|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pääministeri kiinnostui Pyhtäitten ongelmista saariston asuttamisessa

03.10.2003Ruotsinpyhtään Ahvenkoskella eilisiltana vieraillut pääministeri Matti Vanhanen kiinnostui Ruotsinpyhtään ja Pyhtään kuntien vaikeuksista saada lupia muuttaa vapaa-ajan asuntoja vakituisiksi asunnoiksi. Molempien kuntien edustajat valittelivat pääministerille, etteivät läänien ympäristökeskukset myötämielisistä puheistaan huolimatta yleensä anna muuttaa kesäasuntoja vakituisiksi asunnoiksi, vaikka tekniset edellytykset olisivat kunnossa. Pääministeri kyseli syitä maallemuuton hankaluuksille.


– Ympäristöministeriön kanssa asiasta on keskusteltu, ja heidän mukaansa ongelmia vapaa-ajan asuntojen muuttamisessa vakituiksiksi ei ole, sanoi pääministeri Vanhanen. Hänen mukaansa hallituksen tahto on ollut, että maaseudun asuttamista pyrittäisiin kaikin keinoin tukemaan. Pääministeri Vanhanen pyysi Pyhtäätä ja Ruotsinpyhtäätä laatimaan asiasta yhteisen muistion ja kirjaamaan siihen käytännön esimerkkejä ongelmista, joihin saariston asuttamisessa törmätty.

Asiaa pääministerille esitellyt Ruotsinpyhtään kunnanjohtaja Risto Nieminen totesi, että ympäristökeskuksissa on todettu, että jos yhdelle antaa luvan, niin sitten pitäisi kaikille antaa lupa muuttaa kesämökki asunnoksi.

Pelätty ja toivottu domino-efekti

– He pelkäävät tällaista domino-efektiä, jota meillä itse asiassa toivotaankin eli, että kuntaan tulee uusia asukkaita, Nieminen sanoi. Pyhtään valtuuston puheenjohtaja Tuija Rantala oli samoilla linjoilla. Ongelmat ovat hänen mukaansa samanlaiset, vaikka Pyhtää sijaitsee eri ympäristökeskuksen alueella kuin läntinen naapurinsa.

Pyhtäitten toiveet pääministerille olivat muutenkin samansuuntaisia. Molemmat toivoivat vauhtia E18-tien leventämiselle. Pääministeri Vanhanen totesi E18-tien olevan valtakunnan kärkihanke. Tienpidon ja -rakentamisen määrärahat ovat kuitenkin hänen mukaansa olleet lamavuosista lähtien niin pienet, että tiepääomaa on jouduttu syömään parannusten puuttuessa.

Pyhtään kunnanjohtaja Olli Ikonen toi lisäksi esille Pyhtään Kaunissaaren sataman ylläpito-ongelmat, jotka merenkulkulaitos yksipuolisella sopimuksella siirsi kunnan hoidettavaksi.

Tsaarin terassille leader-rahaa

Ahvenkoskella päämininisteri vieraili Ben ja Disa Henrikssonin omistamassa ja Tsaarin Terassi -nimisen yrityksen hallinnoimassa Ahvenkosken kalasavustamossa sekä sen ranta-alueella. Alueella sijaitsevan muun muassa kalasavustamo ja kalamyymälä, kasvilaterassi sekä tänä kesänä valmistunut yrityksen uusi kalamaja.

Vierailun yhteydessä yrityksen toimitusjohtaja Ben Henriksson esitteli pääministerille Tsaarin Terassit -nimisen yrityksen liikeideaa ja toimintaa. Yritys tarjoaa kalastus- ja merimatkailuun liittyviä palveluita yrityksille ja yksityisille. Tarkoituksena on lisäksi järjestää pienryhmämatkoja Viron rannikkoseudulle yhteistyössä virolaisten yrittäjien kanssa.

Pääministeri piipahti myös Henrikssonin uudessa Tsaaritar-aluksessa, missä hänelle esiteltiin ainutlaatuisen viistokaikuluotainta. Sen avulla voidaan paikantaa hylkyjä meren pohjasta. Hanke on saanut Leader+ tukea, jonka toimivuudesta Vanhanen oli kiinnostunut.

Ahvenkosken kaavoitus kiinnosti

Ruotsinpyhtään kunnanvaltuuston puheenjohtaja, yrittäjä Asko Vilamaa (kesk) kertoi, että pääministerin vierailua toivottiin Ruotsinpyhtäälle, koska alueen olemassaolo suurten taajamien ulkopuolisena alueena huomioitaisiin näkyvämmin. Ahvenkoskella pääministeri sai kuulla myös Ruotsinpyhtään ja Pyhtään kuntien sekä Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson maakuntaliittojen yhteisestä hankkeesta Ahvenkosken alueen kaavoittamiseksi. Alueelle laadittava osayleiskaava on Vilamaan mukaan merkittävä pilottihanke, joka sijoittuu kahden maakunnan, kahden ympäristökeskuksen ja kahden kunnan alueelle. Kunnat ovat nimenneet yhteisen kaavatoimikunnan, joka valmistelee ja ojaa kaavoitusta.

-Hankkeet liittyvät nykyiseen hallitusohjelmaa ja siihen päämäärään, jonka muun muassa Suomen keskusta on maininnut ohjelmassaan. Se tähtää tasapainoiseen alueiden kehittämiseen, yhteistoiminnan tukemiseen, uusien työpaikkojen luomiseen sekä koko Suomen asuttuna pitämiseen, Vilamaa kertoi.

Runsaan puolentoista tunnin pääministerivierailuun Ahvenkoskella osallistuivat Henrikssonin yrittäjäpariskunnan lisäksi sekä Pyhtään että Ruotsinpyhtään kunnanjohtajat, valtuustojen sekä hallitusten puheenjohtajat sekä kuntien yrittäjien edustajia.

Ahvenkoskelta pääministeri Matti Vanhanen jatkoi matkaansa Porvooseen Itä-Uudenmaan maakuntaliiton vieraaksi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI