|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)
Ylen MOT: Tätä ?sokerideittailu? todella on ? seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä (21.11.2018 09:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kenneth Granell Österstjernan -yhdistyksen puheenjohtajaksi
27.03.2012Kamppailu Österstjernan-yhdistyksen puheenjohtajuudesta jatkui jännitysnäytelmänä myös lauantaina yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa, jonne oli saapunut ennätykselliset 50 jäsentä. Ylimääräistä kokousta tarvittiin, sillä sääntömääräisen vuosikokouksen äänestyksiin oli osallistunut henkilöitä, joiden jäsenyydestä ei ollut varmuutta.

Österstjernan-hallissa pidetyn ylimääräisen kokouksen puheenjohtajiksi valittiin Carl-Erik Vaenerberg ja sihteeriksi Risto Teittinen. Heti alkuun osa paikallaolijoista piti kokousta laittomasti kokoonkutsuttuna, ja vaati kokouksen lopettamista. Määräenemmistö eli 37 jäsentä katsoi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous jatkui myrskyisänä. Puheenjohtajana toiminut Vaenerberg joutui useaan otteeseen lyömään nuijalla pöytään ja palauttamaan järjestyksen kokoussaliin. Sihteeri Teittinen vetosi unohtamaan vanhat kaunat ja suuntaamaan katseet yhdistyksen tulevaisuuteen ja kehittämiseen.

”Uskomatonta, mutta totta; 25-25”

Puheenjohtajavaalissa vastakkain olivat epämääräiseksi moititussa kokouksessa aiemmin puheenjohtajaksi valittu Kenneth Granell sekä tällä hetkellä Österstjernan Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Lennart Gräsbeck. Suljetussa lippuäänestyksessä annettiin kaikkiaan 50 ääntä, joita ääntenlaskijat Kim Wahlroos ja Jens Sjöblom vetäytyivät laskemaan. Äänestystuloksen viipyminen ihmetytti kokousväkeä, kunnes Kim Wahlroos ilmestyi kokoussaliin ilmoittamaan syyn.
-Olemme laskeneet äänet kolme kertaa, ja uskomatonta, mutta totta; tulos on 25-25, ilmoitti Wahlroos kokoukselle. Yhdistyslain mukaan äänten mennessä tasan ratkaistaan vaalin tulos arvalla. Onnettareksi valittu Jens Sjöblomin 4-vuotias tytär nosti lasikulhosta esille arvan, jossa oli Kenneth Granellin nimi, mikä vahvisti hänet yhdistyksen puheenjohtajaksi.

”Liki kaikista paikoista äänestettiin”

Myös hallituksen kokoonpanosta äänestettiin. Erovuoroisten paikat jaettiin yksitellen. Ensimmäisessä äänestyksessä Risto Teittinen sai 27 ääntä ja Gunilla Törnblom 18 ääntä. Toisessa äänestyksessä Oscar Henriksson sai 24, Tom Wide 13 ja Gunilla Törnblom 9 ääntä. Uusina valittujen Teittisen ja Henrikssonin lisäksi hallituksessa jatkavat Nils Holmberg, Irmeli Thomasson ja Keijo Itkonen. Varajäseniksi valittiin äänestäen Tom Wide, Seppo Hietanen ja Jussi Päivinen, kaikki uusia.

Kokouksen päätteeksi varapuheenjohtaja Nils Holmberg kiitti puheenjohtajan paikalta vetäytynyttä Esko Päivistä 10 vuoden työstä Österstjernan-yhdistyksen hyväksi, ja luovutti hänelle laivan pienoismallin.
-Yhdistyksen monivuotinen puheenjohtaja ja tulisielu Esko Päivinen on saanut passiivisesta vastustuksesta ja panettelusta tarpeekseen ja päättänyt luopua puheenjohtajuudesta ja yhdistyksen hallituksen jäsenyydestä. Hän on viimeisen 10 vuoden aikana uhrannut koko vapaa-aikansa ja enemmänkin projektin hyväksi – mielestäni saanut jopa kokonaisen elämäntyön verran ahdettua vain muutamaan vuoteen, Holmberg kiitteli. Lisäksi Päivinen sai Yngve Stilliltä Österstjerna-aiheisen taulun.

Esko Päiviselle pienoismalli

-Tämä episodi ei merkitse mitään yhdistyksen historiassa. Meillä on hieno yhdistys ja hieno laiva, jonka eteen kaikki, jotka rehellisesti haluavat tehdä työtä, ovat tervetulleita, Päivinen sanoi. Hän oli tyytyväinen kokouksen päätöksiin.

Kuhina Östersjernanin ympärillä jatkuu ainakin maaliskuun lopulla pidettävään Oy Pro Östersjernan Ab:n yhtiökokoukseen saakka, jolloin yhtiölle valitaan hallitus. Yhdistys omistaa yhteensä 1.250 kappaletta Oy:n 2.450 osakkeesta eli enemmistön, eli yhdistyksen edustaja voi käytännössä päättää ketkä hallitukseen valitaan. Yhdistyksen uusi hallitus päättää yhtiökokousedustajastaan keskiviikkoillan kokouksessaan.

Oy:n hallitus uusiksi

Tällä hetkellä Oy Pro Österstjernan Ab:n hallituksen puheenjohtajana toimii Lennart Gräsbeck, joka on tiettävästi ilmoittanut, ettei ole enää käytettävissä tehtävään. Samoin tiettävästi myös Kim Wahlroos sekä Thord Vaenerberg.
- Minun luopuminen ei ole mikään mielenilmaus enkä lähde ovet paukkuen, totesi Wahlroos eilen.
Hallituksen jäsen Jan Janson kuoli viime vuonna, joten tiettävästi ainakin neljä viidestä hallituspaikasta jää vapaaksi. Viides jäsen Esko Päivinen kertoi eilen Loviisan Sanomille, että ”hän ei kieltäydy, muttei myöskään itse pyri” jatkamaan hallituksessa.

LS:n uutinen Östersjernanin valtataistelusta:

Kenneth Granellin haastattelu LS:ssa:

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI