|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Minä en voi sellaista antaa? ? Petteri Orpo tyrmää Antti Rinteen 100 ?/kk-lupauksen Ylellä (17.11.2018 11:04)
Li Andersson esittää puolueelleen jäsenäänestystä vuoden 2019 hallitusohjelmasta ? ?Näytämme esimerkkiä? (17.11.2018 10:39)
Saksan katsastuslaitoksen valtava tilasto julki: Katso listat vähävikaisimmista autoista (17.11.2018 09:43)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Hudön Ufo-safarilla ei tällä kertaa näkynyt outoja valoilmiöitä
23.06.2011Loviisan seudun saaristossa on neljän vuoden aikana tehty runsaasti havaintoja oudoista valoilmiöistä. Osa valoilmiöistä on osoittautunut pilailuiksi ja osa on muuten tekaistuja raportteja, mutta monet silminnäkijät vakuuttavat havaintojensa aitoutta. Suomen ufotutkijoiden seuran Fuforan vt. puheenjohtaja Björn Borg on liittänyt seuran sivuille tekstin, jossa nimetön havainnoitsija kertoo tehneensä itsekin kolme havaintoa selittämättömistä valoilmiöistä Loviisan seudulla. Loviisan Sanomat lähti ufo-tutkijoiden matkassa selvittämään mitä Loviisan saaristossa oikein tapahtuu, vai tapahtuuko mitään.

”Sattuneista syistä olin Svartholman lähellä veneilemässä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä n. klo. 23 aikaan. Hudön keskivaiheilla puiden yläpuolella, mutta silti aika matalalla näkyi hetken aikaa kirkas hiukan siniseen vivahtava valo. Valo oli niin kirkas, että se heitti heikon varjon minusta veneeni partaaseen, vaikka olinkin aika kaukana valosta. Paljain silmin oli vaikea katsoa valoon kovin pitkään, niin kirkas se oli. Valonlähde pysyi paikallaan ehkä 20-30 sekuntia ja syöksähti sitten hurjalla vauhdilla kohti etelää ja katosi näkyvistäni.

Minä en usko mihinkään ufoihin tai muihinkaan selittämättömiin kummajaisiin, mutta olisi mukava tietää mikä tuon aiheutti. Eli näkikö kukaan muu tuota valoilmiötä ja jos näki, niin kuulisin mielelläni oman kertomuksesi asiasta. Muutkin voisivat esittää selityksiä valoilmiölle. Mitään ufojuttuja ja keljuilua tyyliin "väärät lääkkeen ja liikaa viinaa" en kuitenkaan halua kuunnella, sillä olen tiettävästi täysjärkinen ja tapahtumahetkellä selvin päinkin.”


Näin alkaa 28.8.2008 ”Valoilmiö Hudössä” -niminen keskusteluketju internetin Suomi24-palstalla. Sen jälkeen palstalle on lähes neljän vuoden kirjoitettu satoja tarinoita Loviisan ydinvoimalan länsipuolisella merialueella ja erityisesti Hudön saarella havaituista oudoista valoilmiöistä.

Ainakin osa havainnoista pilailua

Osa teksteistä on kirjoitettu pilailumielessä, mutta monet kirjoittajista vakuuttavat nähneensä outoja valoilmiöitä öisellä merellä. Lisäksi Lovarin tiedossa on, että parisen vuotta sitten ryhmä valkolaisia miehiä kävi yöllä asettamassa Hudön rantaveteen muutaman metrin syvyyteen valosoihtuja, joita monet pitivät ”outoina valoilmiöinä” tai Ufoina. Valopallojen on nähty myös menevän veteen, jolloin puhutaan UFO:jen sijaan USO:ista (Unidentified Submerge Object).

Yli kolmesataa kirjoitusta Hudön valoilmiöistä ovat kuitenkin herättäneet laajalti kiinnostusta Suomen Ufo-tutkijoiden ja –harrastajien piirissä. Suomen Ufo-tutkijat ry:n Fuforan vt. puheenjohtaja ja tutkimuspäällikkö Björn Borg kertoo yhdistyksen verkkosivuilla nimettömän havainnoitsijan raportista;

-Haluaisin kiinnittää huomiota, että Itä-Uudellamaalla saattaa piillä jonkinlainen "Ufo-keskittymä". Olen itse tehnyt noin 5 vuoden aikana 3 varmaa valopallohavaintoa Loviisan ja Pernajan rajalla. Minulla on luonnontieteellinen koulutus, ja uskoisin kykeneväni rajaamaan erilaisia selittäviä tekijöitä pois, Björn Borg kertoi havainnoitsijan raportoineen.

”Hudössä jonkinlainen Ufo-keskittymä”

-Veljeni, joka sai varusmiesaikanaan merivalvojakoulutuksen, muutenkin luotettava havainnoitsija, teki valopallohavainnon Loviisan Valkossa 21.11.2009. Kertomansa mukaan kohde oli melko lähellä, noin 0,5 -1 kilometrin päässä, matalalla, luokkaa puunlatvojen taso, hidas ja äänetön - ja kohteesta jäi jonkinlainen jättövana, kirjoittaa Björn Borg Fuforan sivuille havainnoitsijan kertoneen.

Toukokuussa nimimerkki Top Secret kirjoitti Suomi24-palstalle järjestävänsä Hudön alueella Ufo-safarin, jonka tarkoituksena on tutkia mahdollisia valoilmiöitä ja niiden alkuperää. Lovari lähetti nimimerkille pyynnön päästä mukaan tekemään juttua Ufo-safarista. Aluksi vaikutti siltä, ettei toimittajaa haluttu paikalle. Viimein ”Top Secret” kuitenkin ilmoitti sähköpostilla, että osallistuminen on mahdollista. Luvassa oli mahdollinen ”kontakti” humanoidien kanssa.

Tapaaminen sovittiin perjantai-illaksi tasan kello 22 Hudöfjärdenin itärannalla sijaitsevalle Källan leirintäalueelle, jonka eri puolilta Suomea saapuneet Ufo-safarilaiset olivat vuokranneet viikonlopun ajaksi tukikohdakseen.

Perjantai-ilta oli sateinen ja sumuinen. Ei paras mahdollinen sää valoilmiöiden bongaamiseen. Illan aikana ryhmä asensi video- ja digikamerat, tietokoneet sekä muut havaintovälineet valmiiksi tarkkailemaan Hudön vesialueita. Toimittajalle kävi heti selväksi, ettei nyt olla liikkeellä huumorimielessä, vaan tositarkoituksella. Ilmassa oli jännittynyttä odotusta.

Askolla useita Ufo-kontakteja

-Nyt ei voida muuta kuin odottaa, sanoi Forssassa asuva, 53-vuotias Asko Nummela, jolla on omien sanojensa mukaan omakohtaisia kokemuksia Ufojen kohtaamisesta. Nummela kertoi kävelleensä vuonna 1997 Forssassa meijerirakennuksen pihapiirissä, kun hän oli aistinut, että paikalla oli ”vieraita toisesta ulottuvuudesta”.
-Jokin minussa varoitti, että älä mene sitä kautta, mutta menin kuitenkin. Hetken kuluttua tunsin ensin jonkinlaista väreilyä ja sen jälkeen voimakasta kuumotusta kasvojen alueella, vaikka oli 7-8 astetta pakkasta. En nähnyt mitään, mutta tunsin niiden läsnäolon. Kun menin takaisin sisälle kasvoni olivat aivan punaiset kuin olisin polttanut ne auringossa. Seuraavana päivänä iho alkoi irrota kasvoista, ja jouduin sairaalaan.

Vammoja hoidettiin puolen vuoden ajan, kertoi Asko Nummela ja näyttää Youtubeen laittamaansa videota palaneista kasvoistaan.
-Lääkärin raportissa luki, että potilas kertoi tavanneensa humanoideja. Kasvojen vammoille hän antoi toisenlaisen diagnoosin. Lisäksi hän kirjoitti, että potilas on aikaan ja paikkaan orientoitunut, eli ei pitänyt sentään hulluna, Nummela naureskeli.

-Kyseessä saattoi olla haaksirikkoutunut avaruusalus, jonka suojakenttä oli vaurioitunut ja siksi se säteili. Alus oli puoliksi meijerirakennuksen sisällä. Näin vain sen ääriviivat, Nummela kertoi. Hänen mukaansa kaikki muut kohtaamiset ovat olleet myönteisiä. Nummela sanoi uskovansa, että Ufo-olennot ovat hyväntahtoisia.

”Hudöstä tullut Suomen aktiivisin Ufo-alue”

Nimimerkki ”Top Secret” Tampereelta kertoi, että hänellä on pitkä kokemus Ufoista ja kontakteista avaruusolentoihin. Hän kertoi järjestäneensä takavuosina useita luentoja aiheesta. Ufo-safarin aluksi TS näytti kuukaudentakaista kuvasarjaa, jonka infrapunavalvontakameransa oli tallentanut. Kuvassa näkyi noin 60 sentin pituinen ja 30 sentin korkuinen soikea valoilmiö, joka liikkui pihamaalla.

-Kuvat ovat toki vain kuvia, joita voidaan manipuloida tai kamerassa voi olla vikaa, joten nämäkään kuvat eivät ole lopullinen todiste mistään, TS sanoi.

Hudöstä on hänen mukaansa internettiin kirjoitettujen havaintojen perusteella tullut ehkä Suomen aktiivisin Ufo-alue.
-1970-luvulla oli aktiivinen kausi ja silloin havaintoja tehtiin eniten Pudasjärven alueella. Nyt Hudön lähistöllä on ollut erittäin aktiivista toimintaa ja runsaasti havaintoja. Se voi johtua ydinvoimaloiden läheisyydestä, sanoi TS. Loviisa 1 reaktorista on matkaa Källaan vain 1,7 kilometriä ja Hudön saarelle 3,5 kilometriä. Asko Nummela on samaa mieltä, että ydinvoimalat saattavat kiinnostaa Ufoja.

”Ydinvoimalat vetävät Ufoja puoleensa?”

-Maailmalta tiedetään, että ydinvoimaloiden lähistöllä nähdään usein outoja valoilmiöitä. Sitä ei tiedetä mistä se johtuu. Ehkä ne haluavat suojella ihmisiä ydinvoiman vaaroilta, Nummela arveli.

Tamperelaismies arvioi, että ainakin osa Hudön valoilmiökertomuksista on aitoja.
-Täällä näkyy, että alueella on paljon myös merimerkkien valoja, mutta kuvaukset eivät sovi niihin. On mahdotonta tietää mitä nämä havainnot ovat. On olemassa jotain, jota ei voida selittää tieteen keinoin, tamperelaismies sanoi.

Ufo-safarille osallistui myös Wespa, 25-vuotias, datanomiksi valmistunut mies Mynämäeltä, joka pitää internetissä suosittua Paranormaaliblogia. Sivustolla on keskimäärin 3.000 kävijää päivittäin. Ufojen lisäksi sivuilla raportoidaan muistakin yliluonnollisista ja oudoista ilmiöistä kuten alieneistä, enkeleistä, kummituksista ja muista mystisistä rutjakkeista.

Ilta Källassa kuluu paranormaaleista ilmiöistä tarinoiden ilman valoilmiöitä. Lukuisat kamerat tallentavat vain nousevan täysikuun sekä majakoiden ja merimerkkien vilkkuvat valot. Ufoja ei näy.
-Vaikka valoilmiöitä olisikin neljän vuoden aikana nähty usein, on aika epätodennäköistä, että sellainen osuu kohdalle, vaikka varta vasten tulimme niitä etsimään. Me emme voi niitä käskeä näyttäytymään, kertoi Nummela. Auringon noustessa Ufojen tarkkailu keskeytyy valoisan ajaksi.
-Kyllä niitä on liikkeellä päiväsaikaankin, mutta valoilmiöitä on silloin vaikeampi nähdä. Pitää olla tumma tausta, Nummela sanoi.

Tällä kertaa ei havaintoja valoilmiöistä

Seuraava, lauantain ja sunnuntain välinen yö on kirkas ja lähes tyyni. Erinomainen keli Ufo-havainnoille. Hopeinen täysi kuu paistaa pilvettömältä taivaalta, ja luo merelle siltaa. Kolmimiehinen Ufo-partio suuntaa pienellä perämoottoriveneellä Källasta Hudön hiekkarannoille. Osa jää Källaan päivystämään. Aamun sarastaessa ryhmä palaa täysilukuisena takaisin tukikohtaan Källassa. Mitään ei näkynyt, ketään ei siepattu.
-Hudössä ei tällä kertaa saatu mitään merkittävämpää havaintoa. Joku valo liikkui korkealla taivaalla hitaasti vasemmalle kunnes se himmeni, himmeni, himmeni ja katosi lopulta kokonaan. Saattoi se olla satelliittikin, kertoi tamperelaismies.

Asko Nummela näytti digikameran kuvaan tarttuneen hailakan pyöreän pallon, jonka hän arvioi olevan ”orbitti” eli niin sanottu enkelipallo. Nummela kertoi, että niitä liikkuu usein hänen mukanaan.
-Jostain syystä se näkyy hämärästi salamalaitteella otetussa kuvassa. Nämä valopallot ovat fyysisen olomuodon ja toisen ulottuvuuden välimaastossa. Voihan se olla joku heijastumakin, Nummela sanoi. Hän raportoi blogisivuilleen Hudön käynnistä värikkääseen sävyyn;
-Melko nopeasti Hudön saarelle tulomme jälkeen menimme selällemme maahan makaamaan ja katseet kohti taivasta. Wespa havaitsi pienen tähden tai valon eikä siinä mitään outoa, mutta kun minä ja TopSecret emme havainneet sitä. Tosin Wespakin kadotti yhteyden valoon hieman päätä liikuttamalla eli valo näkyi vain just siitä kohtaa tai sitten Wespa oli mahdollisesti herkempi näkemään jotain toisen tason ilmiötä, Nummela kirjoitti.

”Jotakin siellä lensi”

-Hetken päästä kaikki olimme taas ylhäällä ja seistessämme ison kiven päällä näimme TopSecretin kanssa lentävän valon. TopSecret näki valon alkupään ja siinä hänen selostaessaan asiaa minulle havaitsin kadonneen valopallon loppupään lennon hetken aikaa. Kaikki kävi oikeastaan aika nopeasti ja loppujen lopuksi emme olleet varmoja siitä mikä valo oli ollut, joten annoimme asian olla. Valo lensi mereltä päin saarella olevaa kalastajatorppaa kohden ja kääntyi lopussa hieman ylöspäin, Nummela raportoi Hudöstä.

Useimmat pitävät puheita Ufoista, enkelipalloista ja muista yliluonnollisista ilmiöistä sekopäisinä. Ufo-safarilaiset olivat kuitenkin varmoja, että maapallo ei ole ainoa paikka maailmankaikkeudessa, jossa on älyllistä elämää.

-Ei tarvitse pitää itseään hulluna, jos näkee tai kokee yliluonnollisia asioita. Ihmisten pitäisi rohkeammin kertoa niistä Ufo-tutkijoille ja julkisuuteen, tamperelaismies rohkaisi.

Hänen mukaansa Hudön oudot valoilmiöt kaipaavat vielä jatkotutkimuksia.
-Ehkä järjestämme Hudön Ufo-safari kakkosen myöhemmin syksyllä, kun illat pimenevät. Hudön alue on joka tapauksessa mielenkiintoista alueetta, jossa on jostain syystä ollut muuta maata selvästi enemmän selittämättömiä valoilmiöitä, tamperelaismies sanoi.

Eri puolilta Suomea saapuneet Ufo-safarilaiset pystyttivät tukikohtansa ja tietokoneensa Källan leirialueelle, josta kuvattiin yötaivasta erilaisilla digi- ja videokameroilla.

Outoja valoilmiöitä odotellessa ufo-safarilaiset rakensivat leikkimielellä Källan rantahietikolle kivisen kutsuympyrän, jolla ulkoavaruuden kulkijat toivotettiin tervetulleiksi maan kamaralle.

Yöllä kello 01 aikoihin osa ryhmästä matkasi veneellä Källasta Hudön saaren hiekkasärkille, jossa on tehty eniten havaintoja valoilmiöistä.

Asko Nummela kertoo kohdanneensa Ufo-aluksen ja saaneensa palovammoja kasvoihinsa. Silti hän uskoo, etteivät Ufot ole vaaraksi ihmiskunnalle.

Linkki Asko Nummelan videoon polttavasta ufo-kontaktista.

Linkki Asko Nummelan ufo-safarikirjoitukseen..

Linkki nimimerkki Wespan paranormaaliblogiin.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI