|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kansanedustaja: Poliittisten lakkojen verotuki poistettava (23.10.2018 11:18)
Työllisiä enemmän ja työttömiä vähemmän ? mutta hallituksen oma tavoite ei täyttynyt vieläkään (23.10.2018 09:11)
Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu (23.10.2018 08:10)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pysäköintikiekko vielä harvinainen näky Loviisassa
09.09.2011Parkkikiekko on Loviisan keskustassa edelleen harvinainen näky, vaikka pysäköintimääräykset muuttuivat alkukesällä ja poliisi on jakanut jo useita 40 euron pysäköintivirhemaksuja. Loviisan Sanomien ”parkkikiekkoratsiassa” huonoin pysäköintikuri näytti olevan Aleksanterinkadulla, jossa keskiviikkona kello 12.50 tehdyssä katselmuksessa peräti 19 autoa oli vailla pakollista parkkikiekkoa ja vain kolmessa autossa kiekko oli näkyvissä. Niistäkin yksi autoilija äkkäsi Lovarin tarkkailevan pysäköintejä ja palasi autolleen asentamaan kiekon näkösälle.

Alle puolet lainkuuliaisia

Hieman paremmin pysäköintimääräyksiä noudatettiin testipäivänä Loviisan torin pysäköintipaikoilla, joissa 17 autoa oli sakkopaikoilla ilman kiekkoa, mutta peräti 14 autossa kiekko oli asiamukaisesti paikoillaan. Myös Kuningattarenkadulla pysäköintivirheeseen syyllisten suhde oli samansuuntainen; 19 kiekotonta ja 13 kiekollista autoa.
Noin 10 minuuttia kestäneen lyhyen korttelikierroksen aikana torilta ja kahdelta kadulta tavattiin yhteensä 45 kiekotonta autoa, joille olisi poliisin paikalle osuessa rapsahtanut 40 euron pysäköintivirhemaksu. Lyhyessä ajassa poliisi olisi saanut kerättyä valtion kassaan yhteensä 1.800 euroa. Luvallisesti pysäköivät ovat Loviisassa vielä selkeästi vähemmistössä, sillä 75 autosta vain 30 autossa oli esillä pysäköintikiekko.

Loviisassa totuttu parkkivapauteen

Loviisalainen Kaj Lindén saapui Kuningattarenkadulle pysäköidylle autolleen, jossa parkkikiekko oli asianmukaisesi näkösällä kojelaudalla.
-Huomasin ja reagoin, kun parkkikiekoista oli juttua paikallislehdissä. Yleensä käytän kiekkoa, mutta kyllä se välillä vielä unohtuu. Olen saanut elämässäni 4 sakkoa, ja kaikki Porvoossa, kertoi Lindén.
-Loviisa on pieni kaupunki ja periaatteessa en kannata tällaisia kieltoja ja rajoituksia, mutta joskus ne ovat tarpeen. Esimerkiksi invapaikoille ilman lupaa pysäköivien sakkoa voisi olla suurempi, kertoi Lindén. Hänen mielestään Loviisassa on hyvä pysäköintikuri.
-Täällä on vaan totuttu siihen, että päästään ajamaan kaupan ovella, ja jos ei siinä ole paikkaa vapaana, niin sitten kierretään korttelia kunnes paikka vapautuu, Lindén sanoi.
Loviisan Köpbackassa asuva Pekka Toivanen kaarsi autollaan Aleksanterinkadun pysäköintipaikalle, astuu ulos autosta ja kiirehti kohti Aktia-pankkia. Parkkikiekko näytti unohtuvan, kunnes toimittaja huomautti asiasta.
-Ai-niin. Olen kyllä lukenut tästä ja työpaikalla on keskusteltukin parkkikiekoista, mutta en tullut tällä kertaa ajatelleeksi.
Tarkoitus oli käydä vain kymmenen minuutin piipahdus pankissa. Tässä on totuttu vapaaseen pysäköintiin ja varmaan kestää aikansa, kunnes uusiin määräyksiin tottuu, kommentoi Toivanen ja kaivoi kiekon hansikaslokerosta.
Loviisassa pysäköintiaika on rajoitettu ja parkkikiekon käyttö pakollista keskustan alueella Aleksanterinkadulla, Kuningattarenkadulla, Mariankadulla, Brandensteininkadulla sekä lisäksi torin paikoitusalueilla. Aikarajoitukset ovat 10 minuuttia, 15 minuuttia, 30 minuuttia, 60 minuuttia ja 2 tuntia. Keskustan alueella on kaupungin laskelmien mukaan 300 aikarajoitettua ja 150 vapaata pysäköintipaikkaa.

Loviisan poliisiesimies Olavi Merihaara:
”Huomautuslinja muuttuu sakotuslinjaksi lähipäivinä”


Loviisan poliisiaseman esimies, komisario Olavi Merihaara ihmettelee pysäköintimääräyksiä rikkovien suurta määrää Loviisassa.
-Viesti ei ole mennyt kaikille perille. Koska tämä on Loviisassa uusi ja iso asian, niin poliisilla on tähän saakka ollut taktiikkana, että ennemmin huomautetaan kuin annetaan maksumääräys. Ihan tässä lähipäivinä huomautuslinja muuttuu 40 euron virhemaksuiksi, Merihaara kertoi. Hänen mukaansa parkkikiekon puuttumisesta on kesän aikana jaettu Loviisassa vain noin kymmenkunta maksumääräystä.
-Voisi ilkikurisesti sanoa, että loviisalaisten huoltamoiden kannattaisi nyt varata myyntiin parkkikiekkoja, koska uskon, että niiden menekki tulee lähipäivinä kasvamaan, Merihaara sanoi.
Hänen mukaansa poliisi on tietoinen, että loviisalaisillekin on tarjottu patterikäyttöisiä parkkikiekkoja, josta mainoskirjeen mukaan ”pysäköintiaika ei lopu koskaan”.
-Se on poliisin erehdyttämiseen tarkoitettu eikä pysäköintitarkoitukseen sopiva laite. En suosittele sellaisten käyttämistä, Merihaara sanoi.

Pysäköintimääräykset eivät koske poliisiautoa

Lovarin tarkkaavainen lukija valokuvasi Loviisan Aleksanterinkadulla Itä-Uudenmaan poliisin virka-auton pysäköitynä alueelle, jossa vaaditaan pysäköintikiekkoa. Kiekkoa ei ”maijan” ikkunasta löytynyt.
Sisäasiainministeriön ohjeen ja eduskunnan oikeusasiamiehen Jukka Lindstedtin mukaan kyse ei kuitenkaan ole laittomasta pysäköinnistä. Tieliikennelaki antaa poliisille luvan hälytys- ja muissa virkatehtävissä poiketa pysäköintisäännöistä. Poliisin katsotaan olevan virkatehtävissä myös ollessaan hälytysvalmiudessa. Oikeusasiamiehen mukaan poliisipartio on virkatehtävässä jopa ruoka- ja kahvitaukoina, koska partion on silloinkin oltava koko ajan lähtövalmiudessa.
Tieliikennelain (TLL 48 § 4.mom) mukaan ajoneuvon, jota käytetään poliisin virkatehtävässä, saa (TLL 26-28§) pysäköintisäännösten estämättä tilapäisesti pysäköidä tehtävän vaatimalla tavalla edellyttäen, ettei liikennettä ilmeisesti vaaranneta.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI