|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Österstjernanissa taas valtataistelu
09.03.2012Loviisalaisen pakettijahti Österstjernanin ympärillä kuohuu jälleen. Helmikuun 25. päivänä pidetyssä Österstjernan –yhdistyksen vuosikokouksessa kokousväen enemmistö äänesti yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi loviisalaisen Kenneth Granellin, joka syrjäytti pitkäaikaisen puheenjohtajan Esko Päivisen. Ratkaisevassa äänestyksessä Granell sai 22 ja Päivinen 14 ääntä.

Vallanvaihdos tuli monille yllättäen. Osa jäsenistä on nyt kyseenalaistanut valintojen laillisuuden, koska epäilee äänestyksiin osallistuneen ihmisiä, jotka eivät olleet kokouspäivänä yhdistyksen jäseniä.

Ylimääräinen kokous tulossa

Tämän päivän lehdessä julkaistaan Österstjernan ry:n hallituksen nimissä kokouskutsu ylimääräiseen kokoukseen 24.3. käsittelemään 25.2. tehtyjen henkilövalintojen laillisuutta sekä äänestämään uusista henkilövalinnoista. Kokouskutsun takana on vanhan hallituksen jäseniä, joista osa jatkaa myös uudessa hallituksessa. Kaikki jäsenet eivät tunnusta vanhan hallituksen toimivaltaa, eivätkä oikeutta kutsua ylimääräistä kokousta koolle. Asetelma on myös yhdistyslain asiantuntijan mielestä monimutkainen.
Vanhan hallituksen varapuheenjohtaja Nils Holmberg jatkaa myös uudessa hallituksessa, ja pitää uuden hallituksen henkilövalintoja laittomina. Hän halusi kutsua ylimääräisen kokouksen, koska uusi hallitus ei ole järjestäytynyt.

Äänestäjinä myös ei-jäseniä

-Vuosikokouksen jälkeen kävi ilmi, että äänestyksiin osallistui kymmenkunta ihmistä, jotka eivät ole yhdistyksen jäseniä eivätkä jäsenrekisterissä. Emme me voi sallia, että katuparlamentti tällä tavoin kaappaa aluksella vallan. Tämä täytyy hoitaa sääntöjen ja lakien mukaisesti, Holmberg korosti eilen.
Kiistanalaisessa kokouksessa puheenjohtajaksi valittu Kenneth Granell kertoi olevansa yllättynyt ja ihmeissään kutsusta ylimääräiseen kokoukseen. Se tuli hänelle täytenä yllätyksenä.
-En ymmärrä tätä tilannetta. Tämä on kovin myrskyisää eikä ollenkaan mieluisaa. Olen kuullut huhuja, että kokouksen laillisuus on kyseenalaistettu, ja olen kutsunut uuden hallituksen järjestäytymiskokoukseen sunnuntaina. Ensimmäisenä asiana on tämä tilanne, ja se miten tästä mennään eteenpäin, Granell sanoi eilen.
-Olen maksanut jäsenmaksuni ja nettisivujen mukaan riittää, että maksaa jäsenmaksun. Olen kuullut, ettei pöytäkirjoissa ole ennenkään ollut selkeää merkintää jäsenten hyväksymisistä, Granell sanoi.
-Minua pyydettiin puheenjohtajaksi ja sanoin, että olen käytettävissä ja yhtäkkiä olinkin puheenjohtaja. Sen jälkeen ei ole ollut yhtään rauhallista hetkeä. Aikamoinen ampiaispesä, Kenneth Granell luonnehti vakavana.

Jäseneksi jäsenmaksut maksamalla

LS:n tietojen mukaan äänestyksiin osallistui ihmisiä, jotka olivat olleet 2000-luvun alussa yhdistyksen jäseniä, mutta heidän jäsenyytensä oli ehkä rauennut maksamattomien jäsenmaksujen takia. Yksi LS:n tavoittama osallistuja myönsi täyttäneensä ennen kokousta nettisivuilla jäsenhakemuksen ja maksaneensa 25 euron jäsenmaksun. Nettisivujen hakemus näytti hänen mukaansa ”jäseneksi ilmoittautumiselta”. Myös puheenjohtajaksi valittu Granell kertoi arvioineensa, että nettisivujen kautta voidaan ilmoittautua jäseneksi. Juuri ennen kokousta jäseneksi ilmoittautuneita oli Granellin kannattajien lisäksi myös Päivisen kannattajien joukossa.
Yhdistyksen sääntöjen mukaan jäseneksi voidaan hyväksyä vain hallituksen päätöksellä. Hallitus ei ehtinyt käsitellä viime hetken hakemuksia. Pitkään yhdistyksen toiminnassa mukana olleen jäsenen mukaan jäsenhakemuksia ei ole juuri käsitelty aiemminkaan hallituksessa. Jäseneksi on tultu usein ilmoittautumalla ja maksamalla jäsenmaksunsa. Jäsenmaksun maksaneet on merkitty jäsenrekisteriin.

Vakikäytäntö vastaan säännöt

-Maksoin jäsenmaksun ennen kokousta. Voi olla, että se kirjautui yhdistyksen pankkitilille kokouksen jälkeen, mutta jos minä en ollut yhdistyksen jäsen, ei ollut kukaan mukaan, kommentoi yksi ei-jäseneksi väitetystä osallistujista.
Esko Päivisen mukaan yhdistyksen uudet säännöt vahvistettiin 8.4.2011. Niiden mukaan jäseneksi voidaan ottaa vain hallituksen päätöksellä. Vastaavasti hallitus voi erottaa jäsenen, joka laiminlyö jäsenmaksunsa kahden vuoden ajan. Päivisen mukaan vanhojen sääntöjen aikana vakiintui käytäntö, jossa jäsenmaksunsa laiminlyöneet pyyhittiin pois jäsenrekisteristä kahden vuoden jälkeen.
Granellin mukaan uusi hallitus kokoontuu viikonloppuna päättämään suhtautumisesta ylimääräisen kokouksen kokouskutsuun.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI