|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Itä-Uudellemaalle syntyi oma uusyrityskeskus
18.10.2011Itä-Uudellemaalle on syntynyt oma uusyrityskeskus Loviisanseudun uusyrityskeskuksen ja Posintra Oy:n yhteistyönä. Porvoon ja Loviisan lisäksi mukana tässä vaiheessa ovat Lapinjärvi ja Myrskylä.

Loviisan kaupungin kehittämisjohtaja ja Loviisanseudun Uusyrityskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Risto Nieminen pitää muutosta radikaalina. Loviisanseudun Uusyrityskeskus ehti toimia liki 20 vuotta, tasavuodet tulevat täyteen joulukuun alussa. Nieminen ja Loviisanseudun Uusyrityskeskuksen toiminnanjohtaja Torleif Bergström muistelevat Loviisanseudun toiminnan alkaneen neljäntenä Suomessa.
- Olimme edelläkävijä silloin. Nyt yhdistyminen varmistaa resurssit jatkossa, he toteavat.
Bergström kertoo Itä-Uudellamaalla jatkossa yritysneuvontaa antavan kolme henkilöä. Porvoossa ja Loviisassa säilyy kiinteä toimipaikka ja päivittäinen aukiolo. Lapinjärven ja Myrskylän kunnat saavat sopia neuvontapalvelujen tarpeen, käytännössä se voi olla esimerkiksi päivä joka toinen viikko. Askola, Sipoo ja Pukkila ovat tekemässä liittymispäätökset myöhemmin. Sipoo sijaitsee Itä-Uudenmaan TE-keskuksen alueella, joten yritysneuvonta-asioissa sekin kuuluu toiminta-alueeseen, vaikka kehittämisyhtiöasiassa Sipoo on hakeutunut Keski-Uudellemaalle. Uusyrityskeskusyhdistyksen jäseninä on myös paikallisia sidosryhmiä kuten pankkeja, vakuutuslaitoksia ja tilitoimistoja.

Yhden luukun periaate

Yhteistyön myötä muuttui nimi ja jatkossa neuvontaa antaa Uusyrityskeskus Loviisa-Porvoo ry. Keskus antaa neuvoja niin yritystoimintaa vasta suunnitteleville kuin alkavillekin yrityksille. Uusyrityskeskuksen yhteistyö kehitysyhtiö Posintran kanssa tuo yrittäjille mahdollisuuden jatkoneuvontaan eri liiketoiminnan osa-alueilla. Bergström on tehnyt työtään Loviisanseudun uusyrityskeskuksessa enimmäkseen yksin.
- Nyt mahdollistuu tiimin rakentaminen, jonka yhteisosaaminen koituu asiakkaan hyväksi.
Uusyrityskeskuksen hallituksen varapuheenjohtaja ja Posintran toimitusjohtaja Ulla Poppius pitää tärkeänä, että neuvontaa hakevalle toteutuu yhden luukun periaate. Ottamalla yhteyttä neuvojaan, hänet ohjataan suoraan oikeaan osoitteeseen. Bergström toivoisi, että eläkkeelle siirtymistä suunnittelevat yrittäjät ottaisivat ajoissa yhteyttä. Jatkajan löytäminen palvelisi kaikkia.
Itä-Uudellamaalla neuvontapalveluja tarvitsee vuosittain noin 500 yrittäjäksi aikovaa.
- Tämä tarkoittaa noin 1 500 asiakaskäyntiä, kun jokainen asiakas käy keskimäärin kolme kertaa, toteaa Bergström. Uusia yrityksiä Itä-Uudellemaalle syntyy vuosittain noin 250. Eniten uusia yrityksiä syntyy palvelualalle.

”Laaja kehittämisyhtiö tarpeen”

Loviisan liittyminen kehitysyhtiö Posintraan pyritään saamaan Loviisassa valtuustoon 14.12. Risto Nieminen uskoo uusyrityskeskusyhteistyön olleen hyvän testin kehittämisyhtiöyhteistyölle. Ulla Poppius uskoo, että yhteistä toimintaa voidaan käynnistää jo vuodenvaihteessa. He toteavat, että tarvetta yhdistymiselle on.
- Käymme Uudenmaanliiton eri tilaisuuksissa, ja siellä huomaa, että Itä-Uudellemaalle tarvitaan laaja kehittämisyhtiö, jotta saa näkyvyyttä, he toteavat.
Porvoon ja Loviisan esiintyminen yksin on liian pirstaleista ja pientä, kun sekä Länsi- että Keski-Uudellamaalla tehdään yhteistyötä.
Poppius huomauttaa, että he tekevät jo nyt hankkeita, jotka koskevat koko aluetta.
- Saaristostrategia on vireillä ja se koskee Porvoota, Loviisaa ja Sipoota. Porvoon ja Loviisan joulu sai alkunsa meiltä, listaa Poppius.
Parhaillaan meneillä on koko seutua koskeva palveluseteliselvitys, johon ollaan palkkaamassa henkilöä joka vie asian kunnissa käytäntöön. Poppius luonnehtii Posintraa puolueettomaksi toimijaksi, joka voi etsiä kunnille työkaluja keskitetysti ja kunnat voivat tehdä tehtyjen selvitysten avulla omat ratkaisunsa.

Auli Henriksson

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI