|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomalaisten Trumpille ja ?haravoinnille? naureskelu sai nolon lopun: ?Supervallan johtajan ajatus oikea? (19.11.2018 11:01)
Sitra laskee: Näin Suomi voi vähentää päästöjään 60% ? villi visio yli 800 000 sähköautosta (19.11.2018 10:50)
Valoa synkkyyteen ? Suomella sittenkin maailmanluokan mäkikotka (19.11.2018 10:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kappelin saneeraaja kokee tulevansa petetyksi
02.09.2011Loviisan Kappeliravintolaa entisöivän yrittäjän Airi Kallion ja Loviisan kaupungin välille on puhkeamassa kiista kappelin alla olevan maapohjan myynnistä. Kallio sopi vuonna 2008 suullisesti Loviisan kaupungingeodeetin Yrjö Meltauksen kanssa maapohjan myynnistä, mutta myyntipäätös lykkääntyi Meltauksen äkillisen kuoleman takia. Lopulta Loviisan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 28.6.2010, että Kallion omistaman Kappelin alla oleva 970 neliön tontti myydään Kalliolle 20.000 eurolla. Myyntipäätös syntyi äänin 7-2, kun Antti Väkevä (ps) sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Isotalo (sdp) halusivat myynnin sijaan vuokrata tontin.

Myyntipäätös sai lainvoiman, mutta maakauppaa ei kuitenkaan ole tähän mennessä saatu allekirjoitettua. Sen sijaan tekninen keskus onkin nyt muuttamassa hallituksen päätöstä ja esittämässä kaupan sijaan vuokrasopimusta.

Kaupan sijaan 30 vuoden vuokrasopimus?

Loviisan kaupungin geodeetin tehtäviä tilapäisesti hoitava paikkatietoinsinööri Markus Hakalin myöntää, että kaupunginhallitukselle on lähdössä esitys kappelin maapohjan vuokraamisesta Airi Kalliolle 30 vuodeksi 1.400 euron vuosivuokraa vastaan. Asia tulee hallitukseen parin viikon sisällä.
-En sano juuta enkä jaata tähän, koska en ole tätä asiaa itse valmistellut, vaan tämän esityksen valmistelu on tehty geodeetin tehtäviä 6 kuukautta hoitaneen Marko Luukkosen toimesta.
-En tiedä miksi Marko oli tehnyt maapohjasta päinvastaisen ratkaisun kuin kaupunginhallitus. Varmaan hänellä oli siihen painavat perusteet, joita ei tosin mainita tässä esityksessä eikä vuokrasopimuspohjassa, aprikoi Markus Hakalin. Kaupunki etsii parhaillaan uutta geodeettia.
-Myös vuokrasopimus käy kyllä lainan vakuudeksi kaikissa tapauksissa, joissa sopimuksen voi siirtää kolmannelle osapuolelle kaupunkia kuulematta. Pankki voi tietenkin itse aina päättää millaisen vakuuden se hyväksyy, vai hyväksyykö ollenkaan, Hakalin kertoi.
Kappelin yrittäjä Airi Kallio on harmissaan tonttikaupan viivästymisestä, ja ihmeissään tiedoista, että myyntipäätöstä oltaisiinkin muuttamassa vuokraukseksi.

”Koen itseni huijatuksi”

-Jos myyntipäätös kääntyykin vuokraukseksi koen, että minua on tässä huijattu. Tuntuu siltä, että kaupunki nonsaleeraa minut yrittäjänä. Alunperin ja koko ajan on lähtökohtana ollut, että voin ostaa rakennuksen alla olevan maapohjan. Se on ollut myös minun ja pankin välisten lainasopimusten ehtona ja ehtona kunnostamiselle kertoi Airi Kallio.
Hänen mukaansa, koska kyseessä on riskialtis saneerauskohde sekä epävarma ravintolabisnes, haluaa pankki Kappelin tapauksessa vuokrasopimusta paremmat vakuudet lainalleen. Rakennus ja 970 neliön maapohja olisivat Kallion pankin mukaan riittäviä.
-Vuokrasopimus ei käy tässä tapauksessa pankin vakuudeksi, vaikka se voisi jossakin tavanomaisessa lainassa käydäkin. Haluan myös itselleni varmuuden siitä, ettei jonain päivänä sanota, että ota talo selkääsi ja häivy. Sitä paitsi, olette varmasti seuranneet Porvoossa olevaa Wileniuksen telakan kohtaloa, Airi Kallio muistutti. Kallio kertoi, ettei hän uskalla edes arvioida vielä saneeraushankkeen ja ravintolan perustamisen loppusummaa. Tähän mennessä rahaa on Kallion mukaan ”palanut parisensataatuhatta euroa”.

Taustalla pelko lunastuksesta

-Pankissakin nähdään, ettei Loviisan Kappelista tule koskaan merkittävää bisnestä. Minun motiivit ryhtyä tähän on tehdä kulttuuriteko. Jotkut harrastavat golfia, jotkut jouten oloa, jotkut maalaavat tauluja, minä entisöin vanhoja rakennuksia, Kallio kertoi.
-Olen kolme vuotta odottanut hiljaa ruodussa, että kauppakirja voitaisiin allekirjoittaa, mutta aina on tullut syitä lykätä sitä. Koko ajan on käyty sähköpostikirjeenvaihtoa asiasta. Nytkin odotetaan taas uutta kaupungingeodeettia, Kallio huokaisi.
Loviisan kaupungin vt. tekninen johtaja Markus Lindroos arvioi, että myyntipäätöstä halutaan muuttaa vuokraukseksi, jotta kaupunki ei myöhemmin joutuisi myymään koko kappelinpuiston kaavatonttia yksityiselle. Kaupunginhallituksen viimevuotisessa myyntipäätöksessä oli lause, että ”Airi Kallio ei nyt eikä myöhemminkään tule käyttämään oikeuttaan lunastaa loppuosa tontista vastoin Loviisan kaupungin tahtoa”. Kallio sanoo, ettei hän ole kiinnostunutkaan muusta kuin talon alla olevasta tontista.
-Sellaisen tiedon olen saanut, että vaikka kaupungin ja Airi Kallion välillä sovittaisiin, ettei Kallio voi lunastaa myös loppuosaa kaavatontista itselleen, niin se sopimus sitoo vain Kalliota, mutta ei enää mahdollista kolmatta osapuolta, jos kiinteistö joskus myydään eteenpäin, Lindroos arvioi. Kaupungilla on tosin kiinteistökaupoissa mahdollisuus käyttää lunastusoikeuttaan.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI