|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ungernin Backyard Rockista nautittiin perhevoimin
26.07.2011Backyard Rockin päivätapahtuma Ungernilla koki saman kohtalon kuin joka vuosi ennenkin. Lauantain tapahtuma meinasi tyssätä alkuunsa sateen iskeydyttyä festarikentälle.

Kolmen maissa, jolloin lapsille suunnatun Rytmisirkuksen olisi pitänyt alkaa, alkoikin Loviisassa rankkasade ja ukkonen. Kertakäyttösadetakkeihin kääriytyneitä tai muuten vain läpimärkiä nuoria ja vanhempia pienine lapsineen vaelsi kivimuurin reunaa parkkialueelle ja autoja jurrasi ulos.
Susannaksi ja Tanjaksi esittäytyvät nuoret olivat tulossa autolle ja he kertoivat, että joku bändi oli koonnut kamppeensa, etteivät olisi kastuneet ja ihmiset olivat pyrkineet katosten alle sateelta suojaan. Puolen tunnin päästä jyrähtely siirtyi kauemmas. Taivas alkoi vaalentua ja sateen ripottelu hidastui. Tunti katkoksesta ohjelma rullasi taas eikä edes viivästynyt, sillä Juuso Järnströmin mukaan ohjelmassa mennään ilmoitettujen esiintymisaikojen mukaan eikä sitä ryhdytä liuttamaan.
Vuorossa olisi ollut bändikamojen siirtelyn aikana omassa teltassa esiintyvä Rytmisirkus-kokoonpano, joka saattoi ottaa peruutuksen myöhemmin takaisin, sillä sen oli tarkoitus esiintyä useaan kertaan.
Sateen vielä tihutellessa muutamat alueen telttakatokset olivat suosittuja. Nuorisovaltuustolaiset istuivat maassa pulleiden sumopukujen päällä ja odottelivat puvuille käyttäjiä.
- Tarkoitus on että tässä olisi ollut vähän enemmän nuoria, jotka olisivat tulleet juttelemaan siitä, mitä toivomuksia nuorilla on kaupungin kehittämisestä, Semenova Polina sanoi.
Myöhemmin hän kertoi, että kiirettä riitti heidän pisteellään. Norjan edellisillan surullisista tapahtumista ei nyt juteltu nuorten kanssa, illalla niistä oli keskusteltu kyllä, hän sanoi.

Tapahtuma pyörähti jaloilleen

Pete Kesti yhtenä järjestäjistä arvioi keskeytyksen vähentäneen osallistujamäärää. Noin kuutisensataa ihmistä osallistui iltapäivän ja illan aikana linnakkeen tapahtumiin. Järjestäjät sanoivat, että yleisö liikkui ylipäänsä paljon: ihmiset kävivät katsomassa jotakin ja lähtivät.
Näytti siltä, että tapahtuma pyörähti sateen jälkeen jaloilleen kuin nuoret kokeillessaan sumopukuja. Aurinko lämmitti ja nurmikko kuivui nopeasti.
Rytmisirkus on loviisalaisten muusikoiden ensi kertaa tapahtumaa varten kokoama lastenmusiikkibändi. Solisti Sarita Pihtsalo kertoi, että he olivat harjoitelleet keväästä alkaen ja testanneet esityksen heinäkuun alussa kotipihalla, jossa yleisön muodostivat naapurit ja tuttujen lapset.
- Hyvin meni läpi.
Ohjelmisto oli hauskan perinteinen, sillä sirkuslaiset olivat valinneet settiin Meksikon pikajunan, Täti Monikan, Hottentotit kuin Jos sun lysti on – jos sitten uudempiakin klassikoita kuten vaikkapa Kissankulman kauhun Eemelin.
Lapset ja aikuiset tykkäsivät tästä varsinaisesta debyyttikeikasta: pienemmät tanssivat ja isommilla hymy levisi. Rumpumiestä joku lapsista ehdotti Kapteeni Koukuksi, mutta pelleasuinen basso vakuutti että kyseessä oli Leopold Liikavarvas.
Pihtsalo kertoi muuten esiintyvänsä kitaroineen Lumeen-bändin solistina, basisti monessa bändissä kuten Inkkarikylä Rangersissa ja Järvi-yhtyeessä ja rumpali Kansallisoopperassa. Rytmisirkus on heidän uusi yhteinen projektinsa ja ryhmä on kiinnostunut esiintymään muissakin lastentapahtumissa.

Tolpat ja Phoenix Effectin konemusiikki

Paikallinen klassikko Tolpat kerää faninsa monesta ikäryhmästä. Lenny Petrasuo kertoi tulleensa suoraan Ilosaarirockista kuulemaan yhtyettä.
- En mennyt Tuskaan, mutta voi olla että se vei joitakin hevareita täältä. Kaikki venas sitä tsekkiläisbändiä, joka toi omat faninsa mukanaan. Tolpat on se kaikkein paras, hän totesi lakonisesti.
Tolppien laulusolisti ja sanoittaja Matti Häyhä pohdiskeli suosiota.
- Meidän musiikki on suomenkielistä ja aika yksinkertaista ja se on tehty yleisölle.
- Länsi-Kymenlaksossa saatiin äsken palautetta, että vanhemmat tapasivat meidän keikalla 90-luvulla ja nyt toinen polvi, lapset, tykkää meidän musiikista, mikä on aivan hienoa, hän sanoi.
Phoenix Effect -yhtyeen solisti ja kitaristi Janne Kärkkäinen oli hikinen ja hyväntuulinen keikan jälkeen.
- Olen myös lauluntekijä tai oikeastaan kaikki ollaan, sillä aika pitkälle tehdään laulut kimpassa.
- Kaksi levyä on tehty ja jälleen olisi tarkoitus ryhtyä levyntekoon.
Helsinkiläisbändin edellinen keikka oli viikko sitten “Kirmot-festareilla” Saarijärvellä ja seuraava on torstaina Bar Loosessa Helsingissä. Backyardin kaltaiset yhteistapahtumat ovat yhtyeelle tuttuja.
Phoenixin tarkoitus on jälleen ryhtyä levyn tekoon. He ovat julkaisseet jo kaksi levyä tähän mennessä.

Kehuja saatu

Pete Kestin mukaan Ziltonin klubeissa oli perjantaina ollut kolmisen- sataa osallistujaa ja lauantaina melkein neljäsataa. - Hyvin meni nekin läpi, hän sanoo tyytyväisenä.
- Ungernin pääesiintyjä Gatecrasher sai hirveästi kehuja. Porukka oli hienosti mukana kaikissa tapahtumissa.

Marke Kalliola

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI