|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Sikahauska possujuhla
02.08.2011Possun- ja viihteennälkäisten ei tarvinnut lauantaina vaeltaa Strömforsin ruukkialuetta kauemmas, sillä Ravintola Ruukinmyllyssä vietettiin perinteistä porsasjuhlaa. Nälkäisille kävijöille tarjoiltiin palvattua possua rosmariinikastikkeella, hunajalla ja timjamilla marinoituja uunijuureksia ja täytettyjä uuniperunoita. Santsata sai niin paljon kuin napa veti.

-Kesä on mennyt Ruukinmyllyssä loistavasti ja suorastaan ylittänyt kaikki odotuksemme, sanoo Ravintola Ruukinmyllyn keittiöpäällikkö Kim Arvela.
Huhtikuusta asti ravintolassa vakituisena työskennellyt mies kertoo, että ravintolan takapihalle on suunnitteilla 30 hengen palju ja lauttasauna.
-Ne rakennetaan syksyllä, kun meno vähän rauhoittuu ja otetaan käyttöön talvella. Olemme auki ympärivuoden, vaikka talvella ruokalista onkin hieman suppeampi, Arvela huomauttaa.
Tällä hetkellä Ravintola Ruukinmyllyllä on 70 yöpymispaikkaa, mutta rakenteilla on myös vuokra- ja asumiskäyttöön tarkoitettuja asuntoja.
-Tarkoitus on muokata kahdesta kerrostalosta sveitsiläistyyppisiä alppitaloja, kuvailee Arvela.

Musisointia sveitsiläisittäin

Kesäinen ilta ja kaunis ruukkialue tarjosivat mainiot puitteet porsasillan ilakointiin. Juhlaa säesti tunnelmaan sopiva sveitsiläinen Wyländer Provisorium.
-Kokoonpano on hieman muuttunut vuosien saatossa, mutta suurin osa meistä on soittanut yhdessä jo kaksikymmentä vuotta, kertoo yhtyeessä muun muassa viulua ja huilua soittava Renate Kolb.
Vuosien kokemuksesta huolimatta soittajat painottavat, että yhtye on vain mukava harrastus.
-Soitamme juuri sellaista musiikkia, josta pidämme, joten tyyliämme voi olla vaikea määritellä. Enimmäkseen suosimme vanhoja traditionaalisia kappaleita tai iskelmiä. Huilistimme Kathrin Feurer sovittaa kappaleet ja on myös säveltänyt joitain kappaleita, sanoo Ernst Jäckli.
-Suurin osa soittamistamme kappaleista sopii kuitenkin kansanmusiikin kategoriaan. Pidämme kansantansseista ja olemme olleet esiintymässä lukuisilla festivaaleilla, lisää Kolb.
Ohjelmistossa on myös joitakin suomalaisia tangoja.
-Ernstin vaimo on suomalainen, joten sitä kautta olemme innostuneet myös suomalaisesta musiikista, selvittää Kolb.
Jokainen yhtyeen jäsenistä soittaa useampaa instrumenttia, mikä lisää variointi mahdollisuuksia.
-Jos kuulemme jotain mistä pidämme, pyrimme toteuttamaan sen, Kolb perustelee.
Vaikka yhtye vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa, he ovat onnistuneet järjestämään itselleen useampia keikkoja.
-Torstaina esiinnyimme Laivasillalla ja ensi viikolla suuntaamme Porvooseen. Muut sanoivat minulle, et-teivät lähde Suomeen asti pelkästään yhden keikan takia, ja nyt he valittavat, ettei heillä ole tarpeeksi aikaa lomailuun, nauraa matkan järjestelyistä vastaava Jäckli.

Pikkujouluista drag-artistiksi

Illan hämärtyessä Myllyn lavan valloitti Jukka K:n hulvaton drag-show.
-Tapahtuma on ehkä hieman erikoinen tähän ympäristöön, mutta halusimme tarjota jotain erilaista. Jukka on valittu vuoden 2001 drag-artistiksi ja hän hallitsee reilut 200 roolihahmoa Antti Tuiskusta Tina Turneriin, kuvailee keittiöpäällikkö Arvela. Jukka K. aloittaa show’nsa kiertelemällä yleisön seassa tarjoilijana. Näpsäkkä neiti ei turhia mielistele, vaan vastaa irvileuoille samalla mitalla:
-Hauskaa, että sikajuhliin on päässyt muutamia asianosaisiakin paikalle!
Tanssipainotteinen show on äärimmäisen fyysinen ja puolen tunnin sisällä vaatteet ja roolihahmot vaihtuvat monta kymmentä kertaa. Jukka K. esiintyy taustanauhan kanssa, joten puheen ja laulun imitoimisen sijaan hän on panostanut julkkisten ilmeiden ja eleiden jäljittelyyn. Maneerit ovat hyvin hallussa ja mies muuttuu lennosta varsin uskottavaksi Whitney Houstoniksi, Krisse Salmiseksi ja jopa Riitta Väisäseksi.
Yleisö on mielissään ja kiittelee ammattitaidolla toteutettua viihdenumeroa.
-Olen tehnyt tätä työkseni jo 11 vuotta. Kaikki lähti poikien pikkujouluhupailusta, jossa pukeuduimme naisiksi ja se oli tietysti hirveän hauskaa. Oikeaa dragia tein ensimmäisen kerran vuonna 1998, muistelee Jukka.

”Yksinäistä puuhaa”

Aluksi show-miehen suunnitelmissa oli esittää vain ”laadukasta” musiikkia suuren luokan naisartisteilta, mutta taiteelliset kunnianhimot saivat pian väistyä viihteen tieltä.
-Huomasin, ettei sellainen yksinkertaisesti myy, joten aloin tehdä parodiaa. Kymmenen vuotta sitten elämysfirmoja oli paljon ja yrityksillä oli muutenkin hyvin rahaa, joten tulin hyvään saumaan.
Vuoden 2001 drag-artistin titteli toi osaltaan lisäkeikkoja. Nykyään Jukkaa työllistävät myös risteilyt, joilla hän esiintyy kuuden tanssijan kanssa.
-Aloitan kuudennen kahdeksan viikon keikkani Siljalla. Yhden miehen firmalle ne ovat isoja produktioita ja töitä saa tehdä yötä päivää. Nautin kuitenkin laivakeikoista, koska niitä tehdään ryhmän kanssa. Muuten tämä työ on aika yksinäistä puuhaa ja autossa istumista, mies miettii.

Ajoitus komedian A ja O

Haastavinta drag-artistin työssä on uudistuminen ja uusien hahmojen löytäminen.
-Idols-tyyppisissä julkkiksissa ei ole kauheasti tehtävää eikä uusia Katri Helenoita synny ihan joka päivä. Ja totuushan on, että suuria tähtiä kuolee myös jatkuvasti, ja silloin heidät on ainakin hetkellisesti jätettävä pois show’sta, kuvailee Jukka.
Julkisuuden henkilöiden puhetta ja laulua sisältävän taustanauhan Jukka on laatinut itse.
-Pyrin käyttämään mahdollisimman paljon autenttisia pätkiä. Joskus kokeilin myös tilata ääninauhoja julkkiksilta, mutta se ei toimi, sillä tietoisesti laadituista nauhoista uupuu itseironia, mies huomauttaa.
Taustatyötä tehdessä vierähtää helposti jopa viikkoja. -Riitta Väisäsen sketsiä työstäessäni katsoin Kymppitonnia puolitoista viikkoa. Hetkittäin tuli kyllä semmoinen olo, että onko tässä mitään järkeä, Jukka naurahtaa.
Kuten komediassa yleensäkin myös drag-show’ssa ajoitus on tärkeää.
-Puolituntisen show’n on oltava rytmiltään nopea. Taustanauhan kanssa esiintyessä asia kuluu nopeasti loppuun, joten on siirryttävä seuraavaan hahmoon, kun katsojat vielä nauravat edellistä, Jukka analysoi.
Hän muistuttaa, että myös alkamisajankohta vaikuttaa esityksen vastaanottoon.
-Ravintoloiden kanssa saa usein taistella näistä asioista, kun he eivät aina ymmärrä miten pienestä onnistuminen voi olla kiinni. Kerran minut tilattiin esiintymään puoli yhdeksältä aamulla 65 Audi-kauppiaalle. Yritin sanoa tilaajalle, että tämä ei ole välttämättä hyvä idea, mutta hän pysyi tiukkana ja uskoi, että esitykseni olisi hyvä jäänmurtaja. No, tunnelma oli totisesti jäätävä, nauraa Jukka.

Voimaa arkeen

Drag-show’n ohella Jukka kertoo tuottavansa Riihimäellä ”Varsin iloisen teatterin” revyytä jo kuudetta vuotta.
-Valmistamme yhden esityksen vuodessa, ja se on mukavaa vaihtelua keikkailulle. Voi olla, että tulevaisuudessa alan panostaa teatteriin enemmän. Aluksi pitäisi roudata teatteri Helsinkiin ja tehdä siitä ympärivuotinen, mies suunnittelee.
Hän ei ole kyllästynyt viihdealaan, vaikka myöntää, että yli kymmenen vuoden jälkeen olisi uudistumisen paikka.
-Viihteen tekemisessä parasta on se kun asiakkaat tulevat kiittämään ja kertovat hetkeksi unohtaneensa työkiireensä. Haluan, että ihmiset saavat tästä voimaa ja virtaa arkeensa. Siksihän tätä tehdään, toteaa Jukka.

Katariina Luoma

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI