|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kilpaileva ehdotus vierasvenesataman palvelupaikaksi
28.10.2011Yli kolmenkymmenen vuoden purjehduskokemuksen omaava Magnus Holmberg ja arkkitehti Kai Andersson ovat äimistyneitä Loviisan kaupungin suunnitelmista rakentaa vierasveneilijöiden uusi palvelurakennus Österstjernanin hallin taakse.

–Veneilijä hakeutuu toiseen satamaan, jos perusasiat eivät toimi. Nyt suunniteltu paikka ei ole rannan ”hermokeskuksessa”, vaan sivussa, Holmberg sanoo.
Kaupungin elinkeinojaosto päätti keskiviikkoiltana, että vierasveneilijöiden uusi palvelurakennus tehdään Österstjernanin hallin pohjoispuolelle suurin piirtein samalle paikalle, missä Loviisan moottoriveneseuran sauna aiemmin sijaitsi. Jaosto antoi kaupungin tilapalvelulle valtuudet rakennusluvan hakemiseksi hankkeelle sekä tarjousten pyytämiseksi. Lopullisesti hankkeen toteutus varmistuu talousarvion valtuustokäsittelyssä, todetaan päätöstekstissä.
Kehittämisjohtaja Risto Niemisen mukaan valittu paikka on ainoa nykyisen asemakaavan mahdollistava rakennuspaikka. Arkkitehtitoimisto Ilonen & Lautamo on jo tehnyt alustavat suunnitelmat huoltorakennukseksi, jonka kerrosala on 109 neliömetriä.

Kaupungin kesän kutsukortti käyttöön

Anderssonin ja Holmbergin mielestä valittu paikka on hölmö. Andersson on pikapikaa tehnyt alustavan suunnitelman lautakunnan kokouksessa hylätystä vaihtoehdosta, jossa veneilijöiden palvelurakennus on sijoitettu rantaan, nykyisen vierasveneilijöiden infomökin pohjoispuolelle. Rakennuksen takaseinä tulisi suurin piirtein kohtaan, jossa tällä hetkellä on lipputankorivistö. Rakennuksen julkisivu antaisi Loviisanlahdelle. Toteutus edellyttäisi rannan täyttöä muutamalla metrillä.
Holmberg ja Andersson tähdentävät vaihtoehtoisen suunnitelman etuja. Vierasvenesataman palvelurakennus tulisi paraatipaikalle ja tulijalle avautuisi samalla kaupungin merellinen käyntikortti kompassitoreineen ja kesäravintoloineen. Veneellä kaupunkiin tuleva näkisi rakennuksen jo väylältä. Se toimisi kuin kutsukortti.
–Kun veneilijä tulee satamaan hän maksaa ensin yöpymismaksun ja sen jälkeen tyydyttää perustarpeet. Hän haluaa polttoainetta, peseytyä ja ruokaa itselleen sekä provianttia alukseensa. Jos jokin näistä puuttuu, hän hakeutuu toiseen satamaan, Holmberg listaa.
Miesten on vaikea kuvitella, että vastatuuleen loppumatkan luovineet purjehtijat lähtisivät hipsimään hallin taakse rakennukseen, jonka terassi avautuu meren sijasta yleiseen puistoon.
Miehet ihmettelevät myös sitä, miten vierasvenesataman isäntä pystyy hoitamaan kahta, toisistaan etäällä sijaitsevaa rakennusta: ottamaan veneilijöitä vastaan inforakennuksessa ja huolehtimaan palvelurakennuksen toimivuudesta.
–Jos palvelurakennus tehtäisiin rantaan, vierasvenesataman isäntä pystyisi valvomaan ja huolehtimaan koko hommasta, eikä lisähenkilökuntaa tarvittaisi.

Vähempikin kiire riittäisi

Miehiä ihmetyttää sekin, miksi palvelurakennuksen suunnitelmilla on niin hirveä hoppu.
–Viedään asia niin nopeasti läpi, ettei kansalaiskeskustelua ehdi syntyä.
Kaavaperusteluun he eivät usko. Ja vaikka nykyinen kaava ei rakennuksen rakentamista rantaan sallisi, asia ehdittäisiin heidän mukaansa hoitaa pois päiväjärjestyksestä poikkeuslupamenettelyllä kevään aikana, jolloin uusi palvelurakennus olisi käytössä jo seuraavan purjehduskauden alussa.
Uutta vierasveneilijöiden palvelurakennusta tarvitaan jo touko-kesäkuussa. Loviisan vierasvenesataman sosiaalitilat ovat toimineet vuokratiloissa, mutta vuokranantaja on irtisanonut sopimuksen 31.10. alkaen.
Uutta palvelurakennusta varten on kaupungin ensi vuoden talousarvion investointipuolelle esitetty 204 000 euroa. Kaupungin laskelmien mukaan sekä elinkeinojaostossa hyväksytty uudisrakennussuunnitelma että rantaan kaavailtu vaihtoehtosuunnitelma ovat kustannuksiltaan samansuuruiset. Holmbergin mukaan rantavaihtoehto voitaisiin toteuttaa jopa edullisemmin.
Miehillä on vielä yksi suunnitelmia koskeva ihmetyksen aihe: Miksi uutta palvelurakennusta ollaan nyt sijoittamassa lähes samalle paikalle, josta moottoriveneseuran saunarakennus häädettiin pois tulvavaaran takia?

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI