|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Morsian ja sulhanen ovat häiden kuninkaalliset
05.08.2011-Yrittäkää vaan keskittyä toisiinne ja unohtakaa kaikki muut ympärillänne niin kyllä se siitä. Silmillä voi viestittää toiselle niin paljon!

Katja Kukka ja Henry Huovinen seisovat Meijerin tanssisalin lattialla ja kuuntelevat Kati Kivilahti-Fageruddin ohjeita kappaleen ”Sinä vain” soidessa taustalla. Katja ja Henry ovat perustaneet yhteisen kodin ja perheen jo pari vuotta sitten, mutta tanssisalin ilma on täynnä suloista romantiikkaa ja herkkää epävarmuutta. Tanssiharjoituksista oli hääpäivään aikaa viisi päivää ja yötä. Katja ja Henry vihitään avioliittoon huomenna Lapinjärven kirkossa.

Sadan vieraan ”pienet häät”

Katjan ja Henryn perheeseen syntyi keväällä toinen yhteinen lapsi.
-Pari kuukautta sitten Jonnen ristiäisissä tuli puhetta papin kanssa naimisiin menosta. Olemme olleet kihloissa kaksi vuotta, ja kaikki aina kyselevät, että koska on häät. Soitin Henkalle, ja kysyin, että olisiko tänä kesänä sopiva hetki, Katja kertoi.
Ensimmäinen ajatus oli, että pidetään pienet ja yksinkertaiset hääjuhlat, joissa vietetään mukavaa iltaa ystävien kanssa.
-Sitten hyvä ystäväni, ja nyt myös kaasoni Pia Pyhälahti, soitti: Mitä ajattelitte teemaksi? Minkälaiset koristelut? Mitä värejä ajattelitte..? Hän meni itse naimisiin syksyllä, ja osasi ajatella kaikkea.
Lista sekä vieraista että hoidettavista asioista kasvoi nopeasti. Nyt ”pieneen illanviettoon” on kutsuttu noin sata vierasta, ja kaikki mahdolliset hääkoukerot on otettu huomioon.
-Onneksi sain kaason, jolla on kokemusta. Ilman häntä olisin kyllä ollut pulassa, Katja sanoo.
Katjan ja Henryn viimeiset kaksi kuukautta ovat olleet yhdistelmä loputtomia hoidettavia asioita ja jännittävää aikaa, jossa eletään kuin aavistuksen lähempänä taivasta - melkein kuin kuninkaalliset, joilla on oikeus suureen juhlaan.

Kirkkoharjoituksista sokerointiin

Viimeinen viikko ennen h-hetkeä alkaa sunnuntain kirkkoharjoituksilla. Auringossa kylpevän Lapinjärven kirkon käytävillä juoksee kaksivuotias Jenni-Julia ja Jonne jokeltelee isoäidin sylissä. Pappi Tuire Huovinen-Westerlund käy läpi hääpäivän kirkkoseremonioita haastateltuaan pariskunnan puhetta varten. Tärkeä henkilö on tietysti myös morsiamen isä.
- Täältä tulette sisään morsiamen kanssa, ja kävelette rauhassa kohti alttaria. Käytävän keskivaiheilla luovutatte morsiamen sulhaselle, Huovinen Westerlund opastaa Allan Kukkaa.
Maanantaina Katjalla on ohjelmassa koekampaus ja meikki. Henry on hakenut hääpuvun ompelimosta, jossa siihen tehtiin viimeiset korjaukset. Puku tuotiin kampaamolle vaaleanpunaisessa pussissa, ettei Henry näkisi sitä ennen aikojaan.
-Minun on ehdottomasti nähtävä puku ennen kuin voin suunnitella kampausta, sanoo Anja Rajala kampaamo Anskusta.
Meikin tekee Laura Kaukoranta-Laaksonen. Molemmat naiset häärivät yhtä aikaa Katjan ympärillä hiuskoristeita ja silmä- ja huulimeikin värejä sovitellen. Tilanne on kuin suoraan sadun prinsessan elämästä. Seuraavana päivänä on ohjelmassa sokerointi sekä kynsien ja ripsien laitto ennen illan tanssiharjoituksia.

Monenlaisia hääpalveluita

Katja näyttää hoidettavien asioiden listaa, jota riittää pienellä tekstillä A4-arkin molemmille puolille.
-Olen saanut paljon apua netin info.naimisiin.fi-sivustolta. Siellä on neuvoja kaikkiin tilanteisiin.
Asioiden järjestymisessä suhteellisen nopeassa aikataulussa yksi seikka nousee selvästi esille.
-Se, että palvelun tarjoajien kanssa on syntynyt hyvä kontakti ja yhteisymmärrys on ollut ratkaisevaa. Varsinkin kun liikutaan sellaisella alueella, josta muuten ei ole kokemusta, on erittäin tärkeää, että myyjät ovat kiinnostuneita meidän toiveistamme, osaavat neuvoa ja ovat joustavia ja iloisia, Katja sanoo.
Hyvä esimerkki on sormuksen osto.
-Toisessa liikkeessä ei ollenkaan ymmärretty, mitä haluamme, ja toisessa meille tuotiin heti kaksi levyllistä vaihtoehtoja nähtäväksi ja oltiin lisäksi ystävällisiä.
Myös hinnoissa ja palveluiden sisällössä on suuria eroja.
-Kilpailutimme esimerkiksi pitopalveluita Porvoossa ja Paippisissa saakka. Lopullisen valinnan teimme sillä perusteella, että yrittäjä ymmärsi heti mitä haluamme ja oli joustava kaikessa. Myös hinta oli suhteessa edullisempi kuin muilla.
Ulkoasun ja tarjoilun lisäksi on täytynyt huolehtia kukista, musiikista, juhlapaikan vuokraamisesta ja koristelusta, kutsukorteista ja lukemattomista pienemmistä asioista.

Pukukin löytyi

Paitsi kullanarvoiset neuvot ja juhlabändin, netistä voi nykyisin löytää myös hääpuvun.
-Ensin lähdimme Lahteen etsimään pukuliikettä ja sovitinkin useampaa pukua, mutta sopivaa ei löytynyt. Viikon verran selasin nettiä, ja lopulta tilasin ja maksoin yhden. Olin vissiin jo vähän sekaisin koko etsinnästä, kun yhtäkkiä havahduin, että eihän se nyt käykään. Laitoin liikkeeseen äkkiä viestiä, että voinko vaihtaa, ja onnistuihan se. Sitten lähdin viemään tyttöä ratsastustunnille ja taas minulle välähti että mitä olinkaan mennyt tekemään. Illalla laitoin uuden viestin, että haluankin sen ensimmäisen puvun, Katja nauraa.
Hääpuvut ovat verkkokaupoissa suhteellisen edullisia, mutta kuvan perusteella voi olla vaikeaa tietää, miltä puku todellisuudessa näyttää.
-Puku kannattaa tilata ilman korjauksia, koska silloin sen saa tarvittaessa vaihtaa. Korjaukset voi sitten teettää muualla, esimerkiksi minä teetin ne Porvoossa. Hinta oli erittäin kohtuullinen ja palvelu hyvää, Katja kiittelee.

Rakkaus ennen traktoria

Katja ja Henry uskovat, että yhdessä vietetyt kolme vuotta ovat hyvä pohja avioliitolle. Perheeseen kuuluu Katjan 13-vuotiaan tyttären ja kahden yhteisen lapsen lisäksi neljä koiraa, pupu ja Henkan viljakäärme. Lasten ja eläinten hoitamisen ohella on remontoitu vanhaa taloa ja viime talvena tilalle tuli vielä kolme hevosta.
-Viime talvena odotin Jonnea ja kannoin ison mahani kanssa jäätyneitä ämpäreitä lumen keskellä, kun meillä oli ensimmäinen talvi hevosten kanssa. Lisäksi oli hoidettavana vielä puolitoistavuotias Jenni-Julia ja 100-vuotias talo. Kyllä se oli sellainen koettelemus, että jos suhde kesti sen, se kestää mitä vain, Katja sanoo.
Kummallekaan naimisiinmeno ei ole pelkkä muodollisuus, vaan askel entistäkin syvempään suhteeseen. Hintansa kuitenkin kaikella.
-Olimme haaveilleet traktorista, mutta ne rahat on nyt käytetty, Katja ja Henry nauravat.

Susanna Heiska

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI