|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Valtasuhteet järisevät? ? Minna Helle selittää lakkoaallon taustoja HS:ssa (14.11.2018 07:52)
Merkittävä läpimurto brexitissä ? brittihallitus käsittelee luonnosta (14.11.2018 07:34)
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Röyhkeä venevarkaus jamesbond-tyyliin
09.08.2011Loviisan Tullisillalta Rederietin kerrostalon laiturista varastettiin torstaiyönä suurehko moottorivene poikkeuksellisen härskiin ja taitavaan tyyliin. Loviisan Sanomien saamien tietojen mukaan virolainen murtomies oli pukeutunut yöllä mustaan sukeltajan kuivapukuun ja laskeutunut veteen jossain Tullisillan lähistöllä. Sen jälkeen mies oli tiettävästi uinut vedenpitävä murtovälinelaukku mukanaan Tullisillan kerrostalon rannassa olevalle yksityiselle laiturille.

Sukeltajalla oli kassissa akkukäyttöinen leikkuri, muuta murtovälineistöä sekä väärennetty kauppakirja veneestä. Laituri on hyvin valaistu ja sijaitsee vain parinkymmenen metrin päässä kerrostalon parvekkeista. Murtomies oli omistajan arvion mukaan yöllä noussut perästä veneeseen, avannut pressupeitteen ja ryhtynyt murtamaan veneen virtalukkoa. Sen jälkeen hän oli irrottanut Yamarin 76-merkkisen päiväristeilijäveneen laiturista, käynnistänyt 250 hevosvoiman Yamaha perämoottorin ja karttaplotterin sekä lähtenyt yön pimeydessä ajaman kohti Viroa.

Lintubongarit näkivät luodolla

Matka sujui hyvin noin 15 merimailia, mutta sen jälkeen virolaismiehen navigointitaito oli jostain syystä pettänyt, ja hän oli ajanut kovalla vauhdilla päin 2,5 merimailia Orrengrundista lounaaseen, Havernörenin saaren länsipuolella sijaitsevaa nimetöntä matalaa kallioluotoa. Kovassa vauhdissa vene oli noussut luodon päälle.

-Sain aamulla seitsemän aikoihin yllätävän soiton, jossa mies merivartiokeskuksesta kysyi omistanko kyseisellä rekisterinumerolla merkityn moottoriveneen, joka makaa kalliolla Orrengrundin lähistöllä. Luulin, että se on joku pilapuhelu. Sanoin, että kyllä omistan, ja vene on laiturissa Loviisassa, kertoi veneen omistaja Pasi Hirvijärvi. Vaimo kävi rannassa katsomassa, ja totesi, että vene oli todellakin poissa.

Aamun valjettua merivartiosto oli saanut läheisen Aspskärin saaren lintubongareilta tiedon kallioluodolle yön aikana ilmestyneestä veneestä.
-Sanoin, että lähden vesiskootterilla paikalle. Pian merivartiostolta soitettiin takaisin ja sanottiin, että älä mene, sillä helikopterista oli nähty, että veneessä oli joku ihminen, kuvaili Hirvijärvi.

Väärennetty kauppakirja valmiina

Merivartiosto lähetti Kotkasta kaksi venepartiota paikalle.
-Kun tällainen anastustapaus sekä pakenemisen ja vastarinnan uhka oli käsillä, niin laitoimme riittävästi voimaa paikalle, kertoi merivartioston päivystäjä, kapteeniluutnantti Keijo Parhila.
Helikopteri oli sattumalta liikkeellä samoilla alueilla, ja liittyi hälytystehtävään.

Perille päästyään merivartiosto löysi luodolta veneen ja virolaismiehen. Hän väitti ostaneensa veneen, ja näytti merivartiostolle suomenkielistä kauppakirjaa, jonka mukaan hän oli ostanut veneen keskisuomalaiselta veneliikkeeltä 20.000 eurolla. Kauppakirjassa oli veneliikkeen leimakin. Hirvijärven mukaan veneen todellinen arvo on noin 55.000 – 60.000 euroa.
-Merivartiosto ei selitystä uskonut, vaan tutki veneen, jolloin löytyi miehen musta kuivapuku ja murtovälineitä. Kännykkää ei löytynyt. Sen hän oli ehkä hävittänyt ennen merivartioston tuloa, Hirvijärvi arvioi.

Raudat ranteissa rantaan

Virolaismies pantiin samantien käsirautoihin, jonka jälkeen merivartiosto veti vakuutusyhtiön suostumuksella veneen luodolta ja hinasi Lempisen telakalle Loviisan Varvetiin. Mies väitti tulleensa huijatuksi venekaupoissa, ja vaati yhä venettä itselleen. Poliisi oli paikalla vastassa, ja lukitsi murtomiehen auton peräosaan. Varvetissa veneen ja koneen todettiin saaneen yllättävän vähäisiä vaurioita. Pohjassa oli naarmuja ja koneen alaosa oli vääntynyt, mutta varsinaisia reikiä ei näkynyt.
-Pari tonnia painavan veneen nopeus on noin 45 solmua, ja vene löytyi keskeltä luotoa, joten luodon on täytynyt olla aika loiva, pohti Hirvijärvi. Hän arvelee, että vakuutusyhtiö korvaa vahingot.

Itä-Uudenmaan poliisin edustaja ei halunnut kommentoida tapausta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi murtomiehen vangittavaksi tutkimusten ajaksi. Venevarkaus voi olla osa laajempaa rikosvyyhtiä. Huomenna keskiviikkona tapauksesta kertonevat useat muutkin tiedotusvälineet. (AH)

Venevarkaan reitti päätyi kallioluodolle avomeren kynnyksellä.

Näytä

Varastettu vene osui avomeren kynnyksellä olevalle huomaamattomalle luodolle. (Kuva: Rajavartiolaitos).Merivartiosto irroitti veneen luodolta ja hinasi Loviisaan. (Kuva: Rajavartiolaitos).Merivartiosto löysi venevarkaan (oik) luodolta, kun hän kömpi esille varastamastaan veneestä. (Kuva: Rajavartiolaitos).Merivartiosto etsi veneestä ja saarelta muun muassa murtomiehen puhelinta, mutta sitä ei tiettävästi löytynyt. (Kuva: Rajavartiolaitos).Venevaras ui ilmeisesti viereiseltä rannalta Rederietin kerrostalon valaistulle laiturille ja kiipesi veneen perästä veneeseen ja mursi sen lukitukset.Tällä hetkellä vene on Lempisen telakalle Varvetissa odotamassa vakuutustarkastusta ja korjauksia.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI