|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Minä en voi sellaista antaa? ? Petteri Orpo tyrmää Antti Rinteen 100 ?/kk-lupauksen Ylellä (17.11.2018 11:04)
Li Andersson esittää puolueelleen jäsenäänestystä vuoden 2019 hallitusohjelmasta ? ?Näytämme esimerkkiä? (17.11.2018 10:39)
Saksan katsastuslaitoksen valtava tilasto julki: Katso listat vähävikaisimmista autoista (17.11.2018 09:43)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Seiskatien liikenneruletti hirvittää Ruotsinpyhtäällä

26.09.2003Valtatie 7:llä tauotta vyöryvä liikennevirta on vaarallinen, ainakin jos on liikkeellä polkupyörällä tai yrittää kääntyä valtatieltä autolla jollekin pienemmälle tielle. Näin koetaan Ruotsinpyhtäällä, jossa vietettiin keskiviikkona avausiltaa liikenneturvallisuussuunnitelman laatimiseksi.


Tesjoen kirjastoon kokoontunut parinkymmenen ruotsinpyhtääläisen joukko antoi liikenneturvallisuussuunnitelman tekijöille kosolti vinkkejä kunnan alueella olevista vaaran paikoista.

Erkki Silvo kertoi autoilevansa usein mökilleen Marinkylään Kotkan suunnasta. Vasemmalle kääntymiseksi on yleensä aina pysäytettävä auto keskiviivan tuntumaan, koska vastaantulijoita riittää. Huimassa liikennevirrassa auton pysäyttäminen kapealle valtatielle on hengenvaarallista. Marinkylän tielle yrittävät myös lukuisat tiellä liikkuvat kalansavustamon asiakkaat.

– Takana ensimmäisenä tuleva auto vielä huomaa pysähtymisen ja kääntymisyrityksen. Seuraavat saattavatkin sitten yrittää vasemmalta ohi ja rysäyttää kääntyvän auton kylkeen.

Lääkkeeksi Silvo suositteli tien leventämistä risteyksen kohdalta.

Seiskatie yhä 1960-luvun tasoa

Matkattaessa seiskatietä itään muuttuu nopeusrajoitus Tesjoen suoran jälkeen kahdeksastakympistä sataan kilometriin tunnissa. Satasen nopeutta Tesjoen ja Ahvenkosken välillä kirjastoon kokoontunut väki piti liian suurena.

Tiehallintoa liikenneillassa edustanut liikenneturvallisuussuunnittelija Jukka Aro Uudenmaan tiepiiristä kertoi, että seiskatiellä liikkuu vuorokaudessa Tesjoen ja Ahvenkosken välillä 8.700 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tie on huomattavasti vilkkaampi kuin parhaillaan perusparannettava valtatie 6 Lapinjärven kohdalla.

Yleisön joukosta todettiin, että 1960-luvun alkupuolella valmistunut tie on jäänyt alkuperäiseen asuunsa, samalla kun liikennemäärät ovat moninkertaistuneet.

Polkupyöräily seiskatiellä todettiin useankin asukkaan suulla hengenvaaralliseksi. Rekkajonot pyyhkäisevät ohi muutaman kymmenen sentin etäisyydeltä. Pystyssä pysyttely voimakkaassa ilmavirrassa kysyy melkein sirkustaiteilijan taitoja.

Erityisen huolissaan Ruotsinpyhtäällä ollaan pienten koululaisten selviämisestä seiskatien liikenneruletissa. Ruotsinpyhtäältä pyöräillään paljon koulumatkoja Loviisan suuntaan. Myös uimareissuja tehdään polkupyörällä.

Jukka Aro valoi kylmää vettä pyörätietä toivovien niskaan.
– Uudenmaan tiepiirillä on tällä hetkellä 200 pyörätiehanketta jonossa odottamassa. Tänä vuonna olemme tehneet kolme pyörätiekohdetta, ensi vuonna emme todennäköisesti yhtään. Rahat menevät kunnossapitoon.

Ruotsinpyhtään kunnan rakennusmestari Markus Lindroos totesi Ahvenkosken ja Tesjoen välisen pyörätien olevan kyllä kaavassa. Valtiolta ei vain ole herunut rahaa toteuttamiseen. Esiin heitettiin myös ajatus, että pyörätie syntyisi nyt edullisesti, kun tien piennarta joudutaan kaivamaan Loviisan ja Ruotsinpyhtään välisen uuden vesijohdon vuoksi.

Selkeät kartat suunnittelijoille

Suuri osa teemaillassa esitetyistä asioista ei ollut kustannuksiltaan suinkaan miljoonaluokkaa. Tanja Ögård kertoi, että valtatien eteläpuolelle johtavan Tavastantien pyörätie loppuu kummallisesti juuri ennen Taasiantien risteysaluetta. Muutaman sadan metrin pätkän jatkaminen kohentaisi pyörätiellä liikkuvien turvallisuutta kummasti. Ehdotuksensa tehostamiseksi Ögård oli piirtänyt selkeät kartat ongelmapaikasta. Kartat lähtivät suunnittelijoiden mukaan.

Taasiantielle toivottiin hidasteita, koska etenkään nuoriso ei tahdo noudattaa nopeusrajoituksia. Myös jonkinlaisia saarekkeita suojateillä kulkevien jalankulkijoiden turvaksi esitettiin.

Ruotsinpyhtäällä on myös huonoja kokemuksia tielle asennetuista hidastetöyssyistä. Tesjoella töyssyjä on jouduttu poistamaan niiden aiheutettua savimaan vuoksi tärinää lähitaloihin. Jotkut töyssyt on aura-auto pyyhkäissyt mennessään.

Ruotsinpyhtään teknisen lautakunnan puheenjohtaja Markku Paakkarinen kehotti asukkaita miettimään ehdotusten käyttökelpoisuutta myös pidemmällä tähtäimellä.
– Myös kunnossapito etenkin talviaikana tulee huomioida.

Vinkkejä liikenneturvallisuuden kehittämiseen voi Ruotsinpyhtäällä antaa lokakuun puoliväliin saakka. Kyselylomakkeita löytyy kirjastoista, joihin ne voi myös palauttaa.

Suunnitelmaa tekevät Uudenmaan tiepiiri, liikenne- ja viestintäministeriö, Loviisan kaupunki ja Ruotsinpyhtään kunta. Suunnitelman loppuraportin on tarkoitus valmistua lausuntokierrokselle maaliskuun 2004 loppuun mennessä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Juha Koski

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI