|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi jyrää futiksessa ? kehno Kreikka jäi tylysti Huuhkajien jalkoihin (16.10.2018 00:20)
Miksi 6 ?/h-kokeilu meni pieleen? ? Ay-pomo: ?Palkanalennus ei nosta työllisyyttä Suomessa? (15.10.2018 20:14)
Jyväskylän MM-ralli palaa elokuulle (15.10.2018 20:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Venäläistä jouluaattoa vietettiin monikansallisesti
10.01.2012Ruukin uneliaan rauhan rikkoi loppiaisena Krouvinmäeltä kuuluva iloinen juhlinta, kun joulupukki oli vielä kerran saapunut laulattamaan ja leikittämään paikalle saapuneita paikkakuntalaisia ja kauempaakin saapuneita vieraita. Käynnissä oli Loviisan seudun Venäjäseuran ja Loviisan seudun maahanmuuttajatyönhakijoiden yhdessä järjestämä ”Privet joulupukki”-tapahtuma.

-Suuri kiitos kaikille tänne saapuneille venäläisille turisteille ja suomalaisille. Suomi on venäläisille kuin satu, matkatoimisto Unis-Tour Groupin Marina Stourova sanoi lumihiutaletytöksi pukeutuneena.
Venäjällä joulua vietetään vanhan eli juliaanisen kalenterin mukaan, jossa joulupäivä 25.12. on meidän gregoriaanisessa kalenterissamme 7.1. Näin loppiainen on venäläisten jouluaatto. Kokonaisuutena venäläinen uusivuosi on juhla- ja vapaapäivien jakso, jossa 1.-7.1. on vapaata. Ruukin juhlijat odottivat paikalle myös pakkasukkoa, mutta häntä ei ohjelmatiedoista poiketen alkuillasta nähty.

Venäläiset haluavat tutustua suomalaisiin

Pienessä pakkasessa leikittyjen leikkien jälkeen muutaman kymmenen juhlijan joukko siirtyi joulupukin johdolla jatkamaan iltaa ravintola Ruukinmyllyyn. Tarjolla oli ruokaa, juomaa, laulua ja soittoa. Noin puolet juhlijoista oli paikallisia, ja toinen puoli turisteja etupäässä Moskovasta ja Pietarista.
-Hyvä, että paikallisiakin uskaltautui mukaan. Monesti tehdään se virhe, että tällaisia tapahtumia markkinoidaan vain turisteille, vaikka hehän nimenomaan haluavat tavata myös suomalaisia. Ja tämähän oli todella kansainvälinen ilta, kun Ruukinmyllyn tarjoilija oli Keniasta ja yksi vieras oli Hollannista, Loviisan seudun Venäjäseuran hallitukseen kuuluva Maarit Hämäläinen nauroi.
Illan viihdetarjonnasta huolehtivat joulupukki kitaroineen, koristeellisiin lumihiutaletyttöasuihin pukeutuneet moskovalaiset matkatoimistoyrittäjät Marina Stourova ja Larisa sekä Loviisassa oppaana työskentelevä Valeriya Kozharskaya. Myös pakkasukko saapui paikalle pari tuntia myöhässä, ja alkuun ilman rooliasua.
-Alunperin paikalle tilattu pakkasukko ja lumihiutaletyttö oli venäläinen Helsingissä asuva pariskunta, mutta heidän tulonsa peruuntui sairauden vuoksi. Sitten löysimme Larisan ja Marinan, jotka olivat jo uutenavuotena esiintyneet Ruukinmyllyssä hiutaletyttöinä ja heidän kauttaan kuulimme, että myös pakkasukko olisi mahdollista saada paikalle. Hänelle kuitenkin tuli pieniä viivytyksiä muun muassa saunomisen kanssa, mutta tuli kuitenkin lopulta, Hämäläinen kertoi.
Myös suomalainen joulupukki saatiin paikalle espoolaisesta viihdepalveluyrityksestä viimetinkaan, ja jostakin löytyi asu myös pakkasukolle, joka myöhästymisestä rangaistuksena nautitun vodkadrinkin jälkeen pääsi myös esiintymisen makuun.

Venäläiset työllistävät myös Ruukissa

Maarit Hämäläisen mukaan uusivuosi ja venäläiset ovat Ruukille tärkeitä.
-Täällä majoittuu uutenavuotena useita kymmeniä venäläisiä ja heille tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä, koska he eivät välttämättä halua lähteä kauemmaksi juhlimaan.
Hollantilainen Pieter Meyer on naisystävänsä Marina Stourovan kanssa Ruukissa jo kuudetta vuotta peräkkäin.
-Oli aivan sattumaa, että löysimme Ruukin ensimmäisen kerran. Huomasimme vain tien vieressä kyltin, että täällä on hotelli. Sen jälkeen tulemme aina tänne, joskus kerran ja joskus useampiakin kertoja vuodessa. Täällä on niin kaunista ja helppo olla, kun meillä on käytössämme keittiö ja kaikki muu tarvittava, Meyer sanoo juhlinnan lomassa.

Suomesta haetaan rauhaa ja puhdasta luontoa

Hämäläinen työskentelee Venäjän kaupan parissa, ja on ollut Loviisan seudun Venäjäseuran jäsen yli 20 vuotta. Työn ja seuratoiminnan kautta Hämäläisellä on ollut aitiopaikka tutustua venäläiseen kulttuuriin ja mielenlaatuun.
-Venäläiset kokevat tiettyä yhteenkuuluvuutta suomalaisten kanssa. Slaavilaiset juuret ja melankolinen mielenlaatu ovat yhteisiä tekijöitä, mutta toisaalta suomalaisten rauhallisuus tasapainottaa venäläistä luonnetta ja suomalaiset taas saavat energiaa venäläisestä temperamentista. Muualla maailmalla venäläiset kokevat kontaktin saamisen huomattavasti vaikeammaksi.
Hämäläisen mukaan venäläiset etsivät Suomesta ennen kaikkea rauhaa ja puhdasta luontoa.
-Moskovassa on 12 miljoonaa ihmistä, ja autokanta on kasvanut räjähdysmäisesti. Yksikin moskovalainen kertoi, että työmatkoihin kuluu kolme tuntia yhteen suuntaan. Täällä he pääsevät pois tungoksesta ja hässäkästä.
Ruukin monikulttuurisessa juhlassa tungos ja hässäkkä olivat kuitenkin merkkejä onnistuneesta illasta.
-Siinähän se ilta jatkui tanssin ja hauskanpidon merkeissä, Hämäläinen sanoi maanantaina.

Susanna Heiska

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI