|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Reuna-alueiden oppilaiden koulukuljetuksille aikalisä
16.03.2012Loviisan reuna-alueilla asuvien koululaisten oikeus saada kaupungin kustantama koulukuljetus naapurikunnan kouluun jatkuu ainakin kesäkuun 2013 alkuun saakka, päätti kaupunginvaltuusto yksimielisesti keskiviikkoillan kokouksessaan. Valtuusto piti lisäksi itsellään oikeuden päättää jatkossakin järjestelyistä sivistyslautakunnan sijasta.

Tänä lukuvuonna perusopetuksen oppilaista 36 on valinnut oman kunnan lähikoulun sijasta toissijaisen koulun naapurikunnan puolelta. Pääosa oppilaista käy vuosiluokkia 7-9. Pernajan alueen eteläosista 23 oppilasta käy kouluaan Porvoossa ja Ruotsinpyhtään pohjoisalueelta 13 oppilasta käy koulua Kouvolan puolella. Kuntien yhdistymissopimus takasi reuna-alueiden koululaisille kunnan kustantamat kuljetukset sopimuksen loppuun. Yhdistymissopimus päättyy tämän vuoden lopussa.
Loviisa menettää oppilaista kotikuntakorvauksia tänä vuonna runsaat 330 000 euroa. 36 oppilaan kuljetukset maksoivat viime vuonna noin 50 000 euroa.
Kaupunginhallitus oli päätynyt esityksessään samalle kannalle kuin sivistyslautakunta, eli reuna-alueiden oppilaille osoitettaisiin ennen tämän lukuvuoden loppua lähikoulu Loviisan alueelta ensi syksystä lähtien. Loviisa ei myöskään kesäkuun alusta 2013 järjestäisi eikä vastaisi kuljetuskustannuksista, mikäli reuna-alueen koululaiset valitsisivat oman kunnan sijasta naapurikunnan koulun. Edelleen reuna-alueiden koulukuljetukset käsiteltäisiin sivistyslautakunnassa tammikuussa 2013, jolloin myös kouluverkkoselvityksen tulokset ovat tiedossa.

Lähin koulu ei aina ole lähikoulu

Reuna-alueiden koulukuljetuksista käytettiin useita puheenvuoroja.
Asko Vilamaa (kesk.) esitti, että ennen vuotta 2013, (eli käytännössä syksyllä 2012) luokilla 7-9 aloittaneet saisivat edelleen Loviisan kustantaman koulukuljetuksen. Käytännössä kustannus olisi kaksi vuotta.
–Ymmärrän, että Loviisan koulut tarvitsevat oppilaita, mutta koulukuljetus on Elimäen suuntaan kilometrin päässä, sanoi Vilamaata kannattanut Pekka Heikkilä (kesk.). Hän asetti kyseenalaiseksi mahdolliset säästöt, jos koululaisia aletaan kuljettaa kirkonkylän kautta Loviisaan.
Kokoomuksen Juha Karvonen esitti, että kaupunki järjestäisi ja kustantaisi kuljetuksen niille oppilaille, jotka ovat aloittaneet 7. luokan syksyllä 2011, aina 9. luokalle saakka. He olisivat siis kaupungin kustantaman koulukuljetuksen piirissä yhden vuoden.
Kimmo Nykänen (ps.) katsoi, että kuljetuskustannusten kasvua ei ole otettu laskelmissa huomioon ja esitti sekä asian palauttamista että pontta kulurakenteen selvittämiseksi. Palautusesitys kaatui äänin 72-7 palautuksen kannalla olivat perussuomalaisten lisäksi keskustalaiset.
Petra Paakkanen (r.) huomautti, että kustannusvaikutuksia on vaikea ennakoida, sillä ne riippuvat muun muassa opiskeluryhmistä. Hän huomautti, että vanhemmat voivat aina valita myös oman kunnan rajojen ulkopuolella sijaitsevan koulun, mutta silloin kuljetuskustannukset tulevat perheen maksettaviksi.
–Tiedän hyvin, että koulun voi valita, mutta nyt kyse on kaupungin halusta osallistua kustannusten jakoon ja tarjota palveluja myös reuna-alueiden asukkaille, Vilamaa vastasi.
Armi Lindell (vas.) katsoi, että nuoren pitää voida käydä yläkoulu samassa paikassa loppuun, eikä vaihtamaan koulua kesken kaiken keskellä murrosikää.
Koulukyytipykälää yritettiin viilata ensin salissa, mutta lopulta pidettiin viidentoista minuutin neuvottelutauko. Sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Nina Pere (kok.) ja puheenjohtaja Tuula Åminne (r.) muokkasivat keskustelun pohjalta uuden esityksen, jonka kaikki saattoivat hyväksyä.

Satikutia aloitteiden käsittelyn viipymisestä

Viime vuoden valtuustoaloitteita käsiteltäessä kokoomuksen Kari Hagfors kiinnitti huomiota vanhaan ratkaisemattomaan ongelmaan:
–Tämän valtuustokauden aikana ei päätettäväksi ole tullut yhtään aloitetta. Tämä on taas yksi hallinnollinen elämys valtuutetuille!
Hagfors muistutti, että valtuustoaloite raukeaa neljän vuoden jälkeen.
Valtuuston työjärjestykseen ei ole myöskään kirjattu valtuuston tekemää päätöstä, jonka mukaan valtuuston toimivaltaan kuuluvat aloitteet tuodaan valtuuston päätettäväksi, vaikka muut aloitteet merkitään ainoastaan tiedoksi valtuustossa.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Isotalo (sd.) lupasi ottaa aloitteiden hitaan valmistelun puheeksi virkamiesten kanssa. Hallintojohtaja Christoffer Masar myönsi, että yhteistyö sektoreitten kesken on huonolla tolalla, eikä tarvittavia tietoja saada siitä, missä vaiheessa valmistelu etenee.
Hagfors esitti aloitepaketin palauttamista uuteen valmisteluun. Se hyväksyttiin yksimielisesti. valtuustossa oli haluja saada asia käsittelyyn jo seuraavaan valtuustoon, mutta aikataulu todettiin liian tiukaksi koska ennen valtuustoa asiaa käsitellään myös kaupunginhallituksessa.
Kokouksen päätteeksi perussuomalaiset jättivät aloitteen kevyenliikenteen väylän rakentamisesta Ruukin ja Ahvenkosken välille. Gunnel Laukas (r.) oli ensimmäinen allekirjoittaja aloitteessa, joka koski ikärajan asettamista energiajuomien käytölle.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI