|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jan Vapaavuori väläyttää Helsingin lähtöä ? Kuntaliiton Paatero: ?Tähän pitää suhtautua vakavasti? (21.11.2018 17:25)
Formula ykkösten 2019 tallipaikat selvillä ? Kubican kärsivällisyys tuotti tulosta (21.11.2018 17:05)
Synnytystonni käteen vai lyhyempi työaika? ? Sipilä: ?Älkää tehkö niin paljon määräaikaisia työsopimuksia? (21.11.2018 16:45)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Poliisille tutkintapyyntö Ruotsinpyhtään koulun remontista
12.08.2011Ruotsinpyhtään kirkonkylän koulun kosteusremontti on poikinut tutkintapyynnön Itä-Uudenmaan poliisille. Kolmen perussuomalaisen valtuutetun allekirjoittamassa tutkintapyynnössä epäillään, että koulussa on tehty asbestitöitä ilman asianmukaisia suojauksia, pätevyyksiä, lupia ja ilmoituksia työsuojelupiirille.

Valtuutettujen Atte Fellman (ps), Vesa Peltoluhta (ps) ja Kimmo Nykänen eilisaamuna tekemässä tutkintapyynnössä viitataan koulun putkistoihin, joissa on käytetty asbestipitoista eristettä. Fellman kertoo huomauttaneensa asbestista teknisen keskuksen edustajille jo viime keväänä, mutta siitä huolimatta purkutyöt on Fellmanin mukaan tehty vastoin asbestitöistä annettuja määräyksiä. Fellmanin mukaan syy ei ole koulun, vaan työn tilanneen Loviisan kaupungin teknisen keskuksen.

Vastauksia vaikka poliisin avulla

Tutkintapyynnön tehneet epäilevät, että työntekijät ovat voineet altistua asbestille ja, että terveysriski voi kohdistua myös koulun oppilaisiin.
-Tutkintapyynnön pontimena on vain ja ainoastaan huoli työn suorittaneiden henkilöiden ja koulun henkilökunnan sekä oppilaiden turvallisuudesta. Tähän ratkaisuun (tutkintapyyntöön) meidät pakotti se, että toistuvista yrityksistä huolimatta ei saatu yhteyttä (tilapäällikkö) Antti Kinnuseen, kertoi Vesa Peltoluhta. Hänen mukaansa yhteydenpitoa on yrittänyt Atte Fellman.

-Koska virkamieheltä ei saatu vastauksia kysymyksiin, niin asian kiireellisyydestä johtuen ainoaksi keinoksi jäi pyytää poliisia esittämään haluamamme kysymykset kaupungin vastuullisille edustajille, Peltoluhta kertoi. Fellmanin mukaan asbestieristettä on edelleen näkyvissä purkutyömaalla.
-Toivomme kuitenkin, että heränneet epäilyt ovat aiheettomia ja työt on kaikesta huolimatta tehty asianmukaisesti kenenkään terveyttä vaarantamassa, totesi Vesa Peltoluhta.

”Asbestityöt tehtiin asianmukaisesti”

Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen kertoi eilen, että purkutyöt on teetetty urakoitsijalla, jolla on luvat ja pätevyydet asbestitöihin.
-Jos jotakin laiminlyöntejä ilmenee, ovat ne yrityksen vastuulla. Asbestitöitä on erilaisia ja niissä on erilaisia määräyksiä töiden laajuudesta ja luonteesta riippuen. Niiden valvonta perustuu yrityksen omavalvontaan, kertoi Kinnunen.
Loviisan Sanomien tietojen mukaan kaupunki on tilannut purkutyöt loviisalaiselta Piikki ja Pora Oy:ltä, joka teetti asbestityöt virolaisomisteisella suomalaisyhtiöllä Etelän Rakennus Oy:llä.
-Mulle ei alunperin kerrottu, että paikalla on asbestieristeitä, mutta se kävi heti ilmi, joten purkutyöt teetettiin Etelän Rakennus Oy:llä, koska meillä ei ole siihen lupia. Tilat olivat koko ajan alipaineistettuja ja miehillä oli asianmukaiset suojavarusteet päällä, kommentoi Tero Rautiainen Piikki ja Pora Oy:stä.

Luvat kunnossa, ilmoitus puuttui

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastajan Jouni Anttosen mukaan Etelän Rakennus Oy:llä on voimassa oleva valtuutus ja pätevyys asbestitöihin, mutta vaadittua ennakkoilmoitusta Ruotsinpyhtään koulun asbestitöistä ei tiettävästi ole tehty.
-Kyllä meillä tarkasti huolehditaan siitä, että asbestityöt tehdään turvallisesti. Myös työntekijät ovat huolissaan omasta terveydestään, eivätkä tee asbestitöitä ilman suojavarusteita. Olimme tässä mukana aliurakoitsijana, ja jos ilmoitus on jäänyt tekemättä, en osaa tässä vaiheessa sanoa siihen syytä, kertoi toimitusjohtaja Tõnu Jäädmaa Etelän Rakennus Oy:stä.

Itä-Uudenmaan poliisista vahvistettiin eilen, että tutkintapyyntö on jätetty ja siihen otetaan kantaa ensi viikolla.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI