|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Sebastien Ogier jälleen rallin maailmanmestari (18.11.2018 10:08)
Trumpin erikoinen Suomi-neuvo Kalifornian tuhojen keskellä: ?He käyttävät paljon aikaa haravointiin? (18.11.2018 09:44)
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tässä tehdään moottoritien kalleimpia kilometrejä
25.01.2012Pyhtäällä rakennetaan uuden moottoritien kalleimpia kilometrejä. Länsikylän tuulisilla pelloilla on jo asemissa kaksi paalutuskonetta, jotka aloittavat teräsbetonipaalujen lyönnin. Lohkopäällikkö Kari Kytömäki kertoo peltopätkän olevan paitsi kustannuksiltaan kalleinta, myös hyvin haastava työkohde.
- Maaperä on pehmeää, eikä normaali pohjanvahvistustoimenpide riitä, hän toteaa.

Maata kovetetaan kalkki-sementti –seoksella. Betonipaalujen pystytyksen jälkeen valetaan vielä betonilaatta. Jos tätä ei tehtäisi, alkaisi tie vajota muutaman vuoden kuluttua. Vajoamaesimerkki on muun muassa Loviisassa valtatie seiskalla raviradan kohdalla, jossa on parhaillaankin menossa vastaavanlaista pohjan kovetustyötä.

Pyhtään kohdalla uutta moottoritietä rakennetaan noin 20 kilometriä. Tälle nopeasti tulevaisuudessa autolla hurautettavalle välille mahtuu muun muassa kolme eritasoliittymää, jotka ovat suuritöisiä rakentaa.

Ahvenkoskella rakennetaan kahta peräkkäin tulevaa siltaa, Pirtnuorassa toisen jokisillan rakennustyöt ovat käynnissä. Kaksi suurta maansiirtotyömaata on myös käynnissä. Maansiirtotöissä Pyhtäällä hyörii nyt noin 30 konetta ja kuutisenkymmentä miestä. Ahvenkosken siltojen alle ajetaan louhetta ja ensimmäistä siltaa rakennetaan jo. Töitä tehdään osassa työmaita kahdessa vuorossa ja osassa pidennettyä työpäivää.

- Kohteet ovat lähteneet hyvin liikkeelle, Kytömäki arvioi.
Hän kuvailee maastoa kivikkoiseksi, mutta kun on riittävän isot koneet käytössä, jälkeä syntyy nopeasti. Lämmin joulukuu aiheutti hankaluuksia painaville koneille, jotka olivat ajoittain akselia myöten painuksissa, mutta nyt pakkanen on helpottanut olosuhteita.

Käyttöön vaiheittain

Uusia tieosuuksia otetaan eri aikaan käyttöön. Pyhtään kirkonkylän ns. oikaisu otetaan käyttöön vuoden 2013 loppupuolella. Ensi syksynä Pirtnuorassa ajetaan jo uuden tien toisella kaistalla, ja nykyistä tietä aletaan muuttamaan moottoritiekaistaksi. Pirtnuorassa jää uuden tien alle neljä taloa, niistä kaksi on jo purettu, toiset kaksi ovat vielä työmaakäytössä.

Purolan läntisessä liittymässä tehdään suon päälle esikuormitusta, eli ajetaan ensin penger painumaan suolle ja painaumamittareilla seurataan onko painuminen tapahtunut toivotulla tavalla.

Vastilantielle tullaan tämän vuoden lopulla. Siltakylän eritasoliittymä perustetaan massanvaihdon varaan, tähän päästään loppusyksystä.
- Moottoritien rakentaminen ei juuri vaikuta Huutjärvellä. Vuonna 2014, kun liikenne siirtyy moottoritielle, tehdään järjestelyt nykyiselle seiskatielle, Kytömäki kertoo.

Pyhtään ja Kotkan rajalla Heinlahdessa aloitellaan parhaillaan eritasoliittymän töitä.

Kuusi lohkoa

Lohkopäällikkönä Kytömäki vastaa siitä, että omalla pätkällä työt tehdään annetussa aikataulussa ja niissä kustannuksissa jotka on tarjottu. Läheistä yhteistyötä hän tekee muiden lohkopäälliköiden kanssa, Loviisan suunnassa kolmoslohkon päällikkönä on Risto Laamanen ja vitoslohkon päällikkönä Purolan läntisestä liittymästä Heinlahteen Matti Törmänen.

Kaikkiaan lohkoja Koskenkylän-Kotkan välillä on kuusi. Kytömäki kuvailee jokaisen lohkon olevan kuin keskisuuren tiehankkeen. Hän toteaa kyseessä olevan haasteellisen hankkeen, jossa sekä työmäärät, että tien pituus ja työntekijöiden määrät ovat suuria.
- Tällä hetkellä tien kanssa työskentelee parisataa ihmistä suunnittelijat mukaan lukien, mutta nousee päällystysvaiheessa noin seitsemäänsataan, huomauttaa Kytömäki.

Räjäytykset lisääntyvät

Tienkäyttäjiltä Kytömäki toivoo nopeusrajoitusten ja tietöistä varoittavien merkkien noudattamista. Rajoitus on nyt 80 kilometriä tunnissa, ja räjäytyshetkillä sekä jos työskennellään lähellä tietä, 50 kilometriä tunnissa.

Liikenne pysäytetään, kun räjäytyksiä louhintakohteissa tehdään 200 metrin päässä tieltä.
- Liikenne joudutaan pysäyttämään nyt lähes päivittäin. Ahvenkoskella räjäytyksiä tehdään noin kello 14 ja Purolan läntisessä liittymässä noin kello 14.45.
Räjäytykset on ajoitettu näin, jotta sama auto ei joutuisi pysähtymään moneen kertaan. Myös vuorobussien seisottamista pyritään minimoimaan.

Auli Henriksson


Kari Kytömäki toimii neloslohkon lohkopäällikkönä, eli Ahvenkoskelta Purolan läntiselle liittymälle asti. Työmaatoimisto on Siltakylässä Salen yläkerrassa. Havainnekuvassa on Ahvenkosken alue.


Ahvenkoskella on jo aloitettu toisen uuden sillan rakentaminen.


Louhetta ajetaan Ahvenkoskelle siltojen perustaksi.

Linkki Liikenneviraston E18-hankesivuille:

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI