|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)
Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää ? Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä (20.11.2018 13:11)
Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja ? syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta (20.11.2018 12:52)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisa ottaa käyttöön yritystukimallin
09.09.2011Loviisan valtuusto hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti toimintamallin, jolla kaupunki voi jatkossa osallistua yritysten toimitilainvestointeihin yhdessä Finnveran ja pankkien kanssa. Keskustelua syntyi lähinnä siitä, koskeeko rahoitusmalli vain uusia yrityksiä vai myös jo Loviisassa toimivien vanhojen yritysten toimitilahankkeita. Lopulta kaikki olivat yhtä mieltä, että molempia.

-Malli on erinomaisen hyvä ja kannatamme tätä lämpimästi. Kysymme, että koskeeko tämä myös täällä olevia yhtiöitä vai vain uusia tänne tulevia yrityksiä, kysyi Kari Hagfors (kok).
-Koskee nimenomaan uusia yrityksiä, vastasi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Isotalo (sdp). Ryhmätoveri Kalevi Lappalainen oli samaa mieltä.

”Uusia, vanhoja vai sekä että?”

-Ymmärtääkseni tämän pitäisi kattaa uudet ja täällä jo toimivat yritykset. Tässä hengessä päätös elinkeinojaostossa tehtiin eikä päätöstä ole nähdäkseni kaupunginhallituksessa muutettu, tarkensi Jorma Törnroos (vihr).
-Olen samaa mieltä kuin Jorma, että tämä koskee myös olemassa olevia loviisalaisia yrityksiä. Niitä ei pidä mitenkään sulkea pois tästä, yhtyi Mia Heijnsbroek-Wirén (rkp).
-Minäkin olen ymmärtänyt, että emme halua ryhtyä syrjimään paikkakunnan omia yrityksiä, jos niillä on laajenemissuunnitelmia, Agneta Alm sanoi.
-Minulla on jäänyt se käsitys, että tämä koskee nimen omaan uusia yrityksiä, totesi puolestaan Camilla Antas (kok). Kaupunginhallituksen jäsen Merja Grönberg (sdp) oli samaa mieltä.
-Minulla on kyllä se käsitys, että tämä koskee ensisijaisesti uusia yrityksiä, jotka ovat investoimassa ja tuomassa työpaikkoja Loviisaan, täsmensi Arja Isotalo painottaen sanaa ”ensisijaisesti”.
-Missään tässä tekstissä ei kyllä mainita, että koskisi vain uusia yrityksiä. Jos loviisalainen yritys lähtee investoimaan ja laajenemaan, niin se on hyvä, Jorma Törnroos (vihr) muistutti. Demareiden Sari Eriksson kysyi saman toisinpöin, onko tekstissä jotain joka sulkisi vanhat yritykset pois.
-Ei siinä mitään estettä ole, kunhan tietyt kriteerit työllistämisen osalta ja Finnveran vaatimusten osalta täyttyvät, vastasi kehittämisjohtaja Risto Nieminen.

Vaatimuksena lisää työpaikkoja

-Jos paikkakunnan yritys haluaa laajentaa, sille täytyy antaa samat mahdollisuudet kuin muualta tuleville, komppasi Armi Lindell (vas).
-Kyllä tämän pitää koskea yhtälailla myös loviisalaisia yrityksiä, kommentoi Juha Karvonen (kok).
-Tämä koskee ensisijaisesti uusia (yrityksiä), mutta emme unohda jo olemassa olevia yrityksiä, jos haluavat investoida ja laajentaa ja tuoda lisää työpaikkoja Loviisaan, tarkensi Arja Isotalo (sdp). Tom Liljestrand (rkp) oli samaa mieltä.
Demareiden Bo Lindfors (sdp) kysyi tuodaanko investointipäätökset valtuuston ratkaistavaksi, johon Risto Nieminen vastasi; kyllä.
-On turha saivarrella, että onko uusi tai vanha yritys. Kaikki ovat yhtä tärkeitä, kunhan saamme uusia työpaikkoja, muistutti Nils Vainio (rkp).
Demareiden Pertti Lohenoja (sdp) kysyi paljonko tämä malli maksaa kaupungille.

Kaupungin osuus 6 prosenttia

-Jos on miljoonan euron hanke, on kaupungin osuus silloin 60.000 euroa. Jos on kymmenen miljoonan euron hanketta, niin kaupungin osuus on yhteensä 600.000 euroa, laski kaupunginjohtaja Olavi Kaleva.
-Ein näitä varmaankaan kymmentä vuodessa tule. Vuosittain ehkä noin 2-3 hanketta on niin seriöösiä, että niistä keskustellaan tarkemmin, täsmensi Kaleva. Niemisen mukaan ensi vuoden yhdistymisavustuksista on 120.000 euroa tarkoitus varata yrityshankkeisiin.
-Kannatan lämpimästi tätä mallia, Voin kertoa, että Liljendalissa on aiemmin rakennettu kahdelle yritykselle tiloja tällä mallilla, kehui Jens Rinne (sdp).
Myös Vihreitten Sonja Ilvetsalo-Koskinen kannatti investointimallia.
-Tämä malli sopii hyvin pk-yritysten tilatarpeisiin. Nyt jos koskaan Loviisan pitää satsata pk-yrityksiin, Ilvetsalo-Koskinen muistutti.
-Tämä keskustelu on ollut hyödyllistä ja antoisaa, ja muistanette mistä tämä keskustelu lähti täällä liikkeelle. Nyt tiedämmi mistä me olemme päättämässä. Keskittäkäämme rahojamme rakennushankkeisiin, jotka tuovat työpaikkoja, Kari Hagfors (kok) sanoi.
Lopulta valtuusto hyväksyi yksimielisesti toimintamallin, jossa kaupunki voi osallistua yritysten uusien toimitilojen rakentamisen rahoitukseen omalla noin 6 prosentin osuudellaan. Valtuusto myönsi Katri Haveriselle (kok) eron Harjuntaustan koulun johtokunnan jäsenyydestä ja valitsi hänen tilalleen Päivi Hintikka-Pönnin (kok).

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI