|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Prisma: Joulun yksi hittilahja on jo selvillä ? 80% yöasuista ostetaan juuri nyt (11.12.2018 09:41)
Seksuaalirikokset: ?Tuomioiden alaraja ylös?, sanoo Leena Meri Ylellä (11.12.2018 08:46)
Kansanedustaja kokeili Uber-kuskin hommaa ? ?Tuntilaskutukseksi tuli 18,95 euroa bruttona? (11.12.2018 08:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan poliisiasemasta poliisin palvelupiste?
09.03.2012Poliisin palveluverkko ja toimintaan jatkossa käytettävät resurssit käydään läpi loppuvuoden aikana. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Tiittula pitää mahdollisena Loviisan poliisiaseman statuksen alentamista palvelupisteeksi. Poliisiaseman on tarjottava tietyt palvelut, mutta palvelupiste mahdollistaa joustovaran niin palvelujen kuin aukioloaikojenkin suhteen.

Loviisan poliisiasema on osa Itä-Uudenmaan poliisilaitosta, jonka pääpaikka on Vantaalla. Poliisiasemat ovat Loviisassa ja Porvoossa, Vantaan Myyrmäessä lupa-asioita voi hoitaa yhteispalvelupisteessä.
Sipoossa toimiva palvelupiste on tällä hetkellä suljettu henkilöstövajeen vuoksi. Palvelupisteen on poliisin nettisivujen mukaan määrä avautua 27. maaliskuuta. Viime vuoden huhtikuusta lähtien Sipoon palvelupisteessä ei ole ollut paikalla poliisia, eikä siellä ole myöskään hoidettu ulkomaalaisasioita.

Kiinteistöjen vuokrat syövät poliisin rahat

Poliisipäällikkö Tiittula huomauttaa, että mitään listaa lakkautettavista poliisiasemista tai palvelupisteistä ei ole tässä vaiheessa olemassa.
–Hyvin paljon on kiinni siitä, saadaanko rahoitukseen korjausta. Rahoituksen ohella poliisihallinnon rakenneuudistuksen (Pora) seurantaraportin valmistumisen jälkeen käydään läpi niin poliisiasemat kuin palvelupisteetkin. Tämä tapahtuu ensi syksynä.
Tiittula ennakoi, että säästöjä etsitään muun muassa kiinteistökustannuksista.
–Kiinteistökustannukset vievät poliisin rahoituksen, kun vuokrat nousevat koko ajan. Siksi ”turhista” asemista ja toimipisteistä on päästävä eroon.
”Turhan” toimipaikan määrittely onkin sitten Tiittulan mukaan vaikeaa.
–Onkin vaikeampaa määritellä, mikä toiminta on kansalaisen kannalta turhaa.
Hän kuitenkin uskoo, että jos poliisin toimintoja halutaan Loviisassa jatkossakin säilyttää, poliisiaseman status voitaisiin muuttaa palvelupisteeksi, tai luokittelusta voitaisiin kokonaan luopua. Se toisi hänen mukaansa pelivaraa järjestellä toimintoja nykyistä joustavammin.
–Loviisan kohdalla voisi miettiä, voidaanko joitakin asiakokonaisuuksia keskittää Porvooseen. Siirrettäviä tehtäviä voisivat olla esimerkiksi ulkomaalaisasiat ja jotkin lupa-asiat.

Pieni yksikkö haavoittuva

Poliisitehtäviä on Loviisassa Tiittulan mukaan vähennetty jo tappiin, eli asemalla on enää yksi Loviisaan sijoitettu poliisipartio. Loviisaan sijoitettu partio on Tiittulan mukaan ollut hyvä asia, mutta myös haavoittuva. Yllättävissä tilanteissa partio on pidetty toimintakykyisenä siirroin, mutta käytännössä ne on ollut hankala toteuttaa.
Loviisan poliisiaseman lupakanslian toiminta on sekin ollut nykyisellään haavoittuva vähäisen virkailijamäärän vuoksi.
–Pitäisi harkita palvelutarjontaa, sillä henkilöstöä pitäisi olla kolme, koska kaksi on haavoittuva lomien ja sairauslomien takia. Tiittula pitää resurssointia myös tasa-arvokysymyksenä.
–Naapurissa yhdellä viranhaltijalla voi olla käsittelyssä 600-700 asiaa.
Tiittula toivoo, että mahdollisuus muuttaa Loviisan poliisiasema palvelupistetasoiseksi pitäisi selvittää ja tutkia mahdollisimman pian. Aseman toimitilat ovat hänen mukaansa hyvät mutta liian isot.

Ilman lisärahaa poliisien määrä vähenee rajusti

Poliisin tulosohjausta ja voimavarojen kohdentamista selvittänyt työryhmä luovutti loppuraporttinsa sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.) tiistaina. Työryhmän mukaan poliisin palvelujen säilyttäminen nykyisellä tasolla edellyttää vuoden 2015 tasolla noin 43 miljoonan euron lisämäärärahaa. Mikäli valtiolta ei saada lisärahoitusta, poliisien ja muun henkilöstön määrää on vähennettävä nykyisestä 7 700:sta 900:llä vuoteen 2015 mennessä. Lisäksi on löydettävä muita säästökohteita.
Räsänen totesi tiistaina, että valtiontalouden aiemmat sopeutuspäätökset ja nykyinen kehyspäätös eivät mahdollista nykytason säilyttämistä kaikissa poliisipalveluissa.
Raporttinsa tiistaina ministerille luovuttanut työryhmä arvioi, että poliisilaitosten määrä on edelleen kohtalaisen suuri ja osa laitoksista on toiminnallisen tehokkuuden näkökulmasta pieniä. Työryhmän mielestä ”valtakunnallisten yksiköiden toimintoja tulisi tarkastella uudelleen erityisesti suhteessa paikallispoliisitoimintaan”.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI