näe DNA:n lähetyksiä, mutta ei ole tarvettakaan, Aspelin sanoi.
Osa asukkaista on ostanut uuden digiboksin tai vaihdattanut antennin, mutta vika ei aina ole korjautunut. Vika johtuu kotitalouksien antenneista ja antennivahvistimista.
Myös Tesjoella asuvan Tanja Peltosen taulu-tv pimeni viikko sitten.
-Vanha kuvaputki-tv ja sen digiboksi toimii, mutta taulu-tv:ssä on sisäänrakennettu digiboksi, joka ei pelitä. Yritin hakea kanavia takaisin, mutta ruutuun ilmestyi teksti ”heikko signaali”, kertoi Peltonen. Kuva katosi myös Tesjoen ainoan kerrostalon Kivikolun asukkailta.
Tesjoen Linjakujalla asuva Reijo Sysiaho kertoi lukeneensa Loviisan Sanomista Ahvenkosken lähettimen testauksista, jotka pimensivät TV:n testipäivinä iltakahdeksaan saakka. Sen jälkeen kuva palasi. Viikko sitten, tarkalleen 21.3. DNA otti lähettimensä käyttöön, jonka jälkeen ei Sysiahon TV:ssä ole kuvaa näkynyt.

”Viikon odottelin parannusta”

-Viikon odottelin, että häiriö häviää itsekseen, mutta tänään otin asiakseni hoitaa asian kuntoon, ja soitin Rosvallin TV-korjaajalle, Sysiaho kertoi torstaina.
TV-korjaaja Jarmo Aspelin saapui paikalle kello 14 aikoihin, ja kiipesi katolle. Sysiahon antenni on suunnattu kohti Ahvenkoskea. Aspelin avasi antennissa olevan vahvistinkotelon.
-Vaikka tämä on pelkkä UHF-antenni, on tässä sekä UHF- että VHF-vahvistin, joka on säädetty maksimiteholle. Arvelen, että häiriö poistuu, kun säädetään vahvistin minimiin, Aspelin arveli. Arvio oli oikea, ja Sysiaho sai tv-kuvansa takaisin.
-Antennijärjestelmiä ei useinkaan kannata ryhtyä sadoilla euroilla uusimaan, vaan yleensä vika voidaan korjata muutamalla kympillä, Aspelin sanoi.
DNA:n televisioliiketoiminnan johtaja Mikko Saarentaus kertoi yllättyneensä tv-häiriöiden suuresta määrästä ja niiden ilmenemisestä noin 10 kilometrin päässä lähettimestä.

”Vika antennien vahvistimissa”

-Testijakson aikana saimme kolme häiriöilmoitusta, ja ne on kaikki kontaktoitu. Tässä on jotakin erikoista, jos häiriöitä on noin paljon ja niinkin kaukana lähettimestä, Saarentaus pohti.
-Häiriöt johtuvat kiinteistöjen antenniverkon toteutuksesta ja heikkolaatuisuudesta. Silloin antenniverkko ottaa vastaan VHF-lähetystä ja vahvistin vahvistaa sen aiempaa UHF-lähetystä voimakkaammaksi, jolloin UHF-kuva voi hävitä, kuvaili Saarentaus. DNA:n teräväpiirtolähetyksessä on Saarentauksen mukaan viisinkertainen määrä pikseleitä tavalliseen kuvaan verrattuna.
-Suosittelemme, että talouksiin hankitaan antennijärjestelmä, jossa on rinnakkain UHF- ja VHF-antennit, jolloin asiakas saa, Ylen ja ilmaiskanavien lisäksi, vapaasti valita tilaako maksullisia kanavia meiltä tai muilta, Saarentaus sanoi.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI