|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisasta halutaan luoda Uudenmaan hääkaupunki
10.01.2012Ruusujen hurmaa –tapahtuman teemana on tänä vuonna “ruusu on rakkauden kukka”. Sen kunniaksi kutsutaan kaikki kansa aitoihin ruusuhäihin Loviisan vastikään remontoituun uusgoottilaiseen kirkkoon. Näihin häihin järjestäjät etsivät nyt yhdessä Loviisan Sanomien kanssa vihkiparia, joiden kirkkohäihin kutsutaan kaikki kynnelle kykenevät.

- Periaatteessahan kirkko on avoin tila, ei koskaan suljettu, mutta ihmiset, häähimoisetkaan, eivät kehtaa mennä kuokkimaan. Nyt sitten on kutsu kaikille. Pyrimme muun muassa saamaan aikaan esimerkiksi vanhainkotikuljetukset näihin kirkkohäihin, kertoo Maria Schulgin lisäten ruusuhääaiheen olleen ajatuksissa jo viime vuonna.
Tapahtuman ideoijat ja järjestäjät haluavat luoda Loviisasta Uudenmaan hääkaupungin järjestämällä Ruusujen hurmaa -viikonlopun yhteydessä ensimmäiset Loviisan häämessut Hotelli Degerbyssä. Paikalla on erilaisia paikallisia yrittäjiä, jotka esittelevät tarjontaansa, mm. ravintoloita, pitopalveluyrittäjä ja lahjaliikkeitä.
- Lanseeraamme myös loviisalaisen häälahjalistan, joka on paikallisten yrittäjien panostus. Pyrimme samalla laajentamaan lahjalistaideologiaa, monella parillahan on jo koti valmiina. Antaa voi vaikkapa hierontaa, kampauksen, rakennekynnet, illallisen, leffaliput, tennistunteja, pienlomia tai golfopetusta, Schulgin erittelee.
Hän mainitsee, että Loviisasta löytyy useampikin ihana vihkikirkko.
- Loviisan keskustan uusgoottilaisen kirkon lisäksi häitä voi viettää Pernajan keskiaikaisessa kivikirkossa, Liljendalin vanhassa puukirkossa tai Ruotsinpyhtään Ruukin 1743 rakennetussa kirkossa, jota koristaa harvinainen Helene Schjerfbeckin alttaritaulu, listaa Schulgin.
Hääpaikkojen kirjo voi olla laajempikin, kuin kirkkohäät.
- Miten olisi vaikkapa häät Tiiskerin majakalla, Boistössä, Reimarvikissa, Svartholmassa, viljasiilon katolla tai linnoituksilla. Tai häitä voi teemoittaa, ja järjestää golfhäät, kalastushäät, Kukuljärven reitin erämaahäät tai häät Österstjernalla, Schulgin luettelee.
Hän korostaa, että hääkaupunki-ajatus liittyy hyvin yhteen “Tule meille kylään” –teemaan, jossa on nyt kevätpuutarhoja, LWT-tapahtuma ja avoimet joulukodit.
- Hääkaupunki-ajatus on omiaan rakentamaan Loviisan imagoa pehmeämpään suuntaan. Jos lanseeraus saadaan toteutettua ajoissa, olemme ensimmäinen virallinen Uudenmaan hääkaupunki, hän toteaa.
Ruusuhäistä on tarkoitus tehdä jatkuva perinne.

Ruusut hurmaavat 6.-8.7.

Ruusujen hurmaa –tapahtuma järjestetään tänä vuonna 6.-8.7. Ruusuja löytyy viikonlopun aikana paitsi loviisalaisista ruusutarhoista, myös runoissa, musiikissa ja taiteessa. Yksittäisten taiteilijoiden ruusu-näyttelyiden lisäksi Pietarin kuvataideakatemian professorit opettavat Repin - instituutin kursseilla ruusujen pastellimaalausta. Maalarimestari Airi Kallio tutustuttaa yleisöä ruusujen koristemaalauksen saloihin ja ruusuteehen Loviisan kuulussa, kunnostuksen alla olevassa Kappelissa.
Ruusu, suklaa ja Jaakko Halmetojan raakasuklaakurssit lyövät kättä 1600-luvulla rakennetun Degerby Gille - ravintolan ruokakursseilla ja ruokalistalla, jossa muutkin kukat ja yrtit maistuvat. Ruusuja löytyy myös muiden loviisalaiskahviloiden ja ravintoloiden juoma- ja herkkutarjonnassa. Lauantaina 7. heinäkuuta tanssitaan Laivasillalla Ruusujen tanssit.
Ruusujen historia ja kasvatus tulevat tutuiksi asiantuntijaesitelmissä ja ruusun tuoksu valloittaa suosituilla ruususaippuakursseilla. Paikallisten liikkeiden valikoimista löytyy monenlaisia ruusuaiheita niin herkuissa, astioissa, kankaissa, tapeteissa kuin koriste-esineissä. Lapsiakaan ei ole unohdettu - he pääsevät ihastelemaan ihka elävää prinsessa Ruususta lasten koristelemassa satupuistossa.
Ruusupuutarhat ovat Loviisan Wanhat Talot –tapahtuman taloja. Myös muut tapahtumapaikat sijaitsevat vanhoissa rakennuksissa. Viikonlopun tarjolla oleva ruokapuoli korostaa LWT:n tavoin lähi- ja luomuruokaa. Ruusujen hurmaa toimii LWT:n sisällä, mutta ei sen varoilla.
- “Ruusut” on tapahtuman kattojärjestö, joka sparraa, innostaa, keksii, kokoaa yhteen ja mainostaa erilaisia tapahtuman toimijoita, kuten yrittäjiä ja taiteilijoita. Tapahtumasta ei kerry LWT:lle minkäänlaista tuloa, vaan se elää mahdollisten avustusten ja talkootyön myötä, kertoo Maria Schulgin. 

Ilmoittaudu tammikuun aikana

Avoimissa häissä vihittäväksi toivovan parin tulee ilmoittautua tammikuun aikana joko Loviisan Sanomiin (toimitus@lovari.fi) tai Maria Schulginille (maria.schulgin@gmail.com, puh. 0440-531 409)
Liitä ilmoittautumiseen valokuva, lyhyt rakkaustarina (max 2000 merkkiä) sekä perustelut, miksi juuri te olisitte sopiva ruusupariskunta.
Vähintään toisen osapuolen tulee olla loviisalainen tai omata loviisalaisjuuret.
Häille on varattu Loviisan kirkko 7.7.2012 kello 16-17. Häissä on musiikki- ja lausuntaohjelmaa ruusuisen vihkimyksen lisäksi. Hääparin vihkii kirkkoherra Veli-Matti Hynninen.
Morsiamelle lahjoitetaan vihkisormus ja hänen pukunsa suunnitellaan ja ommellaan yksilöllisesti. Myös hänen muusta ulkoisesta olemuksestaan huolehditaan. Lisäksi pari saa lahjoituksena morsiuskimpun, kengät, alusasun sekä hääkimpun.
Hääjuhlien tilaksi pari saa ilmaiseksi Pilasterit, myös romanttinen hääsviitti Ulrikakodissa on tarjolla valittavalle parille.

Auli HenrikssonJaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI